2 Ağustos 2014

Ombre Saç 2

Günaydın! Hepinize mutlu haftasonları :)
Bugün daha önce blogda yer verdiğim bir konuya değincem; ombre yani krepe balyaj saç modeli. Bu konuyu tekrar yeni bir postta ele almak istedim çünkü kuaforum ve saçımla ilgili biir sürü mail aldım şu zamana dek, o yazıyı hazırladığımdan beri.
 Bugünkü yazıda öncekinden farklı olarak bana en çok sorulan soruları yanıtlamak istedim. Ama siz asıl yazıyı okumak ve ombrenin nasıl yapıldıgını ve bir kaç örneğini görmek için eski yazıma gözatabilirsiniz; tık tık.


Öncelikle saçımın şu anki hali;


Şimdi de bana en çok sorulan sorulara geçelim..

1) Ben ombre yaptırmak istiyorum ama geçişlerin doğal olmamasından korkuyorum. Önerebilceğiniz kuafor var mı?

Bu tarz sorulara kuafor önermek yerine söyleyebilceğim tek şey var. O da, hangi kuafore giderseniz gidin krepe balyajı bilip, daha önceden yaptığından emin olun. Krepe balyaj diyince boş boş bakıp, 'yaparız yaparız' diyosa, koşarak uzaklaşın. 
Peki ne bu krepe balyaj, ne işe yarar? Krepe balyaj, saçınızın önce krepe yapılıp yani aşağıdan yukarı doğru taranıp, daha sonra altta kalan bir kısım saçın boyanmasıdır. Yani saçınızın alt yarısından itibaren direk boyamakla olmuyor bu iş. İki renk arasındaki geçişin doğal olması için krepe şart. Mesela;

krepe balyaj
krepe balyajlı saç


krepe yapılmadan, direk boyanan saç


2) Saçlarım çok koyu renk yine de ombre yaptırabilir miyim?

Tabiki her renk saç ombre yapılabilir ama sakın siyah - koyu kahve saçlarınıza sarı ombre attırmayın. Kendi saçınızdan 3-4 ton açık bir renkle kırma yaptırabilirsiniz. Ayrıca unutmayın saçlarınız ne kadar koyu ise, açık renk boyadan sonra turunculaşma ihtimali o kadar yüksek. Bu yüzden, saç uçlarınızda küllü kahveler tercih edebilirsiniz.

Örneğin;
kırma


3) Ombrenin bakımı zor mu, saçı yıpratıyor mu?

Öncelikle ombre, tüm saçın boyanmasından farklı olarak her ay dip boyama veya komple boyama gibi bir yineleme istemiyor. Mesela ben saçımı Ocak ayı gibi boyatmıştım, 2. kez haziranda boyattım. Bu yüzden normal boyamaya göre daha az bakım istiyor. Ama sonuçta saçınızın doğallığını bozup, kimyasal bir madde kullanıyorsunuz. Tabiki boyanan kısımlarda bir yıpranma söz konusu oluyor. Ben, yaklaşık 2-3 yıldır saçıma bakım ürünü olarak sadece doğal bir yağ karışımı uyguluyorum. Hem doğal, hem kolay ulaşılabilir hem de uygun fiyatlı bir çözüm oluyor. Aktarlardan kolaylıkla bulabilceğiniz tatlı badem yağı ve susam yağını bir sprey ağızlı kapta karıştırıyorum. (Bu tarz plastik kapları Gratislerde bulabilirsiniz). Haftada 2-3 kez saç uçlarıma uyguluyorum. Ve gerçekten tüm o kuru, yıpranmış görüntüyü alıp, yumuşacık yapıyor. Kesinlikle tavsiye ederim :)



4) Fiyat?

Bu soru tabiki hangi kuaförde yaptırdığınıza göre değişcek ama kafanızda ortalama bir rakam oluşması adına bunu da cevaplandırmak istedim. Ben İstanbul'da çok büyük olmayan, tek şubeli ama oldukça başarılı bir semt kuaforune yaptırıyorum. Fiyat olarak da 100 lira ödüyorum. Ama genellikle fiyat, kullanılan boya miktarına göre de değişiyor. Mesela benim saçlarım uzun ve gür, daha kısa saçlarda daha uygun fiyata gelir tahminim. Ve tabiki daha ünlü, lüks kuaförlerde dediğim rakamın 2 katını duyabilirsiniz. :)


Bunun dışında söylemek istediğim 3 önemli şey daha var;

* Bana mail yoluyla kuaförümün adresini soran çok oluyor. Tabiki ben memnun kaldığım için başkaları da yararlansın istiyorum bu yüzden adresi veriyorum. Fakat sonuçta herkesin saç yapısı, istediği renk farklı. Bu yüzden hiç bir şeyin garantisini veremeyeceğimin umarım farkındasınızdır. 

* 2. olarak, ombreyi hangi kuaföre yaptırırsanız yaptırın. Yaptırmadan önce muhakkak istediğiniz rengin - modelin bir fotoğrafını gösterin. Kesinlikle kafalarında daha iyi canlanıyor ve daha başarılı sonuçlar alıyorsunuz.

* Ve son olarak, tüm saça krepe yapılınca saç doğal olarak çok karışıyor. Saçı açarken nerdeyse yarım kutu saç kremı kullanıyolar ama yine de biraz acıyor. Korkmayın :)

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar. Umarım faydalı bir yazı olmuştur :)
Aklınıza takılan başka bir soru varsa bu yayının altına sorabilirsiniz. Ya da bayanbakimli@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.
Hepinize mutlu, huzurlu haftasonları :)

7 yorum:

  1. bazı kuaförler var çok güzel yapıyor ombreyi ama bazısı hiç yapamıyor daha çok insanı sinir krizine sokuyorlar saçlarını çok ama çok beğendimm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum, daha once denememis olsa da yaparim yaparim diyen kuaforler bitmedikce daha bi suru kotu ornegini gorcez :/ Cok ama cok sagol :)

      Sil
  2. Çok güzel bi yazı olmuş benim bile yaptırasım geldi okuyunca:) Saçlarında çooook güzel duruyor:-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok sagol canim benim :) Degisiklik istiyosan direk boya yerine ombreyi dusunebilirsin bence de

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Peki adresini verebilir misin?

    YanıtlaSil