29 Haziran 2015

Pastel Nude Far Paleti ile yaptığım makyajlar


Merhaba!
Bir önceki yazımda da belirttiğim gibi Pastel Nude palet ile yaptığım göz makyajlarına yer vericem bugün. Paletteki renkler kahve ve tonlarından oluştuğu için, ortaya çıkan makyajlar da o şekildeydi. Palet hakkındaki görüşlerimi okumak için bu yazıyı inceleyebilirsiniz.




Bu benim tipik günlük makyajım diyebilirim. Bazen bu şekilde bol maskarayla, bazen de eyeliner ile kullanıyorum. Paletteki tüm mat renkleri (üst sırayı) ve alt sıradaki ışıltılı farlardan da en sağdaki koyu kahveyi dış kısma gölge için kullandım. 



Daha belirgin gözler istediğimde böyle bir makyaj ortaya çıktı. Göz kapağımın ortasına alt sıradaki farlardan ışıltılı turuncu rengi kullandım. İç ve dış kısımlara da yine koyu kahve ile gölge yaptım. Boş bir karıştırma fırçasıyla hepsini karıştırdım. Alt kirpik dibime de aynı sırayla farları uyguladım.



Üst sıradaki mat farlardan 2.sıradaki sütlü kahve ve 4.sıradaki gül kurusu rengini fırçama alarak katlanma bölgesine karıştırma rengi olarak uyguladım. Göz kapağıma da parmağımla alt sıradaki ilk farı uyguladım. 



Bu makyajda sadece tek far kullandım. O da mat farlardan en sondaki gül kurusu rengi. Bolca uygulayıp, karıştırdım. Daha sonra da Nyx Jumbo Eye Pencillardan Rust rengi kalemle eyeliner sürdüm. 






18 Haziran 2015

Pastel Nude Far Paleti


Günaydın!
Kimse yaz geldi artık renkli, cıvıl cıvıl göz makyajlarına geçtim diye birbirini kandırmasın, nude renklerin, toprak tonlarının göz makyajında hepimizin vazgeçilmezi olduğunu biliyorum. Pastel'in de bunu bilerek sadece doğal tonlardan oluşan bir far paleti yapması çok hoşuma gitti. 
Pastel'in, deneyip blogumda yorumlamam için gönderdiği ürünlerin arasında bu palet de olunca çok sevindim. Ürün, daha çoğu Gratis Watsons'a gelemedi ama Pastel Shop'tan direk online olarak ya da Pastel'in kiosklarından ulaşabilirsiniz. Online almayı düşünenlerin çokça olduğunu düşünerek, palet hakkındaki yorumlarıma, farların swatchları ve özelliklerine bir an önce yer vermek istedim blogumda. 2 haftadır tüm makyajlarımda bu paleti kullanarak yeterince fikir edindiğimi düşünüyorum, artık yorumlarıma geçebilirim...



pastel nude eyeshadow
Pastel Nude Far Paleti, teneke yapıda dayanıklı bir ambalajda satılıyor. Kapanma kısmı oldukça sağlam, seyahatlerde taşınmaya uygun bir ambalaj. Paletin arka kısmında da tüm içerik bilgileri yazıyor. (Normalde türk markalarında pek içerik bilgisi olmuyor).



pastel yeni far paleti
Palet, 8 adet naturel tonlarda fardan oluşuyor. Üst sıradaki 4 far mat, alt sıradakiler ise ışıltılı/simli. Benim gibi katlanma bölgesinde farı dağıtmak için sadece mat farları tercih ediyorsanız, paleti epey kullanışlı bulcaksınız. Çünkü mat renklerin 3'ü katlanma bölgesi için ideal. Kahve, şeftali ve gül kurusu açıkçası benim ihtiyacımı oldukça karşılıyor göz makyajlarında. 

Alt sıradaki ışıltılı renkler ise göz kapağının asıl kısmına uygulamak için çok hoş seçilmiş renkler. (Paletteki duruşlarıyla alt sıra 1. ve 3. renkler oldukça benzer olsa da uygulanmış halleri epey farklı.)

Ayrıca paletteki her farın 3er gram olması da epey güzel, çok uzun süre yeticekler muhtemelen. (Karşılaştırma adına The Balm'ın paletlerindeki farlar 0.85 g, Mac refill farlar da 1.5 g.) 

Paletin içinden bir de çift taraflı fırça çıkıyor. Bir tarafı sünger aplikatör, diğer tarafı da küçük yassı bir fırça. Yassı tarafı alt kirpik dibine far veya kaş altına aydınlatıcı uygulamak için uygun. 




pastel far paleti
Farların yapılarına oldukça yumuşak ve kolayca renk veren şekildeler. Pigmentasyonları da gayet başarılı benim için. Özellikle mat renklerin de ışıltılı renkler kadar kolay sürümlü ve pigmentli olması sevindirdi. Mat olanlar hafif pudramsı, ama tebeşirimsi yapı dediğimiz gibi toz toz olup pigment vermeyen farlardan değil. Işıltılı olanlar ise daha kremsi yapıda. 

Tozutma seviyesine gelirsek, The Balm kadar olmasa da biraz tozutma söz konusu. Tozutmanın önüne geçmek adına, farları göz kapağının ana kısmına uyguluyorsanız parmak yardımıyla uygulayabilirsiniz. O şekilde pek tozutma oluyor. Zaten yapıları yumuşak olduğu için parmakla kolayca uygulanıyorlar. Karıştırma amacıyla fırçayla alcaksanız ise tozutma kesinlikle bir miktar olucak diyebilirim. 

Kalıcılık olarak da oldukça başarılılar. Özellikle çizgilere dolma gibi bir sorun hiç yaşatmadılar. Far bazı uygulanmadığında 4-5 saat sonunda renk biraz hafifliyor ama uçup gitmiyor, altına far bazı uygulayıp farı uyguladığınızda ise gün boyu yerinde durdu makyajım. (Yağlı göz kapaklarım olmasına rağmen.)

Palet ile ilgili tek negatif düşünceme geliyim. Mat renkler biraz karıştırdıkça fazla dağılan, rengi uçuklaşan cinsteler. Özellikle üst sıradaki şeftali renginde bunu bolca gözlemledim. Bu yüzden göz kapağının katlanma bölgesine mat farı uygularken 2 kat uygulamak daha iyi bir sonuç vericektir bu palette. (Bu özelliği muhtemelen benim gibi fazlaca karıştırmayı seviyorsanız farkediceksiniz. :) Işıltılı renklerde böyle bir sorun yaşamadım. 


Swatchlara gelirsek;
Üst sıradaki mat renklerin swatchları soldan sağa sırayla bu şekilde. Her rengi tek bir kat uyguladım. Dediğim gibi pigmentasyonları ve rengi direk verişleri beni memnun etti. Palette gölge renkleri olarak bir tipik kahve, bir sicak ton ve bir de soğuk ton seçilmesini çok takdir ettim. Her türlü makyajin dağıtma rengi bu farlarla elde edilebilir bence. 

Renkleri sırasıyla;
Kırık Beyaz: Palette çiğ bir beyaz olarak dursa da, uygulandığında kırık beyaz şeklinde duruyor. Açık tenliyseniz tüm göz kapağına uygulayıp renk eşitliği sağlamada kullanabilirsiniz. Veya benim gibi kaş altında simli renkler yerine daha doğal bir görüntü için mat açık renkler tercih ediyorsanız, kaş altını aydınlatmada da kullanabilirsiniz. Ayrıca diğer farların renklerini açmak içinde biraz bu farla karıştırabilirsiniz. 
Kahve: Orta tonlu nötr bir kahve. Katlanma bölgesi için ideal gölge kahvesi... Çoğu makyajda dağıtma rengi olarak kullanabilirsiniz. Veya buğulu bir görüntü yakalamak istiyorsanız, sürdüğünüz kahve veya siyah kalemi, bu far ile dağıtarak daha yumuşak bir bitiş yakalayabilirsiniz.

Şeftali: Göz makyajında altın, bronz, turuncu gibi sıcak renkleri tercih ediyorsanız, şeftali rengi ideal bir karıştırma rengi oluyor. Yalnız yukarıda bahsettiğim uçan renk sorununu en çok yaşatan renk de bu. Belirgin bir renk almak için 2 kat karıştırarak uygulamak daha iyi olucaktır. 

Gül kurusu: Benim göz makyajlarında kullanmayı çok sevdiğim renklerden. Soğuk tonlu makyajlarınızı (özellikle gümüş, taupe, siyah renkli..), dağıtmada kullanabilirsiniz. Ayrıca, bu farı tüm göz kapağınıza uygulayıp, boş bir karıştırma fırçasıyla karıştırıp bir de bolca rimel uyguladınız mı tek renkle grunge/bohem makyaj görüntüsünü de elde edebilirsiniz. 




pastel nude palet swatch
Işıltılı renklerden ilk üçlü, yapı olarak bence kusursuz. Yumuşacık, pigmentli ve yansımalılar. Sondaki kahve ise ışıltılı/yansımalıdan çok simli yapıda. Üstte de belirttiğim gibi bu sıradaki renkleri parmakla uygulayarak hem daha net bir renk elde edebilirsiniz, hem de daha az tozutma.
Soldan sağa renkler;
Taupe: Palette epey gri dursa da, uygulandığında ışıltılı bir taupe rengi oluyor. Benim için sür çık bir renk oldu. Göz kapağıma sadece bunu uygulayıp, boş bir karıştırma fırçasıyla azıcık dağıtıyorum. Bolca rimelle çok sade, hoş bir göz makyajı oluyor. 

Turuncu: Altın ışıltılar içeren bir turuncu. Sanki aydınlatıcıymış gibi çok güzel bir yansıması var. 

Bronz: Palette en sevdiğim renk kesinlikle bu. Bronz, taupe, hafif altın hepsinin karışımı. Bronz bir cilt makyajında aydınlatıcı olarak da kullanılabilir ayrıca. 

Koyu kahve: İçinde altın simler olan bir acı kahve. Palette gölge rengi adına koyu bir renk koyulmasına sevindim. Göz kapağının dış kısmına V şeklinde uygulanıp, makyaja daha derin bir görüntü verilebilir. Ayrıca kesik uçlu bir fırça ile eyeliner olarak da uygulanabilir. 


Özetle;
Paletteki renk seçimlerini oldukça başarılı buldum. Farların yapıları ve pigmentleri de oldukça başarılı. Özellikle makyaja yeni başlayanlar ve elinde doğal tonları barındıran bir palet olsun nerdeyse tüm göz makyajlarımı aradan çıkartıyım diyenlerin şans vermesi gereken bir palet. 
Paletin fiyatı 26.5 tl
Pastel'in sitesinden ulaşabilirsiniz.

Not: İlerleyen postlarımda bu palet ile yaptığım makyajları da örnek olması adına paylaşacağım. :)

12 Haziran 2015

Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade - Soft Brown

Merhaba!

Konu kaş olunca herhalde akla ilk gelen marka Anastasia Beverly Hills. Kaş konusunda çok dertli olmasam da, özellikle özenli bir göz makyajı yaptığımda kaşlarımın dolu ve daha şekilli bir görüntüde olmasını istiyorum. Fakat benim gibi elleri her dakika yüzünde olan bir insan için, kolayca akıp giden kaş jelleri/kalemleri sürdüğüme pişman ediyor. Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade'ler ise asla dağılıp oynamayan, tere ve neme dayanıklı waterproof ürünler olarak geçiyorlar.

Anastasia Beverly Hills markası ülkemizde satılmasa da, online sitelerden kolayca ulaşılabilen bir marka. Yazının sonunda, ben hangi siteden ne kadara aldım, ne kadar sürede geldi gibi detaylardan bahsedicem. 


anastasia dipbrow pomade colors

anastasia dipbrow pomade soft brown
* Dipbrow Pomade kaş jeli, cam bir ambalaj içinde 4g ürün olarak satılıyor. (Maybeline Color Tattoo'lar ile aynı boyutta). 
* Yapı olarak krem/vaks arası bir yapıda. Sürümü yumuşak, ama çok hızlı sabitlenip kuruyor. 
* İdda ettiği gibi gerçekten gün boyu bir yere oynamıyor. Kaşlarım düştüğü için bazen, kaşlarımı doldurduğumu unutup elimle bastırarak şekil veririm, o durumda bile elime gelen bir şey olmadı. 
* Oldukça pigmentli bir ürün, bu yüzden uygularken fırçamı dokundurmam yetiyor. 
* Waterproof olduğu için, çıkarma durumu biraz zorlu oluyor. Genelde tüm makyajımda kullandığım makyaj temizleme suları ile temizlemek yeterli olmuyor. Bu yüzden çift fazlı makyaj temizleyici ile temizliyorum. 
* Kaş dökme gibi bi problem yaşatmadı. Yalnız, ilk uyguladığım zamanlarda makyaj temizleme suyuyla çıkarmaya çalışırken epey fazla ovuşturduğum için pamuğa 2-3 tel gelmişti. Fakat daha sonra çift fazlı temizleyicilere geçince böyle bir durum olmadı. 



anastasia soft brown

anastasia soft brown watch
 Oldukça geniş bir renk skalası var. Eminim herkes kendi kaşına uygun bir rengi bulabilir. Bendeki rengi Soft Brown. Orta tonlu bir açık kahve. Kaşlarınız epey küllü ve açık ise taupe rengi daha doğru bir tercih olabilir. Bu, daha kahve tonlu bir görünüm veriyor.

Benim aldığım sitedeki mevcut renkler bu şekilde tanımlanıyor. Benim gibi hafif küllü kumral bir kaş ve saç renginiz varsa Soft Brown renginin uygun olduğunu düşünüyorum. Biraz daha koyu tercihinizi ise Medium Brown veya koyu küllü kahve için Dark Brown'u tercih edebilirsiniz. Auburn ve Caramel renkleri ise swatchlardan gördüğüm kadarıyla epey sicak renkler. Daha çok kızıl, turuncu, bakır saç renkleri için uygun olucaktır. Sarışınlar veya kaşları açık ve grimsi olanlar için de Blonde ve Taupe renkleri uygun. Taupe adından da anlaşılcağı üzere epey gri alt tonlu. 


anastasia dipbrow pomade
Anastasia Brow Pomade - Soft Brown rengining benim kaşımda duruşu bu şekilde. Hafif elle uygulandığında gayet doğal bir sonuca ulaşabiliyorsunuz. Ben kesik uçlu bir eyeliner fırçası ille uygulayıp, kaş fırçası (ya da kaş kalemlerinin arkasındaki aparat) yardımıyla tarayıp dağıtıyorum. 



Kaşlarım için kullandığım diğer kaş jelleri ile rengini göstermek istedim. Üstteki Elf'in Light kaş kiti. Altta sağdaki de Maybelline Color Tattoo Permanent Taupe rengi. Renk olarak Elf'teki vaks ile oldukça benzerler, fakat Elf'in 2-3 saat içinde dağılıp yok olduğunu düşününce, özellik olarak olarak epey farklılar. Color Tattoo Permanent Taupe ise oldukça kalıcı bir ürün oldu benim kaşlarımda fakat renk olarak biraz gri ve koyu kalıyordu. 



Swatchları da bu şekilde. Yukarıdan aşağı; Flormar 401 kaş kalemi, Maybelline Color Tattoo Permanent Taupe, Elf Kaş Kiti Light ve Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade - Soft Brown.


Elimi sildiğimde ise böyle bir sonuç oluşuyor. Anastasia asla bir yere oynamazken, Flormar ve Maybelline'de azıcık dağılma oluyor. Elf ise adeta yok oluyor...

Kısacası kaşlarımla bire bir uygun bir renk buluyim bir de tüm gün yerinden oynamadan kalsın istiyorsanız, Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade sizi memnun edicektir. Ayrıca markanın cruelty free yani hayvan deneyleri yapmayan bir marka olduğunu da ekliyim. :)


Nereden satın aldığıma gelirsek;
Ben beautybay.com'dan aldım. Ve tam 2 haftada elime ulaştı. Ürünün fiyatı 18$ ve sitede 16$ üzerine kargo da ücretsiz. Yani 45 liraya her şey dahil olarak elinize ulaşmış oluyor. Tabiki yurtdışından geldiği için gümrüğe takılma ihtimali oluyor. Ama sitede 30 iş günü içinde gelmeyen ürünlere para iadesi yapıldığı söyleniyor. Yine de nasılsa kargo da ücretsizken yüksek tutarlı alışverişler yapmamak gerek tabi.







11 Haziran 2015

Endocare Ürünleri Narecza.com'da!



Dermokozmetik ürünleri online alışveriş ile almaya özen gösteriyorum. Çünkü eczanelerden kesinlikle %20-30 daha uygun fiyatlı oluyor, ayrıca yaptıkları 1 alana 1 bedava veya hediye ürün kampanyaları ile alışveriş daha kârlı bir hale geliyor. Narecza.com da marka çeşitliliği bakımından dikkatimi çeken sitelerden. Avene, Babe, Caudalie, Bioderma, Bare Minerals, Darphin, Kerastase, La Roche Posay, Nuxe, Solante, Vichy... ve daha bir çok markanın ürünlerine ulaşabiliyorsunuz. Bu farklı markalardan biri de Endocare markası. 



Endocare Jel Krem, temel olarak cilt kuruluğunu alarak uzun süre nem sağlamanın yanında, yaşlanma belirtilerini, kırışıkları gidermeyi, cilt hasarlarını onarmayı vaad ediyor. %4 SCA (sıkılaştırıcı etkiyi sağlayan bir selüloz içeriği) içeriyor. 




Endocare Tensage Krem ise olgun ve hasarlı ciltler için özel formüllü, yaşlanma karşıtı ve cilt yenileyici özelliğe sahip, yağsız yapısı sayesinde hızlı emilen bir krem.
Tensage krem, %6 SCA içeriğine sahip.



Endocare Aquafoam, içeriğindeki laktik asit sayesinde cildi nemli ve yumuşak bırakarak temizlemeyi vaad eden bir cilt temizleme köpüğü. Bu sayede, kuru ciltleri de hassas bir şekilde temizleyip, arındırır ve yumuşatır.


 Endocare ürünlerini ve özelliklerini detaylı incelemek ve şu an devam eden %15 indirimden yararlanmak için Narecza.com'u ziyaret edebilirsiniz. 


3 Haziran 2015

Pastel Day Long Lipcolor - 20


Merhaba!
Son zamanlarda Türk kozmetik markalarının da makyaj trendlerini yakından takip etmesine çok seviniyorum. Flormar'ın ardı ardına çıkardığı değişik koleksiyonları, Golden Rose'un Mac Mat rujlara muadil o güzel Velvet Matte serisi ve Pastel'in, Lime Crime, Anastasia Beverly Hills gibi markaların likit rujlarını aratmayan mat ve kalıcı likit rujları... 
Bugün de Pastel'in bu mat likit rujlarından 20 numarasına yer vermek istedim. :)


pastel likit ruj 20
Pastel Day Long Lipcolor Kissproof serisi, likit yapıda, sürdükten 5-10 saniye sonra kuruyup matlaşan ve uzun saatler boyunca uçup, dağılıp, kaybolmayan bir yapıya sahip. 

Ben iki farklı şekilde kullanıyorum bu ruju ve ikisinin de yapısı ve özellikleri farklı şekilde oluyor.

1) Direk boş dudaklarıma (lip balm yokken) kendi fırçası yardımı ile uyguluyorum. Ürünü iyice yaydıktan sonra, üst ve alt dudağımı birbirine değdirip yedirmeden rujun kurumasını bekliyorum. Üstte de belirttiğim gibi ilk uygulandığında ıslak yapıda olsa da 10 saniye içinde matlaşıp oturuyor. Bu uygulamanın sonunda dudaklarım epey kuru yapıda oluyor (birbirine sürtemeyecek kadar kuru diyim). Fakat bu şekilde sürüldüğünde kesinlikle gün boyu yerinden hiç oynamadan duruyor. Gün boyudan kastım bildiğiniz 10 saat boyunca (yağlı bir şeyler yemezseniz tabiki) dudağınızda duruyor. Bu uygulamanın tek kötü tarafı 5-6 saatin sonunda rujda hafif çatlamalar oluyor ve dudak çizgileri belli oluyor. Yine de rujumun tüm gün durmasını istediğim, tazelemeye vaktim olmadığım ya da yemek yerken çıktı mı acaba diyip gerilmek istemediğim günlerde gerçekten kurtarıcı bir ruj oluyor. 

2) Dudağıma ilk önce lip balm uyguluyorum. Daha sonra rujdan dudağıma 2-3 nokta koyup, parmağımla ruju tüm dudağıma yayıp yediriyorum. Ruj kuruyup oturduktan sonra da tekrar üzerine lip balm geçiyorum. Bu şekilde uyguladığımda ruj, daha kremsi bir yapıya bürünmüş oluyor (dudaklarımı birbirine sürtebiliyorum diyeyim.) Ben bu bitişi kendi adıma daha çok seviyorum çünkü hem dudaklarım çöl kuruluğuna gelmemiş oluyor hem de ruj çıkarken çatlamak yerine hafif hafif azalarak yok oluyor. Ama tabiki bu sürüşün de eksi yanı, ilk uygulama kadar kalıcı olmaması. Yine 3-4 saat boyunca rahatlıkla yerinde durduğuna garanti verebilirim. 

Bu rujun bir sevdiğim özelliği ise kokusu. Mac rujlardaki vanilya kokusuna benzer bir koku hakim, sürerken çok hoşuma gidiyor. :)

Farkettiğim bir diğer özellik ise ruj sürüldükten ve kuruduktan sonra biraz koyulaşıyor. 1 ton kadar farklı oluyor son durumda.


pastel day long
Fırçası, olması gerektiği incelikte bana göre. Dudak kenarlarına kadar kolayca sürebiliyorsunuz. 



pastel day long kissproof 20
20 numaranın swatchı bu şekilde. Soğuk tonlu bir gül kurusu...



pastel 20 numara ruj

Uygulanmış hali de bu şekilde. Fotoğraflarda, 2. anlattığım yolla uygulanmış halini görüyorsunuz (altına ve üzerine lip balm sürülmüş). Görüldüğü üzere bu şekilde hiç de kuru bir görüntü bırakmıyor.  Özetle, bayılarak kullanıyorum ve kesinlikle bana uyan renklerini almaya devam edicem. Şimdilik aklımda şarap renkli 19 numarası var. :)


* Pastel rujlara; Pastel Online'dan, Gratis ve Watsonslar'dan ulaşabilirsiniz. 
Fiyat: 18,90 tl

2 Haziran 2015

NYX Allık - Angel

Günaydın!
Artık resmi olarak yaz mevsimine geldik, havaların ısınmaya başlamasıyla makyajda incelmeyi, hafif & yokla var arası makyajı daha çok tercih eder oldum. 
Bugün de bu tarz günlerde kullanmak için aldığım, soft pembe renkteki allık Nyx-Angel'dan bahsedicem. :)



nyx angel allık
Nyx allıkların bence bu kadar popüler olma sebebi, çok uygun fiyata birçok renk seçeneği sunması. Ama ülkemizdeki satış fiyatları düşünüldüğünde (32 tl) ve mevcut renk seçenekleri düşünüldüğünde benim o kadar da ilgimi çeken bir marka olmadı açıkçası. Yine de Angel isimli bu allığını, Beautyjoint.com alışverişimde sepetime ekleyemeden geçemedim. Bu renk için düşündüklerime gelirsem;
- Kabında daha belirgin bir pembe olarak dursa da, uygulandığında daha çok dusty hatta nude pembe diyebilceğimiz bir hale geliyor.
- Benim için pigmentasyonu gerçekten düşük allıklardan. (Rengin açıklığından kaynaklanan bir sorundan bahsetmiyorum, parmakla veya fırçayla ürünü çok az alabiliyorsunuz.) Ki, allık konusunda o kadar da pigmentasyon meraklısı biri değilimdir, The Balm allıklar gibi fırçaya aldıktan sonra 100 kere üflemektense daha orta pigmentte allıkları tercih ediyorum. Ama Angel, gerçekten de uygulanıp uygulanmama konusunda beni şüpheye düşüren allıklardan. Ölü beyazı olmasa da beyaz tenli biriyim ve bende de belli olmuyorsa, buğday ve esmer tenlilerin hiç memnun kalcağını sanmıyorum. Daha çok bembeyaz tenlilerin, çoğu allığın onlarda fazla belirgin durduğunu düşünenlerin no-makeup makeup allığı olabilcek nitelikte. 
- Pigment kısmındaki sorundan dolayı 3-4 kat uygulamam yetmiyormuş gibi, kalıcılık konusunda da beni üzünce çekmecenin en arka köşelerinde kendine yer buldu bu allık. Günün ortasında kontrol ettiğimde, nerdeyse hiç allık belirtisi yoktu. Muhtemelen 2-3 saat içinde uçuyor. 
- Kabından bakıldığında çok hafif yansımalar görülse de, yanağa bu ışıltıları asla vermiyor ve mat yapıda duruyor. 
- İçerik olarak çok kirli. (Aşağıda detaylı içeriği var.)



nyx angel allık
Allığın -parmakla- iki kat uygulanmış hali bu şekilde. Dediğim gibi mat krem-pembe bir görüntüsü oluyor benim sarı alt tonlu açık tenimde. 


İçerik olarak, olabilcek en kirli yapıya sahip allıklardan heralde. Mica, Talc, Silikon ve Parabeni bolca içeriyor. 

Kısacası, Angel rengi için konuşacak olursam, bembeyaz bir teniniz varsa ve varla yok arası duran bir allık arıyorsanız şans verebilirsiniz, aksi halde es geçmenizi tavsiye ederim. 

* Ben allığı beautyjoint.com sitesinden aldım ve 3 haftada elime ulaştı. Ama artık yurtdışı alışverişleriyle uğraşmanıza gerek yok çünkü NYX Türkiye'ye geldi. Bağdat Caddesi mağazalarını ziyaret edebilceğiniz gibi, online alışveriş sitelerine de NYX Cosmetics'ten ulaşabilirsiniz!