6 Eylül 2014

Ingiltere'den alınabilcek kozmetik ürünleri

Merhaba!
Haftaiçinin günlük güneşlik geçip, haftasonun böyle kapalı ve kasvetli olması hayatın bana otur evinde hiç gezme deme şekli heralde :/ Ben de sabahımı bu detaylı yazıyı hazırlamakla geçirmek istedim. Viva Makya'ın 'Almanya'dan alınabilcek makyaj malzemeleri' yazısından esinlenerek ben de 'İngiltere'den alınabilcek makyaj malzemelerini' yazmak istedim. (Viva Makyajın yazısı için -> tıktık)

Bu yaz bir aylık bi Londra gezim olmuştu. Tabiki makyaj aşığı biri olarak alabilceğim şeyleri araştırmaya başladım. Biiir sürü yabancı vlogger izleyip not aldım. Dersimi iyi çalıştım yani şimdi de sizinle paylaşmak istedim. :) Kendinizin gitme imkanı olur veya bir tanıdığınıza sipariş verme şansınız olursa faydalanabilceğinizi düşünüyorum.

Ürünler çoğunlukla drugstore olcak birkaç high-end marka adına da bilgi verebilcem önceden belirtiyim. Hadi drug-store'lardan başlayalım.. (High end kısma geçmek isteyenler aşağı insin lütfen :) )


REVLON

Revlon ColorStay Fondoten: Sonunda bir fondoteni yağlı ve kuru ciltler için ayrı ayrı yapıda çıkartabilmişler. Bu fondoten adından da anlaşılcağı gibi kalıcılığıyla meşhur. Gün boyu yüzden çıkmıyor. Orta-yüksek bi kapatıcılığı var ayrıca Mac - Studio Fix Fluid fondotene dupe olarak gösteriliyor.
(Fiyat: 10-12 pound = 35-42 tl)


Revlon PhotoReady Fondoten: Bu fondoten benim de favori fondotenlerimden olan Make Up For Ever markasının en ünlü ürünü HD fondotenin dupe'u. Youtube'da @itsjudytime 'ın çok güzel karşılaştırma videosu var izlemenizi öneririm. İkisini de kullanan çoğu kişi iki fondoten arasında fiyat farkı hariç hiçbir fark olmadığını bile söylüyor.
(Fiyat: 10-12 pound = 35-42 tl)


Revlon Colorburst Matte Balm: Mat ruj sevmeyene bile kendini aşık ettirir bana göre. İnanılmaz kremsi yapıda, sürümü çok kolay, renk skalası çok güzel daha ne olsun. Ben bana en çok hitap eden renk olan Sultry rengini bayılarak kullanıyorum.(Soldan 5.)
(Fiyat: 5 pound = 17 tl)



Sleek
Sleek i-Divine Far Paletleri: İngiltere diyince ilk akla gelen drugstore marka heralde Sleek. Sleek'in en meşhur ürünü de i-divine far paletleri. İnanılmaz fazla renk seçeneği ve inanılmaz bi pigmentasyona sahipler.
(Fiyat: 7 pound = 25 tl)
Not: Bu ürün İnstagram'daki nerdeyse her makyaj malzemesi satan butikte satılıyo. Denemek isteyenler ordan da edinebilir. Satış fiyatları 40-50 tl arası değişiyo.



Sleek Face Form Kit Light: Hem bronzerı, hem aydınlatıcısı hem allığı aynı anda bu kadar başarılı olabilir heralde. Açık tenlilerin çok seveceği bi yüz kiti. Bronzer Benefit Hoola'ya, allık da Nars Orgasm'a dupe. (İnceleme yazısını okumak için tık tık.)
(Fiyat: 10 pound = 35 tl)



MUA
MUA Mosaic Bronzer: MUA yani Makeup Academy markası da yine İngiltere'ye özgün bir marka. En meşhur özelliği tabiki inanılmaz uygun fiyatları. Hatta o kadar ucuzki Türkiye'de örnek gösterebilcek bir marka bulamadım. (1 pounda allıkları, 3-5 pounda 12'li far paletlerlerini alabiliyosunuz.) Bu ürün de bronzer diye geçse de içindeki renklerden de anlaşıldığı gibi allık olmaya daha uygun. Ayrı ayrı far olarak da kullanabilceğiniz gibi, karıştırınca da çok orjinal bi bronz pembe allık rengi ortaya çıkıyo.
(Fiyat: 3 pound = 11 tl)




MUA Undress Far Paledi: Urban Decay Naked'a olan benzerliğiyle meşhur bi palet. Hatta benzerlik demek ayıp olur direk renkleri sırasıyla çalıp yaptıkları bi palet. Ama adamlar başarmış Allah için.
Pigmentasyon gayet başarılı ayrıca içinde aydınlatma, dağıtma, gölge renklerinin hepsini bulundurması da bi avantaj. (İncelemesi için yine tık tık)
(Fiyat: 4 pound = 14 tl)



SOAP & GLORY
Soap&Glory Supercat Eyeliner: Açık ara hayatımda kullandığım en başarılı eyeliner pen. Simsiyah, akmayan ve 3 aydır bir gram bile değişmeyen bi yapıya sahip. Daha ne isteriz ki? Ayrıca ürünün kutusunda 'foolproof' ibaresi bulunuyo. Böyle esprili isimleri ve kaplarıyla da beni tavladığını söyleyebilirim :)
(Fiyat: 6 pound = 21 tl)



Soap&Glory Kick Ass Concealer: Çok pratik bi kullanıma sahip. Çünkü ürünün bir kısmı 'Corrector' görevi görüp morluğu kapatıyo, diğer kısmı 'Kapatıcı' görevi görüp kusursuz bi görünüm sağlıyo, bunlar yetmezmiş gibi de üst kısmındaki transparan pudra da sabitleme görevi görüyo. Daha ne olsun?
(Fiyat: 10 pound= 35 tl)



Soap&Glory Breakfast Scrub: Bu marka makyaj ürünlerinden çok krem, peeling, gibi bakım ürünleriyle meşhur zaten. Bu peeling ürünü de hayatımda kokladığım en güzel peeling kremi heralde. Miss gibi muz kokuyo. Ayrıca içindeki 'Shea Butter' sayesinde cildi ölü deriden kurtarırken aynı zaman da nemlendiriyo.
(Fiyat: 8 pound = 28 tl)



KİKO
Kiko Makeup Fixer: Kiko'nun sitesine göre en çok satan ürünü. Çok başarılı bi makyaj sabitleyici-imiş. Miş diyorum çünkü ne yazıkki bu üründe magazasında kalmamıştı. :/ Bu arada fotoğrafta küçük gözükmesine bakmayın 75 mL aslında.
(Fiyat: 8 pound = 28 tl)



Kiko Glow Touch Lips & Cheek: Hem dudağa hem yanağa uygulanabilen krem bi ürün. Dudak öyle anlatılcak bi güzelliği olmamasına rağmen yanakta çok glowy ve doğal bi duruşu var. Serideki renkler de çok güzel, çoğunluğa hitap edebilcek renkler.
(Fiyat: 6 pound = 21 tl)


BATİSTE
Batiste Kuru Şampuan: Ülkemizde Sephoralarda bulunan bi ürün ama İngiltere asıllı olduğu için orda yarı fiyatından bile aza satılıyo orda. Sephora fiyatı 25 tl iken İngiltere'de supermarketlerde bile bulunan bu kuru şampuanın fiyatı 3 pound. Yani 10 tl.




LOREAL
Loral Boost It Sac Spreyi: Bu ürünü kullanan herkesin yorumu diğer saç spreylerinin işe yaramadığı yönünde. Gerçekten Youtube'daki videolarda ne kadar fark yarattığı ortada. Bir çok ünlünün de hacimli saçlarının sırrı bu-ymuş-.
(Ürün hiç bir yerde kalmadığı için ne yazıkki bulamadım ve fiyatını bilmiyorum.)



Loreal Double Extend Maskara: Bir tarafı primer bir tarafı siyah maskara olan rimel. Primerı gerçekten fark yaratıyo. Kirpikleri çok dolgunlaştıran bi maskara. Ayrıca ürünün 4 çeşidi bulunuyo; klasik, ekstra siyahlık için, waterproof ve krpikleri besleyeni. Benim kullandığım kirpikleri besleyen olan (mavi kap)
(Fiyat: 11 pound = 38 tl)


MAYBELLİNE
Maybelline Instant Age Rewind: Bu ürün Türkiye'de satılmasa da eminim çoğu makyaj aşıkları olarak denedik :) Yine de hala denemeyen varsa gerçekten çok hafif yapılı ama orta ve hatta biraz üstünde kapatıcılıkta bi kapatıcı. Bu iki özelliği birlikte yakalamak gerçekten zor o yüzden çok başarılı kategorisinde zaten.
(Fiyat: 8 pound = 28 tl)
Not: Bu ürün de Instagram'daki satıcılarda mevcut. Genelde satış fiyatı 30 tl.


***Şu ana kadarki tüm ürünleri Boots ve Superdruglardan temin edebilirsiniz.


LUSH
Lush'ın Türkiye'den çekilmesiyle Lush aşıkları öksüz kaldı. İngiltere'ye giden tanıdık bulundu mu sipariş verilmesi gereken bir başka marka da bence Lush. Hem de Türkiye'deki ürün çeşitliliğinin nerdeyse 10 katı kadar ürün var. Denenmesi gereken çok satan ürünleri; Big Shampoo(Deniz tuzlu şampuan, içindeki mineral tuzlar sayesinde saç derisine masaj yapıyo), Vanishing Cream Moisturizer(Akneli ve gözenekli ciltler için nemlendirici), An Exfoliating Lip Scrub(Dudak peelingi). 




Şimdi high-end kategorisine geçebiliriz. Öncelikle  bir kaç şey söylemek istiyorum; İngiltere'de veya Duty Free'de Mac, Nars çok daha uygun fiyatlı bla bla diye bi dedikodu var. Yok öyle bişey,,, Mac rujlar 15 pound, fondotenler 22-25 pound'lara satılıyo. Yani Türkiye ile birebir aynı nerdeyse. Ondan oralardan sipraişe falan gerek yok :)

2. olarak İngiltere'de Sephora yok. Ben bunu tesadufen öğrenmiştim ve çok şaşırmıştım. Ama gidince anladım ki gerek de yok. Çünkü çok daha büyük ve lüks dizaynlı; Liberty, Selfridges ve Debenhams mağazaları var zaten. Ayrıca bazı büyük Boots'larda Benefit, Smashbox, Chanel, Estee Lauder vb gibi markalar da yer alıyo. (Üsteki fotoğraf Oxford Circus'taki Liberty'nin fotoğrafı)

İlk olarak ülkemizde olsa da ciddi fiyat farkı olan markalardan başlamak istiyorum;
BENEFİT
Mesela bu setin içinde They're Real tam boy maskara, They're Real Push Up Liner mini ve They're Real Remover mini varmış. Ve fiyatı sadece 19.5 pound ki bu da 68 tl yapıyor. Ülkemizde sadece maskarasının 100 tl'ye satıldığını düşünürsek baya karlı bi kazanç olur İngiltere'den almak. 
Markanın tüm ürünlerinin fyatları ülkemizdekinden ortalama %40 daha uygun diyebilirim.


SMASHBOX
Smashbox da aynı şekilde %30 %40 daya uygun fiyatlı. Giden tanıdığı bulduk mu çantaya bunları da atmasını söyleyebiliriz. :)

Ayrıca Benefit gibi Smashbox da set ürünleri çıkaran bi marka. Ve özellikle Boots'ta bu ürünler genelde kampanyada oluyo. Nerdeyse drug-store markası fiyatına Smashbox'ın birçok ürününü deneyebiliyosunuz.



Dediğim gibi İngiltere'de Sephora yok, peki bu İngiliz hatunları nerden alıyo bu Naked'ları Lorac'ları? Tabiki Debenhams :) Amerikadaki kadar ucuz olmasa da burda da fiyatlar İnstagram satıcılarımıza göre uygun. Naked 1,2,3 37 pound yani 128 tl. (Ülkemizde ulaşabilceğiniz rakam 170 tl.)


ILLAMASQUA

Illamasqua Allıklar: Türkiye'de bulunmayan harika bi marka. Ben allıklarının renk skalasına hastayım açıkçası. İnternette biraz araştırırsanız pigmentesyonunun da mükemmel olduğunu görürsünüz.
(Fiyat: 21.5 pound = 75 tl)


HOURGLASS
Hourglass Ambient Lighthing Powder: Işığı yansıtma özelliği saysinde cildinizi olduğundan daha pürüzsüz, kusursuz gösteren pudralar. Bir çok ünlünün de kurtarıcısıymış yine dergilere göre. Ben bitek Liberty'de satıldığını gördüm.
(Fiyat: 38 pound = 133 tl)


Benim aklıma gelenler şimdilik bu kadar oldu, daha hatırladıkça ekleme yaparım. Ayrıca bu konuda başka tavsiyesi olanların yorumlarını da bekliyorum. :)


24 yorum:

  1. Ay canim süper olmus bu yazi, cok sagol benim postumdanda bahsettigin icin! :) Bizde esimle ilk firsatta londraya gitmek istiyoruz, senin post´un cok güzel oldu, ben en cok soap&glory merak ediyorum, almanyada tüm ürünleri maalesef satilmiyor, birde hourglass almanyada yok ve gösterdigin pudrada simdiden beni benden aldi, cilt+parlak+pürüzsüz+kusursuz sözleri tüm kafamdaki alarm sinyallerini caldirdi haha :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok sevindim isine yaradigina :) Londra'da kozmetik nagmina cok sey var tabi ben sadece belli baslilati yazmaya calistim. Hourglass'in vaatleri gercekten cok degisik umarim deneme firsati bulursun sen de :*

      Sil
  2. Güzel bir yazı olmuş. Bende dün gece Cloud10Beauty'den Sleek'in yeni çıkan paleti Arabian Night'ı aldım. Ilk Sleek ürünüm olacak ve renklere bayildim hihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guzel gunlerde kullan evet renkler beni de kendine hayran birakti, pigmentasyon zaten mukemmel daha ne olsun. :) Cloud10beauty'de kargo ne kadar surede geliyo acaba?

      Sil
  3. Cidden faydali bir rehber olmus :D Birkac sey ekleyeyim Hourglass Space NK magazalarinda da var bir de Lorac Ingiltere'de yok :) Becca markasi da harika high-end olarak ozellikle aydinlatici pudrasini merak ediyorum ^^ Yine Turkiye'den cekilen Too Faced ve Bourjois'ya da bakmak lazim. Superdrug'da satilan Barry M ojeler bir de <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asil seninki harika bi yorum olmus. Keske ordayken sana sorsaymisim biseyler :D Barry M'i hep goruo duruyodum renk skalasi cok genisti ama iste bilmiyorum diye bosverdim. Revlonon Color Stay ojeleri de cok basarili onu da eklemis oluyim burdan :) Lorac evet yok magaza satisinda ordakiler hep internetten kapmis ama affetmemis :D

      Sil
  4. Sleek paletlere tek kelime ile BAYILIYORUM :) Ah bir giden olsa da aldırsam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O fiyata bence de inanilmaz basarililar. Umarim bulursun siparis vericek birisini :)

      Sil
  5. Bu yazı benim için inanılmaz güzel oldu.
    Erkek arkadaşım cuma günü Londra'dan geliyor ve "buradan istediklerinin listesini yap :) " dedi.
    High end markalardan ziyade özellikle takip ettiğim yabancı youtuber ve bloggerlarda görüp merak ettiğim drugstore ürünlerden birkaç tanesini almasını istiyordum.
    Revlon ColorStay Fondöteni çok merak ediyorum, umarım renkte çok sıkıntı yaşamam.
    Sleek'n ve Mua'nın senin de yazında bahsettiğin far paleti arasında gidip geliyorum. :(
    Listem baya uzayacak gibi ama yazın benim için çok yararlı oldu emin olabilirsin.
    Mutlu pazarlar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok sevindim yararli olmasina! :) Sleek ve Mua paletler icin de sunu soyleyebilirim. Elimde Sleek'in Au Neutral paleti var gunluk hayata en uygun renkler ve en cok mat renkler onda diye onu tercih ettim. Paleti cok seviyorum ama icindeki mat renkler isiltili olanlar gibi pigmentli degil. Yani metalik-isiltili farlari seviyosan kesinlikle tavsiye ederim (Oh so special, Storm vs) ama icindeki mat renkler icin alma :) Mua ise bence o fiyata kacmaz bi palet cunku icinde genel makyajda gerekebilcek her ton dusunulmus. Onun da tek sorunu cok tozutmasi o da beni cok rahatsiz etmiyo acikcasi :)

      Sil
  6. Revlon colorburst matt balm in moruna hasta olduum O.o ♡♡♡♡♡♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Renklerin hepsi harika & yapilari da ayri guzel :))

      Sil
  7. Çok güzel ve yararlı bir yazı olmuş.Genelde yurtdışına gitmeden gezi bloglarına göz gezdirilir ama bizim gibi kozmetik aşıklarının böyle yazılara daha çok ihtiyacı var:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindim ise yaramasina :) Aslinda gezi yazisi da yazmayi dusundum hatta taslakta bi kismi var ama sonra blogun temasindan sasmiyim dedim :D

      Sil
  8. merhaba, yazı çok güzel olmuş, ayrıca uğraşanlar için vat refund- tax free yapınca bir miktar da iade alacaklar daha da ekonomik hale gelecek :) yüklü alışverişlerde mutlaka tavsiye ederim.
    facebookta bazı satıcıların sleek markasını bugun kıyasladığımda tam 2 katına sattıklarını görüp üzüldüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuzu simdi gordum kusura bakmayin. Evet yuklu alisverislerde cok mantikli vergiyi sildirmek, yalniz onu yapmak icin bi minimum tutar var sanirim 50-100 dolar gibi.. Aynen dediginiz gibi Facebookta ve Instagram'da 3-4 kat fiyatlari bile gormek mumkun

      Sil
  9. Size bir konuyla ilgili danismak istiyorum ingilterenin revolution markasinin online sitesinden aliaveris yaptim sizce kac gunde gelir ve gelisiyle ilgili sikinti yasar miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ordan hic alisveris yapmadim ama yurtdisi kozmetik sitelerinden alinanlar ortalama 2-4 hafta arasinda ulasiyor sanirim. 4 haftayi gecerse mail atarsin siteye, gumruk sorunumuz var kontrol eder misiniz diye. Gumrukten gecer mi bilemiyorum malesef cunku bazen ayni siteden farkli zamanlards yapilan alisverisler bile gelip gelmeme durumu olabiliyo :/

      Sil
  10. hepsi güzzel siperiş verebiliyormuyuz acaba ?

    YanıtlaSil
  11. Maybelline Instant Age Rewind satan instagram bloklarının ismini verebilir misin 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @orjinaliburda hesabını tavsiye ederim :)

      Sil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. Maybelline Instant Age Rewind satan instagram hesaplarının ismini verebilir misin 😊

    YanıtlaSil
  14. Maybelline Instant Age Rewind satan instagram hesaplarının ismini verebilir misin 😊

    YanıtlaSil