25 Ocak 2016

NYC Sunny Bronzer

Merhaba,
Yabancı bloglarda ve Youtube'da çok popüler olan bir ürüne yer vermek istedim bugün blogda: NYC Sunny Bronzer. Normalde Türkiye'de satışı yoktu ama bu yazın başında Watsonslara çok uygun bir fiyata geldi. Ben de ilk geldiğinde heyecanla alan ama sonrasında biraz hayal kırıklığı yaşayan gruptayım. Neden(ler)ini yazının devamında görsellerle açıklicam. :)



Tam adı NYC Smooth Skin Bronzing Face Powder, yani bronzlaştırıcı yüz pudrası. Tek rengi mevcut o da Sunny rengi. Çok dandik plastik bir ambalajda geliyor. Kapakların bağlanma kısmı her an kopabilcek bir yapıda. Ama içinde genişçe bir ayna olması çok kullanışlı olmuş.



nyc sunny

nyc sunny swatch
Kabında sicak alt tonlu bronz bir pudra gibi dursa da uygulanmış hali çok daha sicak, hatta bana göre turuncu. Bu ürünün bazı bloglarda Benefit Hoola bronzera dupe olarak gösterilmesine inanamadım zira hiç alakaları yok bence. O soğuk alt tonlu bir kontür-bronzer ürünü iken bu baya turuncu allık-bronzer diyeyim. Buğday tonlu iseniz belki sırıtmicaktır, ama beyaz tenlilerde bence fazla yapay turunculukta duruyor.
Sadece renk olarak değil, yapı olarak da pek anlaşamadım ben. Sert bir yapısı var fırçaya çok zor geliyor ve buna rağmen epey tozutuyor. Kesinlikle fondoten veya bb krem gibi ıslak ürünlerin üzerine direk uygulanmamalı yoksa yapışıp kalıyor, dağıtamıyorsunuz. Bir pudra üzerine kullanımı daha kolay.
Kalıcılığı ortalama diyebiliriz. Ne hemen uçup kayboluyor, ne de gün boyu benimle. 4-5 saat duruyor.  

Son olarak, göz makyajlarında katlanma bölgesine uygulayıp, farı dağıtıp ısıtmak için kullanabilirsiniz. Ben daha çok bu şekilde kullanıyorum, bronzer olarak elim pek gitmiyor.



Elimdeki bronzerlar ile karşılaştırılması bu şekilde. Ben kontür için en çok The Balm Bahama Mama'yı, bronz allık olarak da The Balm Desert'ü seviyorum. 


Arkasındaki etiketi kaldırdığınızda, gizlenmiş bir iç etiket ortaya çıkıyor. Bu etikette de içerik listesi var. Gizlenmesinin bir sebebi var çünkü oldukça zararlı bileşenden oluşuyor. Talc, çeşit çeşit paraben, mica...

Kısacası fiyatı dışında hiç bir olumlu özelliğini göremedim ben. Tekrar alıcağım hatta bitirebileceğim bir pudra değil. 
Fiyatı 9 tl ve Watsonslarda satılıyor. 

2 yorum:

  1. Tam olarak hangi subeden aldiniz acaba? ben türkiyede onca watsons subelerinde birtane bile bulamadim :(

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil