24 Eylül 2014

Missha Perfect Cover BB Krem

Günaydın :)
Bugün, çok sevilen Missha Perfect Cover BB Krem'i artılarıyla eksileriyle incelicez. İşi bir de bu işin uzmanı olan Korelilere bırakalım di mi :)


missha perfect cover bb cream
Bendeki 50 ml'lik boyu. Bu boyun ambalajlari pompali agizli. Urun alirken herhangi bi zorluk yapmiyo dilediginiz kadar basabiliyosunuz. Yalniz urun bitmeye yakin oldugunda biraz sıkıntı cikariyo bu tip agizlar. Icinde az kalsa da pompaya gelemiyo urun. O zaman o pompa kismini cikarip ya da pakedi kesip kalani kullanmayi unutmayin. 



missha türkiye
Pompa kismi bu sekilde.



missha bb krem 23
Urun krem formda. Kolayca dagitilabiliyo. Fircayla da sungerle de uygulama musait yogunlukta. Bu arada bendeki 23 numaralı renk.

Kapaticiligi bi bb kreme gore oldukca basarili. Orta kapaticilikta bi fondoten gibi diyebilirim. Kalıcılık konusunda, yaz dönemi sıcak ve nemli havada biraz yetersiz gelirken, havaların tekrar soğumasıyla günü çıkartabilcek seviyeye geldi. Yaz sicağında ise 5-6 saatin sonunda ürünün büyük bir kısmı akıp, uçuyordu.

(Karma-yağlı cildim olduğunu her an söylüyorum ama yine hatıriatıyım.) Benim cildimde çoğu bb kreme göre daha az bir yağlanma&parlanma yaptı. 4 saatin sonunda özellikle T bölgem yağlanmaya başladı diyebilirim. Yağ emici mendille yağı alıp, pudra uyguladığımda bi 4 saat daha kullanılabilir hale getirebildim.

Ayrica Spf 42 içeriyo. Çok yüksek güneş koruması sayesinde yaz kis ekstra bi gunes kremi surme ihtiyacimi duyacagimi sanmıyorum.

Şu ana kadar ki özellikleri beni tatmin edicek seviyede olsa da ürünün renginden dolayı pek anlaşamadık. Çünkü serideki tüm renkler epey gri yapıda. Bloglarda, videolarda söylenilen 'sürüldükten sonra ciltle bütünleşip sizin renginizi alıyor rerörö' genellemeleri ben de pek öyle işlemedi. Benim sarı alt tonlu cildimde epey kirli ve gri bir görüntü bıraktı. Boyun ve dekolte bölgem sarıyken, yüzüm gri durduğu için ürün maske gibi durdu. (Yapısından dolayı değil, renginden dolayı)




missha bb krem
Missha'nın mağaza satışı olmadığı için renkleri deneme yapamıyoruz. Rengin tonunu ve koyuluğunu biraz kestirebilmeniz için böyle bikaç fondotenle karşılaştırma yaptım. 
Ne kadar gri kaldığını görebilirsiniz zaten.

Kisaca, kapaticilik ve kalicilik yönünden bir bb krem olarak başarılı bulsam da, sarı alt tonlu ciltlerin pek anlaşabilceğini düşünmüyorum. Ayrıca Missha BB kremi için süper temiz içerikli, hatta cildi iyileştiriyormuş gibi söylemler olsa da içerik listesi epey kirli. Bolca silikon, paraben, talc ve mineral yağ içeriyor. Kısacası tekrar alıcağım bir ürün değil. 

*Urunun 50ml'lik boyunu Missha Shop'ta bulabilirsiniz.
Fiyat: 55-60 tl

11 yorum:

  1. Bende de Pure beauty BB kremi var. Biraz yağlı bir yapısı var ama bana pek rahatsızlık vermedi. Uyguladıktan sonra burun ve alın kısmıma hafiften pudra sürüyorum. Ama her zaman kullanmıyorum. Nefes almıyor gibi oluyor cildim sanki. Düğün&kına&eğlence gecelerinin vazgeçilmezi jfkdhfl

    Çok güzel bir yazı olmuş. Ama beğenmeyenler de var. Süslü sözlükte baya bir şey yazıyor eğer üye değilsen bir bakıp üye olmanı öneririm :))

    Ellerine sağlık <3

    fashiongurusu.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet okuyorum arada suslu'yu :) Tabiki cilt tipinden, fondotenin bitisinden bi suru seye gore degisiklik gosteriyo sonucta tercihler o yuzden begenmeyenlerin olmasi da normal. Fakat benim cildimle iyi anlasti cok sukur :)

      Sil
  2. Ben de 23 numarayı kullanıyorum. Çok güzel durmuş teninde. Bende tek sorun gülünce dudak kenarlarımda ( ) şeklinde oluşan mimik çizgilerine dolması. Naaptıysam engel olamadım bu duruma:/ Yapısı da biraz kalın,ağır gibi. Fondöten filan hiç kullanmadığım için bilemiyorum tabi ama bana öyle geldi:) Pure beauty bb yi ben daha çok sevdim^^Watsons da bi dene onu da;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canim agirligina katiliyorum bu yuzden bana soran herkese fondoten kategorisinde degerlendirmek daha dogru diyorum. Cizgilere dolma bende yapmadi ama belki yagli ciltliyim diyedir. :)

      Sil
  3. Keske burda da olsaydi. Aslinda fondoten gibi bb-kremlerden hoslanmiyorum ama bilmiyorum neden, artik diger bb-kremlerden yok -.- fondotenle gibi iyiyi bir tane bulamadim ama. bir zaman cc-krem denedim - diaderminden ama artik satilmiyor :(

    www.missysworld.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok yogun yapili olanlardan ben de hoslanmiyorum bu o kadar degil:) -kokusu haric-

      Sil
  4. teninde gerçekten güzel durmuş, beğendim. bu arada üyen oldum :) bende beklerim www.beauthingsforme.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ediyorum, hemen geliyorum bloguna :)

      Sil
  5. Bnde de mıssha 23 kotu durdu
    Grı alt ton berbat duruyorcıltlede butunlesmıyor ustelık. Sırf atmasyon abartı. Sızde hangı bb dogal duruyor sarı alttonluyum bnde. Sewgıler

    YanıtlaSil
  6. Bnde de mıssha 23 kotu durdu
    Grı alt ton berbat duruyorcıltlede butunlesmıyor ustelık. Sırf atmasyon abartı. Sızde hangı bb dogal duruyor sarı alttonluyum bnde. Sewgıler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum malesef cok kirli ve küllü durdu benim cildimle de butunlesmedi :/ bb kremler ve hatta uygun fiyatli fondotenlerin acik renkleri ne yazikki hep pembe alt tonlu Turkiye'de. Denedigim en notr diyebilcegim bb krem (ne sari ne pembe) Vichy'nin normaderm bb kremi. Onun da yazisi var blogda bakabilirsiniz. Tabiki yine de almadan once denemenizi tavsiye ederim cildimiz farkli olabilir

      Sil