16 Eylül 2014

Favori Parfümlerim

Merhaba!
 'Oje Dosyası' postumdan sonra bir de 'Parfüm Dosyası' na yer vermek istedim. Çünkü koku benim en az makyaj kadar önem verdiğim ve üstüne düştüğüm bi konu. Bugünkü yayınımda da farklı tarzlarda ve özelliklerde önerebilceğim, çok severek kullandığım parfumlerden bahsedicem. 

Tabiki koşun önerdiklerimi alın diyemem ama parfüm arayışı içinde olan ve öneriye açık olanlarınıza denemek için fikir olabilir. :)

Hadi başlayalım..

Soldan sağa;
Dior - Addict 2
Dolce Gabanna - The One
Carolina Herrera - 212 Sexy
Calvin Klein - Euphoria


Yine sırasıyla detaylı incelemeye başlayalım :)

Dior Addict 2
* Bergamut, greyfurt ve portakalın sandalağacı ve beyaz misk ile birleşimi
* Meyve-çiçek arasındaki dengeyi koruyan inanılmaz fresh bi koku. Asla baymayan bi hafiflikte. Günlük kullanıma ve yaz aylarına çok uygun.
* Hafif yapısından dolayı çok kalıcı olduğunu söyleyemem. Gün ortasında bi kere tazeleme gerektirebilir.


Dolce & Gabanna The One
* Vanilya, liçi meyvesi, beyaz madonna zambağı ve kuru ambersi notalar
* Anlamadığımız notaları geçersek, bu koku Dior'un aksine oldukça yoğun bir koku. Baharatlı bi vanilya kokusu baskın bana göre. Şu ana kadar kullanıp da en çok övgü aldığım parfümdür kendisi çünkü kendini inanılmaz belli eden farklı bi koku.
* Aynı zamanda kullandığım en kalıcı parfümdür kendisi. Sabahtan sıktığım parfüm, gece bile aynı tazeliğini korur.
* Normalde 1 yılda 100 ml'lik parfümleri bitirirken bunun 30 ml'si bana 1 yıl yetiyor. Çünkü tek fıs fazlasıyla yeterli geliyor. :)


Carolina Herrera 212 Sexy
* Üst notalarında bergamut, satenimsi turunçgil ve pembe biberin ılıklığıyla karışır-mış-. Orta notalarında gardenya ve sardunya yavaş yavaş kendilerini hissettirmeye başlar-mış-.
* Adamlar bu kadar anlatmış ama tabiki benim sığ anlatımımla bu kadar yorum; fresh çiçek kokusuna dönüşcek. :)
* Hafif bir koku ama yine de kendini farkettiriyor. Kalıcılığı hafifliğine göre yüksek. 



Calvin Klein Euphoria
* Üst notalarında nar, hurma ve taze yeşiller, orta notalarında lotus, champaca çiçeği ve siyah orkide baskındır.
* Benim için baharatlı bi çiçek kokusu kendisi. D&G The One kadar olmasa da yoğun ve kendini farkettiren bir koku. 
* Yeni kullanmama rağmen birkaç kere beğenip soranlar oldu. :)
*Kalıcılığı gayet yeterli, gün içinde tazelemeye falan gerek yok. 


Parfüm aşığı biri olarak benim favori kokularım bunlar. Calvin Klein Euphoria hariç hepsi birden fazla satın aldığım ve kullandığım kokular. Parfüm arayışı içinde olanlara denemeleri tavsiye edilir hepsinin. :)

NOT: Parfüm alışverişimi son 3 yıldır Markafoni'den yapıyorum. Fiyatlar kesinlikle %50 daha uygun. (Sevil, Tekin Acar, Sephora'ya vs göre.). Ürünler orjinal kutusunda ve seri nolu olarak geliyor. Hiç bir problem yaşamadım şu ana kadar. Hatta geçen ay aldığım Calvin Klein Euphoria EDP 100 ml'lik parfüme 159 tl ödedim. Daha sonra aynı parfümü Sephora'da buldum. 313 liraydı. Haberiniz olsun. :)


16 yorum:

  1. calvin klein kesinlikle harika bir koku hemde çok kalıcı.. güle güle kullan canım :)

    YanıtlaSil
  2. parfüm almaliyim dediğim anda yazini okumak faydali oldu,bence de markafoniden almak daha mantikliymis tesekkur ederim cnm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok sevindim yararli olmasina:) tabiki deneyin kokulari sonucta koku tenden tene bile degisiyo ama bana gore sans verilmesi gereken kokulardan :)

      Sil
  3. Balim bende miss cherie aslgl oldum hem yaz hem kislik koku

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hic denemedim! Not aldim Euphoria'nin sonuna yaklasinca onu da denicem :)

      Sil
  4. Markafoni hep ya çakmaysa diye endişe ederdim, kesin denicem;) Euphoria'yı çok fazla kullanan var diye uzak duruyorum. Çiçeksi kokular da bana hiç yakışmıyor. The One'ı çok beğeniyorum. O kadar kalıcı olduğunu bilmiyordum parfümlerim biraz azalınca alabiliriiim=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de cok tereddut etmistim cunku gercekten yari fiyatina satiliyo ama ilk aldigimdan beri pakedini acmadan kutunun altindaki seri no'yu checkcosmetic.net'de sorguluyorum. Uretim tarihi falan cikiyo yani su ana kadar hic sorun yasamadim :) The One'i ben de bayilarak kullandim ama araya yazin girmesiyle daha hafif kokulara yoneldim canim yoksa efsanelerdendir :)

      Sil
  5. 212 Sexy kullanıp çok sevdiğim bir kokuydu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de imza kokularimdandir o :) hem hafif hem kendini belli eden koku az bulunuyo..

      Sil
  6. Çok güzel bir parfüm yazısı olmuş,denemediklerimi en kısa sürede deneyeceğim ayrıca markafoninin bu konuda iyi olduğunu bilmiyodum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Begenmene sevindim, kesinlikle dene :) Markafoni'ye haftada bir iki haftada bir Perfumes kampanyasi gelir ve gercekten Tekin Acardaki, Sevildeki fiyatlarin yari fiyatina. Dedigim gibi her zaman seri no yu sorguladiktan sonra pakedi acarim zaten risk almam, su ana kadar orjinal olmama gibi bi sorunla karsilasmadim :)

      Sil
  7. ben de Carolina Herrera 212 Sexy kullanıyorum çok severim kararsızlara tavsiye ederim markafoniyi söylediğiniz iyi oldu netten güvenmediğim için almıyordum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de cok severek kullaniyorum 212 sexy'i en cok bitirdigim kokudur :)
      http://m.checkcosmetic.net bu siteden urunlerin seri nosuyla orjinalligini sorgulayabiliyosunuz aklinizda bulunsun. Ben Markafoni'ye guvenip aldigimdan beri eskiden verdigim paralara cok uzulmustum

      Sil
  8. CK ve Carolina Herrera benimde en sevdiklerim arasında cnm:)

    YanıtlaSil
  9. CK Euphoria'nın kokusunu beğeniyorum ama alıp kullanmadım. Bende arasıra Mizu'dan parfüm alıyorum ve onunda fiyatları daha uygun olabiliyor. :)

    YanıtlaSil