31 Mayıs 2014

Neutrogena - Çift Fazlı Göz Makyajı Temizleyicisi

Merhaba, hepinize mutlu haftasonları!
Bugün size aşk-nefret ilişkisi yaşadığım bir ürünü tanıtıcam; 
Neutrogena'nın çift fazlı göz makyajı temizleyicisi.


neutrogena çift fazlı
(+)'ları
Fazlardan biri yağ biri de sıvı. Bu iki karışım bir biri içinde çözününce çıkaramicakları makyaj malzemesi kalmıyor. Waterproof maskaraları bile kolayca çıkarıyolar. Yoğun göz makyajlarını (koyu renk farlar, eyeliner, bol maskara..) makyaj temizleme suları bir kaç pamukta çıkarsa da biraz etrafa yayma söz konusu oluyor. O yüzden, böyle makyajları çıkarmak için hep bu ürünü kullanıyorum ve kolayca temizleyebiliyorum.

(-)'leri
Ürünün üstüne utanmadan 'yağlı his bırakmaz' yazsalar da, kullandıktan sonra göz kapaklarınızı yağ içinde bırakıyor. Kesinlikle üzerinden makyaj temizleme suyuyla ve suyla silinmesi gerekiyor. Bu - benim için çok önemli çünkü; göz çevremizi öyle yağlı bırakmak, özellikle göz altlarımızda ufak ufak yağ bezelerinin oluşmasına sebep oluyor. İşin özü; göz çevremizin tamamen temizlendiğinden emin olmalıyız



neutrogena temizleyici
Kullanım;
Sol resimde gördüğünüz gibi iki faz ayrı duruyor. İlk olarak şişeyi iyice çalkalayıp bunları birbirine karıştırıyoruz. Bu köpüren sıvıdan pamuğumuza biraz döküyoruz ve göz makyajımızı çıkarıyoruz.

Ben bu temizleyiciyi aynı zamanda makyaj fırçalarımı ve süngerlerimi temizlemek için de kullanıyorum. 

Bol bereketli bir ürün. 4-5 aydır kullanıyorum (tabi sadece yoğun makyajlarda ve fırça temizlemede), anca yarısına geldim.

*Ürünü Gratis,Watsons Migroslarda yaklaşık 20 tl'ye bulabilirsiniz.

29 Mayıs 2014

Günün ojesi/ Rimmel London 60 Seconds- 710 Alaska

Merhaba!
Sonunda okulum bitti ve yaz tatilim resmi olarak başladı! :) Tam 1 ay sonra Londra'ya gidiyorum, hem gezip görme hem alışveriş konusunda ne kadar heycanlıyım tahmin ediyosunuzdur..
Neyse bu mutlu haberimi de paylaştığıma göre bugün tırnaklarımda bulunan, severek kullandığım beyaz ojem Rimmel London'ın 60 Seconds serisindeki 710 Alaska rengini inceleyebiliriz :)


rimmel london oje
 Beyaz bi oje neyini incelicez diyosunuz biliyorum, benim için farklı olmasının özelliğini söyliyim o zaman :)
Opak tebeşir beyazı ojeyle, varlığı yokluğu bir olan saydam beyaz ojenin arasında bir ton bu. 
Hafif pembelik de içeriyor. Hatta tırnaklarım uçlarım da o kadar beyaz duruyorki sanki French oje varmış etkisi bırakıyor! :)


beyaz oje
60 seconds serisinin iddiası hızlı kuruması. Kesinlikle diğer ojelere göre biraz hızlı kuruyor, ama 1 dakika içinde de değil :) 
Tek kat uygulamada açık renk olduğu için biraz çizgelenme yapıyor. Bu yüzden ben hep iki kat uyguluyorum.(Fotoğraflarda da 2 kat uygulanmış halini görüyorsunuz)


Böyle kırık beyaz oje arayışındaysanız tavsiye ederim..
*Ürünü Watsons'larda bulabilirsiniz.

24 Mayıs 2014

The Balm - Hot Mama Allık

Merhaba..
Bir süredir blogda yoktum, bunun nedeni tahmin ettiğiniz gibi Soma'da yaşanan acı olay. Açıkçası o dönem ne bloga yazmak ya da çok sevmeme rağmen diğer blogları okumak içimden gelmedi. He şimdi her şeyi unuttum da bloga geri mi döndüm? Tabiki hayır, unutmicam da, ama kafamı biraz dağıtmaya ihtiyacım ver ve blog bu konuda çok büyük bi yardımcım :)


----------

Bugün incelemeye alcağım ürün, çoğu blogda çoktaan yazılmış bir allık ama bir de benden dinleyin,görün istedim :) Hadi The Balm'ın meşhur Hot Mama allığını inceleyelim;

hot mama allık

the balm hot mama
Altın ışıltılı harika bir coral-pembe renge sahip. Tamamen şeftali diyemem çünkü kesinlikle pembelik de var içinde. Şu ana kadar almama sebebim simli allıkları sevmememdi, ama çok büyük hata yapmışım çünkü bayılarak kullanıyorum şu an :) Açıkçası en çok da beyaz tenlilere gittiğini düşünüyorum, çünkü oldukça açık bir tona sahip. 



hot mama allık
Gerçekten çok doğal bir ışıltısı var, asla yapay durmuyor. Yaz dönemine girdiğimiz şu zamanlarda elimde düşmüyo desem yeridir! 

Pigmentasyonu oldukça fazla, rengi açık olduğu için swatchlarda bunu çok belli etmese de dikkatli uygulamak gerekiyor.
Biraz fazla tozutuyor, kabı kolayca kirleniyor ama makyaj malzemeleri konusunda en az önemsediğim kriter bu olsa gerek.
Kalıcılığı kullandığım diğer The Balm allıklarına göre biraz geride kalıyor (Instain Pinstripe ve Frat Boy).
Tabiki hemen uçup gitmiyor ama 3-4 saat sonra rengin soluklaştığını farkediyorsunuz. Bu maddeye rağmen rengine ve ışıltısında vurulduğum için favori allıklarım arasına girdi bile!


hot mama blog
Allıktan bir parmak darbesi alınca oluşan görüntü... 
(Bu fotoğrafta güneş ışığının çok güzel yansımasıyla sanki sahne ışığı vuruyomuş etkisi yaptı, çok hoşum gitti :))



the balm hot mama allık
Tenimdeki duruşu da bu şekilde.. İçindeki altın ışıltılarının doğallığını görebilirsiniz!




Blogumdaki makyaj uygulama yazılarına biraz göz attıysanız allıkları far olarak kullanmayı çok sevdiğimi anlamışsınızdır :) Bu da Hot Mama'yla yaptığım bir göz makyajım. 
Nasıl buldunuz? :)


*Ürünü Gratis'in %50 indirimlerinde 15 tl'ye alabilirsiniz.

10 Mayıs 2014

Wet n Wild - Cherry Bomb Ruj

Ya mayıs geldi yaz geldi derken havalara bakın...
Ben de günün kapalılığına uygun olsun diye bu postu hazırlamak istedim.
Wet n Wild'ın geliş haberini duyduğumda hemen kendimi megalast serisinin renklerine bakarken buldum. Çünkü benim en sevdiğim ruj yapısı olan mat-satin arası bir yapıdılar. Gerçi anladığım kadarıya renklerine göre yapıları da biraz değişiklik gösteriyor.
Daha fazla uzatmadan ilk seçtiğim renk olan Cherry Bomb isimli harika bir bordoyu incelemeye başlayalım :)


wet n wild cherry bomb
Kabı gerçekten çok başarısız, ama bunun nedeni dandik bir plastik olmasından değil çünkü o plastik kısım gerçekten güzel oturuyor kapağına, çantada açılma gibi bi durum olmaz bence. Asıl sorun rujun bir kısmının açıkta olması. Ne kadar titiz davranırsanız davranın  ruj şeffaf palastik kısmın her yerine bulaşıyor. 



wet n wild cherry bomb

wet n wild bordo ruj
Rengi hakiki bir bordo. Kahve veya mor gibi baskın bir alt tonu yok. 




wet n wild ruj
Tenimdeki duruşu da böyle..
Mat yapıda, sim falan içermiyor. Tek başına dudaklarda hafif kuruluk yapıyor inkar edemicem. Fakat ben en iyi görünümü şöyle yakaladım; ilk olarak tek kat lipbalm sürüyorum, lipbalmın fazlalığını alıp elimle iyice dudağıma yediriyorum. Çünkü çok lipbalm üzerine uygulayınca ruj kendi rengini veremiyor, 1-2 ton açılıyor. Sonra nemlenmiş dudaklarıma bu ruju uyguluyorum, hem kuru bir görüntü oluşmuyor (aksine hafif ıslak bir görüntü yakalıyorum), hem de ruj kendi rengini ve opaklığını direk veriyor.


wet n wild cherry bomb
İşte dediğim uygulamadan sonraki görüntü. Bence kuruluk-kusur belirtme gibi sorunlar ortadan kalkıyor böylece. Rengi de dediğim gibi çok asil bir bordo.


wet n wild ruj renkleri
Beyaz tenimdeki duruşunu çok sevdim ben :)


wet n wild ruj
Sevdiğim bir başka özellik ise, sicak tonlu olmaması sayesinde dişlerimi çok beyaz gösterdi. Ve koyu ruj+bembeyaz diş aşığı biri olarak çok hoşuma gitti bu özellik. 

Şimdi benim için tek eksisine gelirsem, bu ruj çok fazla bulaşıyor. Son resimde de biraz belli oluyor, ne kadar silsem de dişlerime bulaşmaya devam etti. Sadece diş de değil, dudağa yapılan en küçük bir harekette etrafına bulaşıyor. Yani bu rujla yemek yemek falan mümkün değil bence. Bu soruna nasıl bi çözüm bulabilirim bilen anlatırsa çok sevinirim :)

Kalıcılık konusunda, bu kadar bulaşan bir rujdan beklentimin çok üstünde bir başarı gösterdi. 3-4 saat dudakta kalıyor (altına lip balm uygulamama rağmen, belki lip balmsız daha uzun süre kalır). Fakat dediğim gibi bu ruj sürüldüğünde ekstra dikkat etmek gerekiyor makyaja yoksa çok sıkıntı çıkarabilir.

Fiyat: 9.90 tl. 
Wet n Wild standı olan Gratislerden bulabilirsiniz.



*Blogger fotoğraflara kendi kendine ışık ekleyip, azaltıyor. Bu sorunu malesef çözemedim ondan karanlık fotoğraflar için özür dilerim.

9 Mayıs 2014

Gratis Anneler Günü İndirimi Alışverişim

Günaydın...
Sonunda beklediğimiz indirim geldi Gratis ve Watsons 8-11 Mayıs tarihleri arasında anneler günü için indirimde!
Ben de talan olmuş standlarla karşılaşmamak için ilk günden Gratis'in yolunu tuttum :) 

gratis indirim 2014

Az ama öz bi alışveriş oldu benim için. Hepsi severek kullandığım bittikçe alcağım ürünlerdi.

The Balm Bahama Mama: Favori bronzerım olur kendisi. Aslında evladiyelik bir ürün ama ben öncekini düşürüp param parça ettiğim için yenisini alma durumunda kaldım. Yazısı için burayı tıklayın. The Balm standı %50 indirimdeydi. Bu ürünün fiyatı 16 tl'ye gelmiş oldu.

The Balm Time Balm Kapatıcı: Kızarıklık, sivilce vs kapatmakta başarılı bulduğum bir ürün. Yapısı oldukça kuru, ama benim yağlı cildim bunu kaldırıyor. Detaylı yazısı için burayı tıklayın. Fiyat: 13 tl

Eklips Makyaj Süngeri: Çok hafif ve doğal kapatıcılık istediğim günlerde elim fırça yerine bu süngere gidiyor. Yazısı için burayı tıklayın. Fiyat: 3.5 tl

The Balm Hot Mama: Mat görünümü seven biri olarak kendimi şaşırtıyorum bu aralar :) Allık konusunda özellikle havaların da ısınmasıyla elim hep ışıltılı parıltılı ürünlere gidiyor. Ben de bu indirimde çok sevilen Hot Mama'ya bir şans vermek istedim. Fiyat: 16 tl

Aslında The Balm'ın Put a Lid On It bazını da depolamak istiyodum ama her zamanki gibi kalmamıştı :/

Siz Gratis indiriminden neler aldınız?

6 Mayıs 2014

Wet n Wild - Pearlescent Pink

Merhabalar!
Sonunda vizelerim bitti de tekrar blogla adam akıllı ilgilenmeye dönebilirim :) Tabiki her bölümüm kendine ait zorluğu vardır ama mühendislik nasıl bir ömür törpüsü anlatamam...

Konumuza dönersek bugün inceleyeceğimiz ürün Wet n Wild'ın Pearlescent Pink adlı allığı. Gördüğüm ve duyduğum kadarıyla çoğu Gratislere ya stand kurulmamış ya da kurulan standlar  da açılmamıştı. Benim gördüğüm/duyduğum açık standlar; Bağdat Caddesi Erenköy ve Suadiye Gratis, Metrocity Avm Gratis ve Bakırköy Carousel Avm Gratis.

Şimdi allığı incelemeye geçebiliriz;

wet n wild gratis

Pearlescent Pink rengini secme sebebim Nars-Orgasm'a dupe olarak gosterilmesiydi ve tabiki rengin bana hitap etmesi. Simdi dogru bi tercih yaptığımı görüyorum cunku elimdeki hic bi alliğa benzemeyen cok tatli bi gül kurusu rengi bu allık.  

Kabın içinden açılı bi fırça çıkıyor ama bence allık uygulamaya hiç uygun değil onu kabı temizlemek için kullanmayı düşünüyorum :)


wet n wild gratis
İçinde altın yansımalı simler barındırıyor. Kabından bakınca simler yapay gelse de uygulandığında çok doğal bi ışıltı veriyo bence. 

Pigmentasyon ve kalıcılık yönünden benden tam puan aldı. Hatta pigmentasyonu o kadar yüksekki çok hafif dokunuşlarla uygulamalısınız yoksa çok ağır bi görüntü sunabilir. Kalıcılık konusunda da fondotenimin üzerine uyguladığında tüm gün yanağında benimle kaldı.

Benim için tek eksisi çok fazla tozutması oldu ama onu da fiyatının uygunluğu sayesinde mazur görebilirim..

 
wet n wild allık
Üstte yoğun uygulanmış, altta da dağıtılmış halini görebilirsiniz. Çoğu makyaja uyabilcek güzel bir ton oldu benim için.

*Fiyat: 12.95 t






1 Mayıs 2014

Real Techniques Stippling Brush

Günaydın!
Real Techniques markasının Türkiye'ye gelmesiyle çok merak ettiğimiz bu başarılı fırçalara kavuştuk :) Fakat hala hangi fırçayla başlicağına karar vermemiş, hangisinin ne amaçla kullanıldığını merak eden arkadaşlardan
mail alıyorum. Ben de bu vesileyle elimdeki fırçaları tanıtmaya devam etmek istedim :) Önceden yazdığım Expert Face Brush'ın yazısını okumak için buraya tıklayabilirsiniz. 


stippling brush
Mac'in 187 numaralı fırçasına dupe olarak gösterilen bu fıça, ondan çok daha küçük bir yapıda. Benim için bu bir avantaj çünkü burun çevresi, göz altı, kaş çevresi gibi dar alanlara bu fırçayla daha başarılı bir şekilde ulaşıyorum. Tüm Real Techniques fırçalar gibi kolay tutum sağlayan bir gövdesi var. 


Fırçanın yapımcılarından Samantha ve Nicola'nın da dediği gibi 'airbrushed' yani kısaca doğal, makyaj olduğu belli olmayan görüntüyü yakalamak için bu fırça ideal!



stippling brush
Fırça, duo fibre yapıda yani uzunlu kısalı kıllardan oluşuyor. Siyah kıllar daha sık yapıdayken, ürünle asıl temas eden beyaz kısım çok seyrek kıllardan oluşuyor. Zaten bu sayede hafif kapatıcılıklı doğal bir bitiş elde edebiliyorsunuz. Evet, burda dikkat etmeniz gereken şey hafif kapatıcılık çünkü yoğun kapatıcılık seven biriyseniz, bu fırça pek de sizlik değil.(Burada sizi, çok sık ve tok kıllı Expert Face Brush'a yönlendiriyorum)

Hani nemli bir süngerle uygularsınız, belli belirsiz çook çook hafif bir kapatıcılık sunar size, bir de normal bi fondöten fırçasıyla uygularsınız badana yapar gibi tüm cildinizi örtersiniz ya, işte bu fırça o iki görününüm arasında ideal görüntüyü sağlıyor bana göre :)



stippling brush
Uygulama kısmına gelirsek, biraz sabır istiyo diyebilirim. Çünkü normal bir fırçadaki gibi sürme-boyama hareketiyle değil, küçük küçük yuvarlaklar yaparak uygularsanız en başarılı sonuca ulaşıyorsunuz.
Ürünü güzelce yedirince, iz yapma gibi bi durumu olmuyor.

Ben genelde likit yapıdaki fondötenlerimde bu fırçayı kullanıyorum. Koyu yapılı köpük fondötenlerde yayması biraz zor oluyor açıkçası, seyrek kıllı olduğu için. Ayrıca fondöten uygulamasının yanında her türlü allık ve bronzer içinde kullanabilirsiniz. (krem allıklarda da inanılmaz başarılı)

5-6 kere yıkadım şu ana kadar kıl dökme gibi bi sorunla da karşılaşmadım.

Özetle bu fırça benim fondöten uygulamada elimin en çok gittiği ve en güzel bitişi sunan fırça. Kesinlikle vazgeçemediğim ürünler arasına girdi bile :)

*Fiyat:34 tl. Migros,Gratis ve Watsonslarda bulabilirsiniz.