11 Eylül 2014

Mac - Twig Ruj

Günaydın! :)
Bir süredir dudak tonunun 1-2 ton koyusu, mat veya satin yapılı, yüksek kalıcılıkta ruj arayışındaydım. Renk olarak uygun fiyatlı Rimmel London (104),  Maybelline (Feel Pink, Velvet Beige..), Essence (Natural Beauty) gibi alternatiflerim olsa da bu rujları çok sevsem de ne yazıkki kalıcılıkları düşük. Ben de şansımı Mac'te denemek istedim.

İlk olarak internetteki swatchlardan gözüme Brave, Please Me, Mehr ve Faux'u kestirdim. Fakat Mac mağazasına gidip denediğim de özellikle en çok beğendiğim Faux dudağımda fazla açık kaldı ve beni soluk gösterdi. Tamamen mağazada görüp hoşuma giden satin yapılı Twig adlı rujumuza kaydı benim gözüm de. 

2 haftadır çok severek kullandğım bu ruju inclemeye geçebiliriz artık..

mac lipsticks
Ambalaj olarak gayet sade ve kalasik olan tipik Mac ambalajı. Çantada açılma gibi bi sorun yaşatmıyo.


mac twig lipstick
Gelelim güzeller güzeli rengimizi. Mac Twig, fotoğrafta da anlaşıldığı gibi içinde çok az kahvelik barındıran bi mauve-pembe renk, pembe ağırlıklı bir gül kurusu da giyebilirim. Dudak tonundan 2 ton kadar koyu. Satin yapılı bı ruj ki kendisi benim Mac'te en sevdiğim yapı olur. Görünüm olarak mat ama sürüm olarak gerçek mat rujlar kadar zor değil ve dudak kurutmuyor. Aksine baya kremsi yapıda. 



Swatchlanmış hali de bu şekilde; kremsiliğini belli etmiş zaten.

Benim en çok aradığım özelliğe yani kalıcılığa gelicek olursak, beni fazlasıyla şaşırttı. Çünkü gerçekten 4 saat kadar rengi dudağımda kalıyo ki bu benim için yüksek kalıcılığa tekabül. Gün ortasında bi kere tazelemek yetiyor kısacası.


Dudağımdaki duruşu da bu şekilde. Fotoğraf uzaktan biliyorum ama artık ruj incelemelerini böyle yapmaya karar verdim çünkü bence renk daha iyi anlaşılıyo. 
Her cilt alt tonuna uygun bir pembe-gül kurusu oldu Twig benim için. Göze batan bi pembelikten çok, daha doğal ve bakımlı gösteren soğuk tonlu bi renk.


Not: Kozmetik Asigi Ezgimin hatirlatmasiyla dis sarartma mevzusuna da deginiyim. Rujun hem hafif kahvelik hem mauve'luk icermesinden dolayi sicak veya soguk alt tonlu bi kategoriye giremiyo. Notr demek daha dogru olur. Bu yuzden disi sari gostermedigi gibi ekstra bi beyazlik da vermiyo soguk alt tonlu pembeler gibi.

Kısaca Mac - Twig, benim aldığıma çok memnun olduğum bi ruj oldu çünkü yazının başında belirttiğim tüm isteklerimi karşıladı.

*Ruju Mac mağazalarında ya da Mac Online'da 55 tl'ye bulabilirsiniz.


16 yorum:

  1. Çok güzel bir yazı olmuş benimde aklımda bu şekilde günlük bir ruj almak var Macten,en kısa sürede gidip alacağım sanırım.Sizede çok yakışmış güle güle kullanın:*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok sevindim ise yaramasina ama en iyisi gidip dudakta gormek valla. Cunku cilt renginden alt tonuna gore o kadar degisiyoki ruj. Ama Twig de denencek renklerden olsun :*

      Sil
  2. Ben de Twig i çok seviyorum. Size de çok yakışmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok sagolun gule gule kullanalim o zaman :)

      Sil
  3. Bencede renk böyle cok daha iyi belli olmus tatlim, güle güle kullan:)

    YanıtlaSil
  4. Yaa harika bi yazı olmuş çok beğendim ruju!! Benim ennnn sevdiğim tonlar bu tonlar. Her kıyafete, her duruma, her makyaja yakışıyor resmen. Kalıcılığı da gayet iyiymiş. Dişleri sarı gösterme durumu oldu mu peki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de en sevdiklerim bu tonlar her makyaja uygun sur cik renkler :) aa bak iyi hatirlattin dis mevzusunu canim yaziyi guncelliyim hemen. Ne sarartma ne ekstra beyaz gosterme gibi bi durumu olmadi notr alt tonlu olmasindan kaynakli heralde

      Sil
  5. Macten ruj deneme öncesinde iyi fikir verdin sana da çok yakismis, mac rujlarinin ambalajina da el atsa hic fena olmaz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet denenebilir cunku her cilt tonuna uyabilcek joker bi ruj :)

      Sil
  6. Rengi çok hoşmuş.
    Rimmel London'ın kırmızı paketlerdeki 104 numarasını anımsattı bana. O ruju çok seviyorum, az kaldı ama o tonda başka markaya yönelmek istersen bu yazı şahane oldu. :)
    Güle güle kullan. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gercekten cok benziyo Rimmel 104'e ki kendisi benim favori rujlarimdandir 2.yarisina geldim :) hatta yazinin aktina karsilastirma resimlerini koyabilirim iyi hatirlatiin. Tek farklari Rimmel'in biraz daha kurutucu olmasi ve Mac'in daha kalici olmasi

      Sil
  7. Mac twig ve brave tonlarındaki rujlar türkiyede satılmıyor bulamıyorum lütfen yardimci olur musunuz? Bu tonlarda rujlar hangi markalarda nasıl bulabiliriz ya da macte buna benzer tonlarda rujlar varsa bilgilendirirmisiniz lütfen?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlineda yok ama magazalarda oluyor genelde ben Bagdat Caddesi subesinden aldim, yakinsaniz bakabilirsiniz. Onun disinda Rimmel London Kate Moss (kirmizi kapakli seri) 104 numara Mac Brave'e, Essence'in 06 Satin Mauve isimli dudak kalemi de Mac Twig'e cok benziyor :)

      Sil
  8. wet n wild ın bare it all - rimmel london kate moss 104 numara sizce hangisi ?

    YanıtlaSil
  9. Soğuk alt tonlu bir cildiniz mi var yoksa sıcak alt tonlu mu, bunu bileğinizin iç kısmına bakarak anlayabilir, size en uygun saç rengini bulabilirsiniz.

    Cilt alt tonuna göre saç rengi seçimi: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/cilt-alt-tonu-nasil-belirlenir/

    YanıtlaSil