9 Temmuz 2014

Toni & Guy Deniz Tuzu Spreyi

Günaydın :)
Yine 1 hafta blogumdan ayrı kaldım, gerçekten yazı hazırlamayı çok özlüyorum ama şu aralar sadece takip ettiğim blogları okumakla yetinebiliyorum.
Bu sabah dayanamayıp alarmımı 1 saat erkene kurdum ki bu yazıyı hazırlayabiliyim. :)

Hafif ve doğal dalgalı saçları seven biri olarak gerek maşa, gerek geceden örme yöntemleriyle istediğim dalgayı elde edebiliyorum. Ama takdir edersiniz ki yazın bu sicağında maşa kullanmak eziyet ve her zaman saçımıza şekil vermek için o kadar zamanımız olmayabiliyor. Böyle günlerde severek kullandığım Toni & Guy'ın deniz tuzu etkili spreyini incelicez bugün blogda!


toni guy deniz tuzu etkili
Bu sprey, denizden çıktığımızda sahip olduğumuz o doğal-dağınık dalga etkisini yakalamamızı sağlıyor. Bu etkiyi verirken aynı zamanda saça hacim de kazandırıyor.
 Ürünü; kuru saça, nemli saça ve ıslak saça olmak üzere her şekilde denedim. Eskiden hep kuru saça uyguluyordum ama bunun yanlış olduğunu farkettim. En iyi sonucu kesinlikle nemli saça uygulayınca aldım. Yani saçlarımı biraz kurutup, sonra bu ürünü kullandım, sonra tam anlamıyla kuruttum. Bu sayede en doğal ve belirgin dalgaları yakalayabildim.

Ayrıca, kuru saça uygulayınca saç uçlarında biraz kuruluk oluşuyor. Nemli saça uygulayınca bu sorun da ortadan kalkmış oluyor :)

Peki nasıl uyguluyorum?

- Dediğim gibi ilk olarak ıslak saçlarımı biraz kurutuyorum (sadece nemli hale gelene kadar.)
- Ardından spreyi saç uçlarıma ve biraz yukarılarına olucak şekilde sıkıyorum. 
- Sonra, aşağıdan yukarı avuçlama hareketiyle saçlarımı sıkıyorum.
- Sonra tekrar saç kurutma makinesiyle nemli saçlarımı tam anlamıyla kurutuyorum. Bunu yaparken avuçlama hareketine devam ediyorum.
- Dalgaların daha kalıcı olması için saç spreyiyle biraz hareket verip aynı zamanda sabitliyorum. 

Dediğim gibi en iyi sonucu bu şekilde aldım. Fakat bir şeye değinmek isterim ki, benim saçlarım katlardan dolayı hafif hareketli şekilde. Buna rağmen çok hafif dalgalar elde edebiliyorum. Ben bu görüntüyü tabiki seviyorum ama eğer sizin saçlarınız dümdüzse çok bir etki beklemek biraz hayal olucaktır. Sonucta bir spreyden maşa etkisi beklemek sacma olur. 
Kisaca bu spreyi sadece hafif hareketli ve dalgali saclilara oneriyorum.


Saçıma uygulanmış hali de bu şekilde;

Fotoğrafta gördüğünüz gibi biraz dağınık dalgalar oluşturuyor. Benim gibi bu görüntüyü seviyorsanız kesinlikle tavsiye edebilceğim bi ürün ama daha çok bukle bukle belirgin dalgaları seven biriyseniz istediğiniz etkiyi bulamazsınız, paranızı boşa harcamayın :)

* Gratis ve Watsonslarda, ürünün küçük boyunu (75 ml) 16 tl'ye, büyük boyunu (200 ml) 36 tl'ye bulabilirsiniz.

21 yorum:

  1. severek kullandığım bir ürün benimde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet saclar cok sekilsiz oldugunda kullanip biraz sekil olusturmak icin birebir :)

      Sil
  2. Uzun zaman almamak için direndim ama yaz geldigi icin masa,duzlestirme falan sıkıcı geliyor o yuzden artik alabilirim diye düşünüyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havalar sicakken cok zor oluyor valla duzlestirici masa falan..
      Dedigim gibi eger saclarin duz degil de hafif hareketliyse ve spreyi uyguladiktan sonra bir de normal sac spreyi uygularsan gayet guzel dalgalar elde edilebiliyor :)

      Sil
    2. Aynen fazlasıyla zor oluyor. Aslında düz ama çabuk şekil alıyor o yüzden sorun değil saçlarımı hafif dalgalı yapabilir :)

      Sil
  3. Lee Stafford'da ben hep ıslak saça uygulayıp kurutuyorum fakat saçlarım baya sert oluyor:/ Tipik denizden çıkınca hafif keçeleşir ya o tarzda. Aynı durum Toni&Guy da da var dmi tatlım? Çok güzel durmuş sende!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuruyken uyguladigimda evet uclarda kuruluk yapiyor.(Instagramdaki fotografimda belli oluyor) ama nemliyken uyguladigimda oyle bi etkisi olmadi :)

      Sil
  4. Merhaba... Benim şaçlarımın dipleri yağlı ancak uçları çok kuru. Acaba deniz tuzundan dolayı daha da kuru yada mat görünür mü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ben de ayni sac tipine sahibim :) sacim kuruyken spreyi uyguladigimda biraz kuruluk yapiyor sac uclarinda, ama nemliyken uygulayip saclarimi oyle kuruttugumda boyle bi sorun yasamadim

      Sil
  5. Bende bir süredir John Frieda Frizz-Ease Bukle Belirginleştirici Spreyini kullanıyorum ve o üründe deniz tuzu içeriyor genel anlamda fena değil ama sonlarına doğru hep çalkalayarak kullanmama rağmen spreyin püskürtme bölümünde tıkanmalar yaşıyorum deniz tuzu yüzünden.Acaba toni'de de bu sıkıntı olacak mı?bize önümüzde ki günlerde de bu konu hakkında bilgi verirsen sevinirim, çünki bu deniz tuzu spreylerinin saçta yaptığı dalgalandırmayı çok beğeniyorum ve çok sık kullanıyorum ama sonları beni hep gıcık ediyor:))gıcık olmadan kullanabileceğim ürün arıyorum:))sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu benim 2. Kutum ve evet ilk kutumda ben de ayni sorunu yasadim! Kutunun kapagi kolayca acildigi icin, kalan son kisimda elime dokup sacima surme yapiyorum. Tabiki biraz urun kaybi oluyor ama dedigin gibi tuzdan dolayi tikanmalar oluyor :(

      Sil
  6. gayet güzel olmuş küçük boyundanda olsa alıp denemek lazım 💗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, ben de kucuk boyuyla baslamistim. Sonucta denemek lazim herkesin sacinda farkli etki yapabilir :)

      Sil
  7. Ben de çok severek kullanıyorum ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hacim ve hafif sekil vermede cok kurtarici ben de seviyorum :)

      Sil
  8. Merhaba :) Ben bu urunu nerden bulabilirim gratiste var midir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Gratis ve Watsonslarda bulabilirsiniz

      Sil
  9. Fiyatı ne kadar? Bana da beklerim yeni açtım :)
    http://cerworld.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  10. Icinde bol miktarda paraben oldugunu okumustum.acaba sac icin zarari olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz soyleyince baktim icinde gercekten parabenim her turu var. Icerik konusunda pek bilgili biri degilim ama elbette zararli bi kimyasalin saca da etkisi vardir

      Sil
  11. Rujunuzun markası nedir

    YanıtlaSil