27 Haziran 2014

Yeni Eklips Fırçalar! - Eyeliner Fırçası

Günaydın! :)
Geçen hafta Ecotools'un far fırçasından bir tane daha almak için Gratis'e uğramıştım. Askıda Ecotools'la aynı tarzda biir sürü fırça görünce şaşırdım çünkü Ecotools'un Türkiye'de olan topu topu 4-5 fırçası var artık görmeye alıştığımız. Bu yeni fırçalar makyaj süngeriyle tanıyıp sevdiğimiz Eklips markasına aitmiş. Görevli bayan daha bir kaç gün önce geldiklerini söyledi.

Baya fazla çeşit vardı, hatırladıklarımı yazıyım;
Pudra fırçası
Fondoten fırçası
Kabuki allık fırçası
Açılı Allık fırçası 
Yelpaze fırça (Pudra şeklindeki aydınlatıcılar için bire bir, açıkçası ilk kez uygun fiyatlı bu çeşit bir fırça gördüm.)
Far fırçası
Eyeliner fırçası
Dudak fırçası

Fiyatları da çok komik rakamlardı, 1.90 tl'den başlıyordu. Eyeliner fırçası 3.90 tl idi mesela, açılı allık/bronzer fırçası da 8.90 tl. Ben deneyimlemek için ilk olarak eyeliner fırçası ile açılı allık fırçasını aldım. Bugün blogumda da bu eyeliner fırçasını incelicez :)

eklips eyeliner fırçası
Ambalaj ve fırça şekil olarak Ecotools'un çok benzeri gördüğünüz gibi :) 
Üzerinde yazan bilgilere göre Eklips fırçalar da çevre dostu ve üretiminde hayvanları denek olarak kullanmıyor. Ayrıca sap kısmında da Bamboo kullanılıyormuş. 


eklips eyeliner fırçası
Kesik uçlu bu fırçayı hem kaş farı uygulamada hem de jel eyeliner uygulamada kullanabilirsiniz. Ben kaşımda denemedim, sadece eyeliner fırçası olarak kullandım ve yorumlarımda bu çerçevede olcak. 


eklips eyeliner fırçası
Kesik ucu sayesinde dilediğiniz incelikte eyeliner sürebiliyosunuz. Ayrıca benim gibi ince kuyruk severlere müjde, bu konuda gayet başarılı :) 1 haftalık kullanım sonunda bir kere yıkadım. Her hangi bir kıl dökme sorunu yaşamadım. 
Bana göre Eklips bu işin altından başarıyla kalkmış. Özellikle fiyatı da düşünüldüğünde kesinlikle şans verilmesi gereken bir fırça olduğunu düşünüyorum.


eyeliner çekmek
Bu fırçayla sürdüğüm eyelinera yer vermemek olmaz. :) 

*Ürünü Gratislerde 3.90 tl'ye bulabilirsiniz. 

26 Haziran 2014

Rimmel Stay Matte Primer

Gunaydin!
Daha onceden fotografladigim fakat kesin  yorumlar yapabilmek icin 1-2 ay kullanmak istedigim bir makyaj bazina yer vericem bugun blogumda, Rimmel'in Stay Matte Primeri. Adindan da anladigimiz uzere cildi makyaja hazirlarken ayni zamanda matlastirip, parlamayi engellemeyi vaad ediyor.


yağlı ciltler için makyaj
Fondoteni gibi 30ml'lik plastik bi tup icinde yer aliyor. Makyaj bazlarini ciplak tenimize uyguladigimiz icin hijyen konusuna ekstra onem vermeliyiz. Bu yuzden kap icinde olan, parmakla alinan bazlari tercih etmemeye calisiyorum (Loreal Studio Secrets gibi). Cunku havayla temas durumunda inanilmaz bakteri birikiyo. Bu yuzden kap ve hijyen konusunda benden gecer not oldu Stay Matte Primer.



yağlı ciltler için baz
Fotografta gordugunuz gibi urun beyaz renkte ama cilde uygulanip yayildiginda sefaflasip rengini kaybediyor.

Bendeki etkilerine gecersek;
Yuzde kadifemsi yumusak bir his birakiyor.

Makyajdan once cilde puruzsuz guzel bi temel sagliyor.

Parlamayi kesinlikle engelliyor! Acikcasi bunu beklemiyodum cunku genelde parlama karsiti urunler bende hic bir etki gostermezdi. Fakat bu baz, makyajim yapildiktan 3-4 saat sonra yaglanip parlmaya baslayan cildimi 5-6 saat mat tutabiliyor. Yani yağlandırmayı benim cildimde 1-2 saat geciktirdi diyebilirim.

Makyajin kaliciligini arttiriyor. Ama bunun nedeni zaten yaglanmayi ve parlamayi azaltmasi. Cunku yaglanan ciltte makyaj daha kolay dagilip akiyor.

Bence benim gibi yagli bi cilt icin gerekli olan bir baz. Aranilan ozelliklerin hepsi var :)

Bu arada gozenek gizleyici veya örtücü bir özelliği olmadı benim cildimde. 


makyaj bazı
Tüpün arkasinda urunun; yalniz, makyaj altina veya makyaj ustune uygulanabilcegi yaziyor. Makyaj ustu kismi bana biraz sacma geldi cunku mat yapisi sayesinde fondoteni ustunde tutup akmasini engelliyor. Bu yuzden bana gore en iyi verim, makyaj altina uygulaninca aliniyor.

2 aylik kullanimim sonunda ben de her hangi bi cilt sorununa yol acmadi.

Herhangi bi kokusu bulunmuyo.

Ben, urunun vaadlerini gerceklestirdigini dusunuyorum. Ve yagli cilde sahipseniz kesinlikle oneriyorum :) 
Kuru ciltlerde belirgin bi sonuc vercegini dusunmuyorum. 

*Urunu Watsons'larda 15 tl civari bi fiyata alabilirsiniz. (Indirim zamani daha da ucuza)

25 Haziran 2014

Çekiliş Hediyelerini Siz Seçin!

Merhaba!
Bugün her zamankinden farklı bir postla burdayım :) Bu post benim tam 100. yayınım olarak yayınlanıcak! Tabiki bazı bloglar için küçük bir sayıdır ama benim için çok büyük ve heyecan verici :)

Beni şu ana kadar koşulsuz takip edip, nerdeyse 57.000 sayfa görüntülenmesine kavuşmamı sağlayan 145 takipçiye ve takip etmeyip yine de blogumdan gezinen, yararlanan herkese teşekkür ediyorum :*

Tabiki teşekkür kuru kuru olmaz, ilk çekilişimi yapma zamanı! :) 
Daha önce bir postumda belirttiğim gibi haftaya Londra'ya gidiyorum. Bu sayede, çekiliş tamamen Türkiye'de  olmayan (Türkiye'de sadece internet aracılığıyla alınabilinen) ürünlerden oluşacak.


Şimdi hediyelere gelelim! Ben çok sevilen birkaç ürünü listeledim. Fakat hediyeleri siz kullancağınız için renk seçimi gibi şeyleri size bırakmak istedim. Bunun dışında bu liste kesin değildir çünkü dediğim gibi hediyeleri Londra'ya gidince büyük ihtimal 1 hafta - 10 gün sonra alıp, çekilişi başlatacağım. Yani 'çekilişte bu ürün olmasa da yerine şu olsa' diyebilirsiniz. Kesinlikle dikkate alacağım :) O yüzden yorumlarınızı esirgemeyin..


Hediyeler;

maybelline baby skin
Maybelline Baby Skin Instant Pore Eraser
Benefit Porefessional'a dupe gösterilen, gözenek gizleyici baz.


lip butter colors
Revlon Lip Butter


sleek kits
Sleek Kontür Kiti
Sleek'in en meşhur ürünlerinden bu kiti ben de çok seviyorum. Çünkü içindeki bronzer, aydınlatıcı ve allık üçünün de rengi harika:)


          best eyeshadow pallettes
Yine Sleek'in harika pigmentleriyle ünlü i-Divine far paletleri. Ben doğal olan, çoğunluğa uyabilecek renkler içeren 3 taneyi seçtim ama bunlar arasında karar veremedim. Siz hangisinin sizin olmasını isterdiniz?
(Yakindan incelemek icin resme tiklayabilirsiniz.)


en iyi kapatıcı
Maybelline'in iki meşhur kapatıcısı. İkisinin de aşığı çok :) Hangisini seçsem bilemedim, sizce? 


nail art
Revlon'un bu süper nail art ojeleri! Üstteki renklerden hangisi daha güzel? 


Şimdilik kafamdaki ürünler bunlar, ama dediğim gibi öneriye/eleştiriye açığım. :)

Not1 : Bilerek çekilişe fondoten koymadım. Sonuçta kazanan kişiye renk ve yapı bakımından uyup uymicağını bilemem.
Not2 : Fotoğrafların hiç biri bana ait değildir, hepsi internetten alıntıdır.


14 Haziran 2014

Maybelline - Baby Lips Intense Care

Sonunda özlediğimiz güneşli, sicak yazımıza kavuştuuk! 
Bugün havuz özlemimi de giderdikten sonra bloga bir post hazırlıyım dedim :)
Bugünün konuğu Gratis'in, Watsons'ın taza ürünü Maybelline Baby Lipsler!


baby lips türkiye
Bende Intense Care adlı olanı var, en çok nem verenin bu olduğunu duyduğum için bunu almıştım. Toplamda Türkiye'ye gelen 6 çeşidi var; 3'ü renksiz, 3'ü renkli. 

Renksiz olanlar;
Intense Care
Mint Fresh
Hydrate 

Renkli olanlar;
Pink Punch -> Açık pembe renk veriyor
Cherry Me -> Koyu pembe renk veriyor
Peach Kiss -> Şeftali tonlarında renk veriyor

Baby Lipsler kaplarının şirinlikleriyle gönlümüzü fethetse de, ne yazıkki vaadettiği nemlendirmeyi sağlayamıyor. Anlık olarak güzel nemlendirme sunuyor ama dudaklarda bıraktığı bu nemli his yarım saat bile zor kalıyor (ki dudaklarını yalayan, ısıran bi insan değilim). Benim için kesinlikle Blistex veya Burt's Bees ile yarışamıyor. Fakat fiyatının uygunluğu sayesinde bi deneme şansını hakediyor. Bir daha alır mıyım? Net bi şekilde hayır... Çünkü Blistex'i gece yatarken sürüp, sabah hala dudaklarımı nemli olarak bulmaya alışmış bi insanım ben :)

Bunun dışında SPF 20 içermesi + bir özellik. Böyle güneşli yaz günlerinde sadece cildimizi değil, dudaklarımızı da korumalıyız sonuçta.

Intense Care bir çok kokunun karışımı bence, ama baskın olarak vanilya aroması geliyor. Koku beni rahatsız etmedi çünkü dudağa sürünce buram buram gelmiyor. 


Bu da dudağımdaki hali, dediğim gibi her hangi bi renk vermiyor.

Baby Lipsler Türkiye'ye ilk geldiğinde epey sevinmiştim, çünkü genelde yabancı blogger/youtuberların övdükleri boş çıkmıyordu. Fakat deneyince ben de Türk bloggerlara katıldığımı fark ettim; Baby Lipsler çok abartılıyor :) 

*Ürünü Gratis ve Watsonslarda 6 tl'ye bulabilirsiniz.

9 Haziran 2014

Günün Ojesi - NYC Lavender Cupcake


Merhaba :)
Tüm haftasonunun kapalı ve yağmurlu geçip, çalışmak zorunda olduğumuz sendromlu pazartesinin böyle güneşli olmasına kaç puan? Benim baya sinirimi bozdu yine de havanın güzelliğine kapılıp yaz ojelerimden birini sürdüm dün. NYC'nin Lavender Cupcake isimli, adı gibi tatlı mı tatlı ojesine bakalım hadi :)



lila oje

2014 yaz ojeleri


Pastel bi  pembe ve morun karışımı renge sahip bu ojeye tek kelimeyle bayıldım! Resmen oje standındaki o oje kalabalığında gözüm direk bu lilamsı ojeyi seçti, diğerleri flulaştı :) NYC'nin ilk kez bir ojesini denedim. Açıkçası tek katta biraz fazla çizgilenme yapıp fırça izi belli ediyo fakat ikinci katta kutusundaki opak rengi elde edebildim. 

Üzerinde 10 gün kalıcılık sağladığını idda etse de hiç bi ojenin o kadar dayanabilceğini düşünmüyorum. Zaten böyle renkli bi rengi de o kadar tutmam ellerimde sıkılırım :) Ama oje şu an tırnaklarımda 2. gününü dolduruyo ve her hangi bi soyulma belirtisi yok. 

Ayrıca internetten gördüğüm kadarıyla Chanel'in Sweet Lilac isimli ojesine çok benzettim ben. Buyrun bi de siz bakın;
lila oje
(Görsel alıntıdır.)


*Nyc ojenin fiyatı hatırladığım kadarıyla 4-5 tl idi. 

7 Haziran 2014

Wet n Wild - Brulee

Günaydıın, hepinize tatlı mı tatlı haftasonları! :)

Wet n Wild markasının Gratislere geldiğini duyduğum anda kendime bi alıncaklar listesi hazırlamıstım zaten. Şimdi yavaş yavaş o listeyi tamamlıyorum. O listenin bugünkü ürünü Wet n Wild'ın tekli farlarından Brulee. 



wet n wild far
 Küçücük ama kolay kolay açılmayan bu far, tam çantaya at çık bir ürün. Rengi mat bir açık ten rengi. Göz kapağına uygulandığında hem renk eşitsizliklerini, damarlı görünümü engelliyor hem de aydınlık bir görüntü veriyor. Göz makyajına çok güzel baz oluşturuyor yani..



wet n wild brulee
Başka kullanım alanı yok sanıyosanız yanılıyosunuz :) Koyu makyajlarda kaş altı ve göz pınarını aydınlatmak için kullanılabilir. Aynı zamanda, göz altı kapatıcınızı bununla sabitleyip aydınlık bir görüntü elde edebilirsiniz.

Bu kadar açık renkli olmasına rağmen pigmentasyonu harika, rengi çok kolay veriyor. Yumuşacık bir yapısı var kolayca dağıtabiliyosunuz. Ürünü krem farmış gibi parmağınızla bile uygulayabilirsiniz. Ben genelde öyle yapıp bolca rimel uyguluyorum, çok sade günlük bir makyaj oluyor :)



wetnwild brulee
Fardan bir parmak darbesi alınca böyle oluyor. Ten rengi diye 'belli olmaz bu yeeea' diye düşünmeyin, gerçekten epey pigmentli. 
Far aynı zamanda Mac'in Brule isimle farına dupe gösteriliyor. İnternetten swatchlara baktığımda gerçekten fark göremedim nerdeyse aralarında. 

Ten rengi bir farın uygulanmış halini göstermek hayli zor ama yine de sağ gözümde o kızarık ve damarlı görünümün olmadığını, daha eşitlenmiş bir tonda olduğunu görebilirsiniz.


* Ürün 1.7 gramlık (karşılaştırmak için söylüyorum Mac farlar 1.5 g) ve fiyatı 6.5 tl. Gratislerde bulabilirsiniz.

5 Haziran 2014

Loreal Lumi Magique Fondoten

Günaydın!
Bugün blogun konuğu Loreal'in Lumi Magique Fondoteni. Yağlı ciltlere uygun olmadığı yazılıp çizilse de merakımı bastıramayıp almıştım geçen yaz. Peki karma-yağlı ciltli biri olarak benim yorumlarım nasıl hadi inceleyelim :)


loreal lumi magique
Benim en sevdiğim fondoten kap modeli; cam içinde ve pompalı. Plastik yerine cam kapta olması ürünün daha geç bozulmasını sağlıyor, pompası yardımıyla da istediğim kadar ürünü elime sıkabiliyorum. 
Bendeki rengi W3 Beige Dore. Yaz dönemi bronzken aldığım için şu an 1-2 ton koyu. Renk skalası şu şekilde;
W -> Warm yani sarı altı tonlu
C -> Cold yani pembe alt tonlu
N -> Neutral yani nötr alt tonlu 

Ürünün light reflecting yani ışığı yansıtma özelliği var, bu şekilde cildinize parlak bir bitiş veriyor. Bu glowy bitiş, ilk sürüldüğünde (ilk 1 saat), çok sağlıklı çok doğal gözükse de, ne yazıkki benim yağlı cildim de ilerleyen saatlerde çok parlama ve yağlanmaya sebep oldu. Bir de kuru bir ciltteki durumunu görmek için anneme uygulama yaptım, işte öyle yağlanma yapmadan doğal parlaklığını korudu. Yani bu fondotenin ancak kuru ciltlerin hakkını verceğini düşünüyorum. 

Onun dışında;
Lumi Magique, SPF 18 içeriyor. Bence ayarında bir koruma faktörü, çok yüksek olanlar fotoğraflarda bembeyaz çıkıyor insan kendinden korkuyor valla.

Kapatıcılık orta seviyede, basit kızarıkları kapatsa da, sivilce veya yoğun renk bozukluklarını tam örtemiyor. 

Oldukça sıvı yapılı hafif bir fondoten, yüzümde ağırlık yapmadı. 

Ama şimdi en can alıcı noktaya geliyorum;
Benim hiç mi hiç hassas olmayan cildimde sivilcelenmeye neden oldu ne yazikki. Yağlı cildim, o glowy etkiyi sağlayacak içerikle anlaşamadığı için mi bilmiyorum ama bu fondoteni kullandıkça özellikle alın bölgemde (en yağlı kısmım) sivilceler oluştu.  



loreal fondoten
Tenimdeki duruşu da bu şekilde.

Özetle,
Kuru ciltlerde çok başarılı fakat yağlı ciltler de ne yazıkki parlamaya sebep oluyor. Fakat yağlı cildimde sivilcelenme yapan nadir fondotenlerden olduğu için ben kendisine bi daha dokunmamak üzere veda ediyorum.

*Fiyat: 40 tl (indirimsiz)