25 Temmuz 2014

MUA - Undressed Far Paledi

Günaydııın
Bu aralar blogu çok aksatıyorum biliyorum ama pazar günü İstanbul'a dönüyorum. Yani bayramdan sonra da eski yazı düzenime geri dönücem, çok özledim yazmayı, blogları detaylı detaylı okumayı :)

Bugün 1 aydır aşık olarak kullandığım bir paleti incelicez, Mua - Undressed.

12 harika, gunluk kullanima uygun renklerden olusan bu palette 2 renk mat, 1 renk simli ve geriye kalanlar metalik yansimali. Renkler birbiriyle cok uyumlu renkler, rahatlikla birbiriyle kombinleyebilirsiniz. 

Mat renkler disinda pigmentasyon cok guclu diyebilirim. Mat renkler de daha cok dagitma/karistirma renkleri oldugu icin o kadar pigmentasyon aramiyorum ben.

Paledin tek kotu ozelligi uygularken cok fazla dokulme yapmasi. Bu yuzden, goz makyajimi yaptiktan sonra bi temizlik yapip sonra ten makyajimi yapmam gerekiyor.

Ayrica bu palet Urban Decay Naked 1'a dupe gosteriliyor. Postun sonunda ikisinin karsilastirmali swatchlari var :)


Simdi renkleri detaylica incelemeye gecebiliriz. Ilk olarak sol taraftaki 6'liya bakalim..

Ust siradaki ilk renk cogu paledin giris rengi olan pariltili bi sampanya rengi. Goz pinarini aydinlatmada kullaniyorum genellikle ve cok guzel duruyo :)

2. renk yine metalik yansimali bi toz pembe. Tum goz kapagina bunu uygulayip, bordo mat bi farla golge yapinca benim severek kullandigim bi makyaj cikiyo ortaya

3. renk paletin ilk mat rengi. Pigmentasyonu diger metalik farlara gore zayif. Ama goz kapaginin katlanma yerinde fari dagitmada cok ama cok basarili bi far. Zaten sadece bunun icin kullaniyorum. Bazi bloglarda bu renk icin olmasa da olurmus, pigmentasyon cok zayif dense de bence bi far paletinin icinde muhakkak bulunmasi gereken renklerden biri dagitma faridir. Ondan benim cok kullandigim renklerden biri.

Alt siranin ilk fari altin-bronz bi renk. Biraz Mac-Woodwinked'a benziyo ama ondan biraz daha bronz. Pigmentasyonu harika.

2. renk swatchda biraz koyu ciksa da, orta koyulukta bi bronz kahve. Ve icinde kesinlikle bi yesil alt tonu var. Palette siradan bi renk gibi dursa da, uygulandiginda o yesil ton sayesinde gercekten farkli duruyo. 

Alt siranin son rengi ise yine metalik yansimali koyu bi pembe. Renk benim icin harika. Tek basina tum goz kapagima uygulayip, bol rimel surdum mu tamam :)


Sag taraftaki 6'li;

Neyin kafasini yasamisim swatchlarken bilmiyorum, farlarin yerleri biraz karismis. Ama siz hangisi hangisi anlarsiniz bence :)

Paletteki siraya gore gidersem;
Ust siranin ilk rengi kahve alt tonlu bi pembe. Uygulanmis hali Mac Sable'a benziyor. 

2. renk pigmentasyonu zayif 2.farimiz. Sicak alt tonlu bu kahve golge yapmada cok basarili bence ama tozutma miktari maksimum..

3.far bariz bi altin rengi, belirli bi alt tonu yok. Altin - kahve uyumunu cok seven biri olarak genelde gece makyajinda bu ikiliyi tercih ediyorum :)

Alt siranin ilk rengi ise aci bi kahve. Biraz grilik barindiriyor icinde. Paletin en pigmentasyonlu renklerinden. Bu fari gunduz krem renk bi farin yanina golge yapmak icin kullanirken, gece de fircayi biraz islatip tum goz kapagima uyguyorum inanilmaz guzel oluyor :)

2.siradaki renk malesef benim palette tek sevmedigim far. Koyu renk farlarda acik renk simleri gercekten sevmiyorum. Ayrica bu renkte bi sorun oldugunu dusunuyorum cunku parmaklayinca inanilmaz pigmentli gozuksede rengini aktaramiyor. (Swatchta o rengi yakalamak icin 3-4 kere uzerinden gectim) Keske bu tonu mat yapsalardi cunku golge icin harika bi lacivert.

Alt siranin son rengi ise icinde gumus yansimalar olan bi mavi. Genelde boyle renkli farlari ben fircayi islatip eyeliner olarak kullanmayi seviyorum :)


Bu paletle yaptigim tipik kahve gunluk makyajim..


Dediğim gibi bu palet Urban Decay'in Naked 1 paledine dupe olarak gösteriliyor. Ben de ne yazıkki Naked yok, ama internetten aldığım bir resmi paylaşmak istedim. Üst taraf Mua Undressed, alt taraf Urban Decay Naked. Mua'nın dupe gösterilmesi çok normal çünkü resmen tüm paledi çalmışlar, sırası bile aynı Naked'le :)
Pigmentasyon konusunda da aşağı kalır bi yanı yok gibi gözüküyor. Sadece mat olan 2 renkte bence Naked farkını ortaya koymuş :)

Uzun bi yazi oldu ama internetten soylemeyi dusunenlere veya yurtdisindan alma imkani olanlara yararli olur umarim.. Cunku malesef Turkiye'de satilmiyor :/
Ben Boots magaziasindan 4 pound'a aldim. Yani 14 tl gibi bir fiyata geliyor. Bu fiyata 12 adet, gunluk makyaja uygun, pigmentli farlari almak gayet uygun bence :)

12 yorum:

  1. bendede bu palet var canım severek kullanıyorum. sende güle güle kullan tatlım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok sagol, ikimiz de gule gule kullanalim :)

      Sil
  2. Keşke Türkiye'de olsa renkleri çok güzel :)

    YanıtlaSil
  3. İşte merakla beklediğim yazı :)) Çok güzel anlatmışsın canım deli gibi istiyorum bu paleti :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bol resimli yapmaya calistim, sevindim yaziyi sevmeni :) Bulabilme imkanim varsa ben kesinlikle tavsiye ederim canim

      Sil
  4. Yuuuh demek istiyorum Mua'ya!:) Ne kadar aynısı, tıpkısııı!:) Sadece altın ve onun yanındaki bronzumsu renkte fark etmiş birazcıkk onun dışında cidden kopyalamışlar:) Naked 1 almak yerine bunu almak çok çok daha mantıklı öyleyse. İnternette satışı var mıdır ki bazı sitelerde:) Renkler de mükemmel, güle güle kullan tatlışım:-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah farkettin mi paletlerin adlarinda bile bi benzerlik var Naked-Undressed :D cok sagol canimcim severek kullaniyorum gercekten

      Sil
  5. Renkler birebir aynı nerdeyse benim de çok istediğim bir palet Türkiye'de iyi olan şeyler yok zaten :/
    Güle güle kullan canım makyajın da çok hoş durmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gercekten 1-2 renk disinda bire bir benzetmisler ben de hayret ettim gorunce.. Cok tesekkur ederim guzel yorumun icin :)

      Sil
  6. Bende Naked var ama olmasa kesin alırdım, tamamen aynılar ve çok kullanışlı ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bu fiyata gercekten guzel bi muadil :)

      Sil