28 Şubat 2015

Golden Rose Velvet Matte Rujlar 03, 26 ve 27

Merhaba!
Blogumu bi süredir takipteyseniz, tam bir mat ruj hastası olduğumu anlamışsınızdır. Gerek görünümleri ve dokuları, gerek kalıcılıkları ile mat rujlar, kesinlikle en sevdiğim yapı. Bugün de, benim için uygun fiyat kategorisinde en başarılı ve en kalıcı mat rujları tanıtıcam sizlere. Hatta sadece uygun fiyat kategorisinde değil, Mac'in mat rujları ile yarışır kalitedeler. 



Golden Rose'un Velvet Matte serisine ait bu rujlar, adından da anlaşıldığı üzere kadife dokulu mat rujlar. Hiç bir sim veya ışıltı içermiyorlar. Yalnız bana göre mat-satin arası bir bitişleri var. Donuk mat bir görünüm yerine kremsi bir etki bırakıyolar.
Bordo ambalajları görünüm olarak idare etse de kapakları pek sağlam değil, makyaj çantasında kolayca açılabiliyorlar. 



golden rose velvet matte run
İçeriğinde Vitamin E bulunan bu rujlar, kullandığım diğer mat rujlara göre (Mac ve Rimmel London'ın Kate Moss serisi) daha kremsi bir dokuya sahipler. 
4.2 g olarak geliyorlar ve açıldıktan sonra 24 ay kullanım ömürleri var.

Rujların genel özellikliklerine değinicek olursam;
- Belirttiğim gibi çoğu mat rujun aksine daha yumuşak ve kremsi bir yapıları var. Yalnız yine de bunların sonuçta mat ruj olduğunu unutmamak gerekir. Dudak zemini uygun olmadığında kesinlikle dudakları kuru gösterebiliyorlar. (Uygulamadan önce ince bir kat lipbalm uygularsaniz daha puruzsuz bi gorunum yakalayabilirsiniz.)
- Oldukça pigmentli ve opaklar, 1-2 katta istediğiniz örtücülüğe kavuşabiliyosunuz.
- Kalıcılıkları gayet başarılı. Bir şey yemeden beni 3-4 saat rahatlıkla idare ediyorlar. (Dudak kalemiyle daha da arttırılabiliyolar.)
- Dudak çizgilerine hafifçe dolma eğilimindeler. (Bu sorun daha çok açık renkli olanlarında var, koyularda farkedilmiyo.)
- 28 renkten oluşan oldukça zengin bir renk skalasına sahip bir seri. 



golden rose velvet matte 27
Bugün size tanıtcağım renkleri 03, 26 ve 27 numaralı olanları. 





03'ü kahve-nude olarak tanımlayabilirim. Eğer bu tarz bej alt tonlu nude rujları kendinize yakıştırıyorsanız, şans vermenizi tavsiye ederim. Koyu göz makyajlarını tamamlayan sakin bir nude. Daha çok beyaz tenlilere uygun bir renk, esmerseniz ten renginize yakın olcağı için soluk gösterebilir.




26 numara ise tam bir coral rengi. Yaza ve bronz tene çok yakışıyor. Nude yerine daha canlı renkleri tercih edenler çok beğenicektir.




27 numaranın duruşu da bu şekilde. İçinde şeftalilik barındıran bir nude. Mac Kinda Sexy ruja dupe olarak gösteriliyor. Gerçekten oldukça benzerler, hatta bence yapı olarak Golden Rosen daha bile güzel. :)

Özetle, Golden Rose Velvet Matte serisi, benim çok severek kullandığım, oldukça kalıcı rujlara sahip. 
Bu rujlar Gratis ve Watsons'larda satılsa da genelde 5-6 renkten fazlası olmuyor. O yüzden ben golden rose'un kendi online sitesinden ya da Cosmetica.com'dan almanızı tavsiye ederim.
-Rujun fiyatı 15 lira fakat indirim zamanlarında 9 liraya alabilirsiniz.


2 Şubat 2015

Note Full Coverage Concealer (02 Beige ve 03 Sand)

Merhaba!
Daha önce birçok blogda yazılıp çizilen Note'un kapatıcısını birde benden dinleyin istedim;
+'ları -'leri neler, kimlere uygun kimlere değil bahsedelim..


note 02 full coverage
Ambalajı, lipgloss ambalajları şeklinde olan kapatıcılardan. Sünger aplikatöre sahip. Ki benim en kullanışlı bulduğum aplikatör şekli kapatıcılarda bu tarzdır. Çünkü, pompalı olanlarda gelen ürün miktarını kontrol edemiyorsunuz, parmakla alınan kremsi/katı formüldekiler de pek hijyenik olmuyor. İnce süngeri sayesinde direk olarak istediğiniz bölgelere uygulayabiliyorsunuz. 



note kapatıcı 02
Bendeki rengi 02 Beige. Seride 4 renk bulunuyor ve bunlardan ilk 3'ü gerçekten birbirine çok yakın, oldukça açık, sarı alt tonlu renkler. 04 numaralı rengi ise biraz daha gri alt tonlu. Yani bu kapatıcı serisine aydınlatıcı/kapatıcı demek daha uygun olur. Zira benim açık ton sınıfına sokabilceğim (NC20 - C2) ten rengimde bile oldukça açık duran bir renk.

Üstte belirttiğim özellikten dolayı bence açık ve açık buğday tenden sonrası için pek uygun olmayan bir kapatıcı. (En azından göz altı için.)

Asıl önemli özelliklerine gelirsek;
- Mat ama pudrasız bir bitişe sahip. 
- Çok kolay sabitleniyor, bence üzerine pudra geçilmesine gerek yok.
- Orta-yüksek kapatıcılık arasında.
-Çizgilere dolmuyor. 
- Pudrayla sabitlemeden bile günü kurtarabilen kalıcılıkta. (Ort 8 saat)
- Paraben içermiyor.
- Argan yağı ve soya proteini içeriği sayesinde, göz altlarını besleyip kırışık görünümünü azalttığını iddaa ediyor. (Ben böyle bir etki gözlemlemedim ama belki yaşımın genç oluşundan çok derin kırışıklarım olmadığındandır.) 

Bunların dışında değinmek istediğim bence bir başka önemli özellik;
Epey sarı alt tonlu olduğu için, mor göz altlarına sahipseniz bu ürünü pek önermem. Çünkü; morluğu kapatmak yerine o bölgeyi grileştirip, kirli bir görünüm bırakıcaktır. Mor-Mavi göz altlarına sahipseniz, kapatıcıdan önce ten renginizde veya 1 ton koyusunda, turuncu alt tonlu bir corrector kullanmanızı öneririm. 



en iyi kapatıcı
Benim göz altlarımdaki etkisi bu şekilde oluyor. Dendiği gibi 'full' kapatıcı özellikte olmasa da ortadan yükseğe yakın diyebilirim. Ben fotoğraftaki gibi üçgenimsi şekilde sürüp, ıslak bir sünger yardımıyla dağıtınca en başarılı sonucu aldım. 
(Gözüm bitiminden biraz uzatmayı seviyorum çünkü açık aydınlatıcı etkisi sayesinde gözlerimi daha çekik ve hoş gösteriyo.) 

Göz altı dışında, burun köprüsü, kaş arası, çene gibi aydınlatmak istediğiniz bölgelere de uygulayabilirsiniz. 

Güncelleme: 
Daha sonradan aynı ürünün 03 Sand rengini de aldım ve iki renk arasındaki farkı göstermek istedim;


note kapatıcı 02
Fotoğraftan da belli olduğu üzere iki renk arasında yarım ton bile yok. 03 Sand rengi çok çok az daha sarı diyebilirim. Ama uygulanıp dağıtıldığında açıkçası farklı gözüktüklerini söyleyemem.


* Sitelerinden Note markasının satış noktalarını bakıp, şehrinizde nerde bulabilceğinizi görebilirsiniz. 
*Ürünün fiyatı 24 lira, fakat çoğunlukla yapılan 1 alana 1 bedava kampasıyla daha uyguna getirebilirsiniz.