28 Temmuz 2014

Cekilisimin kazanani belli oldu!

Merhabalar! 
Hepinize iyi bayramlar :) 
1 aydir devam eden cekilisimin kazananini bayramin ilk gununde aciklamak istemistim. Oyle de yaptim :) 

Cekilisimin kazanani Instagram hakkiyla katilan Duygu Guldiken (@dyggldkn) oldu. 


Cok ozenerek sectigim bu hediyeleri guzel gunlerde kullansin :) 

Ayrica cekilis sonucunu belirken videoya cektim ve instagram hesabimda paylastim. Merak edenler ve gormek isteyenler; http://instagram.com/bayanbakimli
hesabina bekliyorum :)

Hepinize sevdiklerinizle mutlu bayramlar dilerim!

25 Temmuz 2014

MUA - Undressed Far Paledi

Günaydııın
Bu aralar blogu çok aksatıyorum biliyorum ama pazar günü İstanbul'a dönüyorum. Yani bayramdan sonra da eski yazı düzenime geri dönücem, çok özledim yazmayı, blogları detaylı detaylı okumayı :)

Bugün 1 aydır aşık olarak kullandığım bir paleti incelicez, Mua - Undressed.

12 harika, gunluk kullanima uygun renklerden olusan bu palette 2 renk mat, 1 renk simli ve geriye kalanlar metalik yansimali. Renkler birbiriyle cok uyumlu renkler, rahatlikla birbiriyle kombinleyebilirsiniz. 

Mat renkler disinda pigmentasyon cok guclu diyebilirim. Mat renkler de daha cok dagitma/karistirma renkleri oldugu icin o kadar pigmentasyon aramiyorum ben.

Paledin tek kotu ozelligi uygularken cok fazla dokulme yapmasi. Bu yuzden, goz makyajimi yaptiktan sonra bi temizlik yapip sonra ten makyajimi yapmam gerekiyor.

Ayrica bu palet Urban Decay Naked 1'a dupe gosteriliyor. Postun sonunda ikisinin karsilastirmali swatchlari var :)


Simdi renkleri detaylica incelemeye gecebiliriz. Ilk olarak sol taraftaki 6'liya bakalim..

Ust siradaki ilk renk cogu paledin giris rengi olan pariltili bi sampanya rengi. Goz pinarini aydinlatmada kullaniyorum genellikle ve cok guzel duruyo :)

2. renk yine metalik yansimali bi toz pembe. Tum goz kapagina bunu uygulayip, bordo mat bi farla golge yapinca benim severek kullandigim bi makyaj cikiyo ortaya

3. renk paletin ilk mat rengi. Pigmentasyonu diger metalik farlara gore zayif. Ama goz kapaginin katlanma yerinde fari dagitmada cok ama cok basarili bi far. Zaten sadece bunun icin kullaniyorum. Bazi bloglarda bu renk icin olmasa da olurmus, pigmentasyon cok zayif dense de bence bi far paletinin icinde muhakkak bulunmasi gereken renklerden biri dagitma faridir. Ondan benim cok kullandigim renklerden biri.

Alt siranin ilk fari altin-bronz bi renk. Biraz Mac-Woodwinked'a benziyo ama ondan biraz daha bronz. Pigmentasyonu harika.

2. renk swatchda biraz koyu ciksa da, orta koyulukta bi bronz kahve. Ve icinde kesinlikle bi yesil alt tonu var. Palette siradan bi renk gibi dursa da, uygulandiginda o yesil ton sayesinde gercekten farkli duruyo. 

Alt siranin son rengi ise yine metalik yansimali koyu bi pembe. Renk benim icin harika. Tek basina tum goz kapagima uygulayip, bol rimel surdum mu tamam :)


Sag taraftaki 6'li;

Neyin kafasini yasamisim swatchlarken bilmiyorum, farlarin yerleri biraz karismis. Ama siz hangisi hangisi anlarsiniz bence :)

Paletteki siraya gore gidersem;
Ust siranin ilk rengi kahve alt tonlu bi pembe. Uygulanmis hali Mac Sable'a benziyor. 

2. renk pigmentasyonu zayif 2.farimiz. Sicak alt tonlu bu kahve golge yapmada cok basarili bence ama tozutma miktari maksimum..

3.far bariz bi altin rengi, belirli bi alt tonu yok. Altin - kahve uyumunu cok seven biri olarak genelde gece makyajinda bu ikiliyi tercih ediyorum :)

Alt siranin ilk rengi ise aci bi kahve. Biraz grilik barindiriyor icinde. Paletin en pigmentasyonlu renklerinden. Bu fari gunduz krem renk bi farin yanina golge yapmak icin kullanirken, gece de fircayi biraz islatip tum goz kapagima uyguyorum inanilmaz guzel oluyor :)

2.siradaki renk malesef benim palette tek sevmedigim far. Koyu renk farlarda acik renk simleri gercekten sevmiyorum. Ayrica bu renkte bi sorun oldugunu dusunuyorum cunku parmaklayinca inanilmaz pigmentli gozuksede rengini aktaramiyor. (Swatchta o rengi yakalamak icin 3-4 kere uzerinden gectim) Keske bu tonu mat yapsalardi cunku golge icin harika bi lacivert.

Alt siranin son rengi ise icinde gumus yansimalar olan bi mavi. Genelde boyle renkli farlari ben fircayi islatip eyeliner olarak kullanmayi seviyorum :)


Bu paletle yaptigim tipik kahve gunluk makyajim..


Dediğim gibi bu palet Urban Decay'in Naked 1 paledine dupe olarak gösteriliyor. Ben de ne yazıkki Naked yok, ama internetten aldığım bir resmi paylaşmak istedim. Üst taraf Mua Undressed, alt taraf Urban Decay Naked. Mua'nın dupe gösterilmesi çok normal çünkü resmen tüm paledi çalmışlar, sırası bile aynı Naked'le :)
Pigmentasyon konusunda da aşağı kalır bi yanı yok gibi gözüküyor. Sadece mat olan 2 renkte bence Naked farkını ortaya koymuş :)

Uzun bi yazi oldu ama internetten soylemeyi dusunenlere veya yurtdisindan alma imkani olanlara yararli olur umarim.. Cunku malesef Turkiye'de satilmiyor :/
Ben Boots magaziasindan 4 pound'a aldim. Yani 14 tl gibi bir fiyata geliyor. Bu fiyata 12 adet, gunluk makyaja uygun, pigmentli farlari almak gayet uygun bence :)

16 Temmuz 2014

Sleek Face Form Kontür ve Allık Paledi - Light

Merhaba!
Bugün, 2 haftadır elimden düşmeyen, bronzer highlighter ve allık 3'ünün ihtiyacını tek pakette karşılayan Sleek Face Form Kit'ini incelicez. Ürün malesef ki Türkiye'de yok ama internet alışverişinden almayı düşünenlere inceleme yazısı yazmak istedim. 
Ayrıca hala devam eden çekilişimde de bu ürün yer alıyor, katılıp şansını denemek isteyenler burdan buyrun; tık tık



sleek kontür kit
Paledin kabı, markanın 'sleek' adıyla çok güzel uyuyor. İnce ve zarif bi kabı var. Materyal olarak biraz Nars kapları andırıyor. Şık gözüküyor ama çok kolay kirlenip parmak izi gibi lekeleri tutuyor. 



sleek palette


sleek kit light
Pakedi açtığımızda bizi, orta koyulukta soğuk kahve bi bronzer, şampanya renginde bi highlighter ve altın yansımalı coral-pembe bir allık karşılıyor. Allığın adı 'rose gold', rengini zaten kendi açıklıyor :)

Öncellikle bronzer için yorumlar;
Dediğim gibi ne açık ne koyu orta ayarda bi tonda mat bir bronzer kendisi. Pigmentasyonu gayet başarılı hatta bir bronzer için fazla bile. Biraz dikkatli kullanmak gerekiyor :)
İlk kez Bahama Mama'm kadar sevdiğim bi bronzer karşıma çıktı diyebilirim. Turuncu alt tonu içermiyor, soğuk alt tonlu bi kahve. Ki benim kontür yapmak için kullancağım bronzerda aradığım en temel özellik bu.
Kalıcılığı da oldukça başarılı, sizi gün boyu idare eden bi ürün.
Bunun dışında genelde yabancı bloglarda, videolarda Benefit Hoola'ya dupe gösteriliyor. Ben onu kullanmadığım için yorum yapamicam ama postun alt kısmına internetten bulduğum bi karşılaştırma resmini koyucam! :) 

Highlighter;
Pek highlighter insanı olmasam da bu şampanya tonlu aydınlatıcıyı çok sevdim! Fakat oldukça güçlü simler ve ışıltılar içeriyor. Bu yüzden ürünü bi allık fırçası kadar geniş bir fırçayla değil de yelpaza fırça adı verilen ince bir fırçayla uyguluyorum. Fazla uygulanması biraz yapay bir görüntü oluşturuyor. Bazı highlighterlarda yaşanan sim dökme sorununu yaşamadım. Ayrıca göz pınarımı aydınlatmada da kullandım ve memnun kaldım.

Allık;
Benim için paletin favori parçası oldu :) Çünkü böyle bir allığım yoktu gerçekten. İçindeki altın ışıltısı o kadar güçlü ki, hem allık hem highlighter özellik gösteriyor. Nerdeyse duochrome (renk değiştiren) yapıda bile diyebilirim. (Instagram'da bi video paylaşmıştım, ordan takip edenler görmüştür renk değişimini).
Bü ürünle birlikte başka bir aydınlatıcı kullanmanıza asla gerek yok. Bu ürün de The Balm Hot Mama ve Nars Orgasm'a dupe gösteriliyor. 3 allık da 'altın yansımalı coral' olmalarından dolayı tabiki çok benziyorlar ama Orgasm, daha pembeye kayarken Sleek gerçekten daha altın metalik yansımalar içeriyor diğer iki allığa göre. 


Swatchlara geçebiliriz :)
sleek rose gold

sleek palette swatches


Bu da allığın tenimdeki duruşu :) Sanki highlighter varmış gibi değil mi?


Şimdi de dupe meseleleri :)
Sol taraf Sleek Rose Gold, sağ taraf Hot Mama




Fotoğraflarda da belli olduğu üzere Sleek'in allığının altın yansımaları çok daha bariz.



Ton olarak benzeseler de Sleek daha pigmentasyonlu gözüküyor bana göre. 


Bol fotoğraflı bir yazı oldu umarım aklında bu palet olanlara yardımcı olur!
Ayrıca yazıdaki dupe gösterilen ürünleri birlikte kullanan varsa, yorum yaparak ne derecede benzediklerini yazarsa çok sevinirim.

Güncelleme: Artık Sleek markası Türkiye'de Gratislerde satılmakta! :)

11 Temmuz 2014

Eklips Açılı Kontür Fırçası

Günaydın!
Bugün blogda, Gratislerin taze ürünü olan Eklips Fırçalardan açılı kontür fırçasına yer vermek istedim. Hazır Gratis indirimi devam ediyoken belki almadan önce araştırmak isteyenler olur :)
Daha önceki Eklips Kesik Uçlu Eyeliner Fırçası incelememi okumak isteyenler buyrun; tık tık




eklips açılı kontür fırçası
Kontür uygulamasını en çok böyle açılı kesimdeki fırçalarla seviyorum. Çünkü elmacık kemiğinin altına daha iyi oturuyorlar. Boyut olarak tam ayarında, ne yüzünüzün çoğunu bronzer yapıp çamur görüntü oluşturuyor, ne de ince yapay bi çizgi yapıyor. Ayarında bir kontür uygulaması sağlıyor.

Tüyleri oldukça yumuşak (RT allık fırçası kadar olmasa da), uygulama esnasında güzel hissettiriyor :)
Tamamen çevre dostu, diğer Eklips fırçalar gibi bunun üretiminde de hayvan testleri kullanılmamış. 




eklips fırçalar gratis
Kontür uygulamasının dışında ben allık uygulamada da kullanıyorum ve çok memnunum. Eğer benim gibi allığı yuvarlak şekilde değil de, yatay doğrultuda uygulamayı seviyorsanız siz de allık içinde denemelisiniz :)

Ben, her hangi iz yapma veya tüy dökme sorunu yaşamadım. Bence fiyatlarına göre oldukça başarılı fırçalar. Hala denemediyseniz bir şans vermenizi öneririm! :)




*Ürünü Gratislerde 8 tl civarına bulabilirsiniz.



9 Temmuz 2014

Toni & Guy Deniz Tuzu Spreyi

Günaydın :)
Yine 1 hafta blogumdan ayrı kaldım, gerçekten yazı hazırlamayı çok özlüyorum ama şu aralar sadece takip ettiğim blogları okumakla yetinebiliyorum.
Bu sabah dayanamayıp alarmımı 1 saat erkene kurdum ki bu yazıyı hazırlayabiliyim. :)

Hafif ve doğal dalgalı saçları seven biri olarak gerek maşa, gerek geceden örme yöntemleriyle istediğim dalgayı elde edebiliyorum. Ama takdir edersiniz ki yazın bu sicağında maşa kullanmak eziyet ve her zaman saçımıza şekil vermek için o kadar zamanımız olmayabiliyor. Böyle günlerde severek kullandığım Toni & Guy'ın deniz tuzu etkili spreyini incelicez bugün blogda!


toni guy deniz tuzu etkili
Bu sprey, denizden çıktığımızda sahip olduğumuz o doğal-dağınık dalga etkisini yakalamamızı sağlıyor. Bu etkiyi verirken aynı zamanda saça hacim de kazandırıyor.
 Ürünü; kuru saça, nemli saça ve ıslak saça olmak üzere her şekilde denedim. Eskiden hep kuru saça uyguluyordum ama bunun yanlış olduğunu farkettim. En iyi sonucu kesinlikle nemli saça uygulayınca aldım. Yani saçlarımı biraz kurutup, sonra bu ürünü kullandım, sonra tam anlamıyla kuruttum. Bu sayede en doğal ve belirgin dalgaları yakalayabildim.

Ayrıca, kuru saça uygulayınca saç uçlarında biraz kuruluk oluşuyor. Nemli saça uygulayınca bu sorun da ortadan kalkmış oluyor :)

Peki nasıl uyguluyorum?

- Dediğim gibi ilk olarak ıslak saçlarımı biraz kurutuyorum (sadece nemli hale gelene kadar.)
- Ardından spreyi saç uçlarıma ve biraz yukarılarına olucak şekilde sıkıyorum. 
- Sonra, aşağıdan yukarı avuçlama hareketiyle saçlarımı sıkıyorum.
- Sonra tekrar saç kurutma makinesiyle nemli saçlarımı tam anlamıyla kurutuyorum. Bunu yaparken avuçlama hareketine devam ediyorum.
- Dalgaların daha kalıcı olması için saç spreyiyle biraz hareket verip aynı zamanda sabitliyorum. 

Dediğim gibi en iyi sonucu bu şekilde aldım. Fakat bir şeye değinmek isterim ki, benim saçlarım katlardan dolayı hafif hareketli şekilde. Buna rağmen çok hafif dalgalar elde edebiliyorum. Ben bu görüntüyü tabiki seviyorum ama eğer sizin saçlarınız dümdüzse çok bir etki beklemek biraz hayal olucaktır. Sonucta bir spreyden maşa etkisi beklemek sacma olur. 
Kisaca bu spreyi sadece hafif hareketli ve dalgali saclilara oneriyorum.


Saçıma uygulanmış hali de bu şekilde;

Fotoğrafta gördüğünüz gibi biraz dağınık dalgalar oluşturuyor. Benim gibi bu görüntüyü seviyorsanız kesinlikle tavsiye edebilceğim bi ürün ama daha çok bukle bukle belirgin dalgaları seven biriyseniz istediğiniz etkiyi bulamazsınız, paranızı boşa harcamayın :)

* Gratis ve Watsonslarda, ürünün küçük boyunu (75 ml) 16 tl'ye, büyük boyunu (200 ml) 36 tl'ye bulabilirsiniz.

1 Temmuz 2014

İLK ÇEKİLİŞİM!

Merhaba!
Sonunda ilk çekilişimin zamanı geldii :)
6 aylık çaylak bloggerlık deneyimim bana gerçekten çok iyi geldi. Bloga yazarken ve başka blogları okurken kendi hayatımdan kısa bi süre kopup böyle bir şeyle ilgilenmek benim için gerçekten tatlı bir kaçış noktası oldu. Beni bu deneyimimde yalnız bırakmayıp, kendi kendime konuşmamı engelleyen onca güzel takipçiye teşekkür ediyorum :) Çekilişi de bu teşekkür vasıtasıyla bugün başlatıyorum :) Hediyeleri, özellikle çok sevilen ama Türkiye'de kolay kolay ulaşılamayan ürünlerden seçtim. Umarım beğenirsiniz!



Hediyeler
* Sleek i-Divine Au Naturel Far Paledi
* Sleek Face Form - Light (Bronzer-Highlighter-Blush Kit)
* Maybelline Baby Skin Instant Pore Eraser Baz
* Revlon Lip Butter - Berry Smoothie
* Loreal Double Extend Maskara (Beyaz tarafı baz, siyah tarafı rimel)
* Batiste Kuru Şampuan - Blush


Geçen haftaki çekiliş hediyelerini siz seçin postunu okuyanlar hediyelerin bir kısmını görmüştü zaten ama ufak çaplı elimde olmayan değişikler oldu. Mesela Maybelline'in Age Rewind kapatıcısını eklemeyi çok istiyodum ama Maybelline'in şu an İngiltere'de devam eden 1 alana 1 bedava kampanyasından dolayı tüm standlar talan edilmiş durumda ve malesef 3 Boots 1 Superdrug gezmeme rağmen hiç bir yerde kalmamıştı :/ 
Onun yerine Loreal'in çift taraflı maskarasını ekledim ben de. Yine de daha 1 ay burdayım, Age Rewind'ı bulabilirsem onu da çekilişe eklemeyi düşünüyorum!

Sleek'in far paletlerinden hangisini çekilişte görmek istersiniz diye sorduğumda en çok Au Naturel tercih edildiği için onu ekledim.

Bir de Batiste eklendi çekilişe son anda :) Türkiye'de olduğunu biliyorum fakat burda kampanyada sadece 2 pounda satılıyodu. Dayanamadım kendime alırken çekilişe de kattım :) (Evet Sephora'da 25 lira olan şey sadece 2 poundmuş :( ) 

Hediyeler bu şekilde, her ürün grubuna yer vermeye çalıştım ortaya bu çıktı :)

Zibilyon tane şartı olan, yok beni şurda beğen sonra şuraya git paylaş sonra amuda kalkıp adımı haykır gibi maddeler içeren çekilişlerden nefret ettiğimden öyle şartlar görmiceksiniz çekilişe katılmak için.

Sizden tek ricam blogumu GFC'den takip etmeniz. (Sayfanın sağ üst tarafında)

Onun dışında, daha fazla hak isteyenler (zorunlu değil), 
blogunda paylaşırsa +2 hak, 
instagramda paylaşırsa +1 hak ilave olucak. (İnstagramda paylaşımı görmek için @bayanbakimli hesabına bakabilirsiniz.)

Yorum olarak GFC'den hangi isimle takip ettiğinizi ve eğer blogunuzda veya insagramda paylaştıysanız linkleri lütfen ekleyiniz. Size ulaşmam için mail adresinizi yazmayı da unutmayın :)

Son olarak çekilişi Türkiye'ye dönüş tarihim 27 Temmuz akşamı bitirmeyi planlıyorum, ondan bir kaç gün sonra da kazananı açıklamış olurum :)

Not: Hediyeleri ilk kez kazanan kisi acsin diye paketlerini acmadim ondan renkleri gosteremiyorum. Merak edenler Google'dan bakabilir! :)

Not 2: Malesef yurt dışı gönderimi yapamıyorum. 

Herkese mutlu günler!