8 Ekim 2014

Sephora Super Cleansing Trıo Kit İncelemesi!

Ufak bi aradan sonra tekrar merhaba :)
Umarım hepiniz sevdiklerinizle güzel bir bayram geçirmişsinizdir..



 Bugün, geçen ay Sephora'nın kampanyalı kiti olan 3'lü Super Cleansing Trıo'yu incelicez. 
Bu kitin içinde; Waterproof Eye Makeup Remover, Soothing Cleansing Milk ve Instant Refreshing Toner yer alıyor. 



 Sephora Waterproof Eye Makeup Remover: Çift fazlı bir göz makyajı temizleyici. İki fazı birbirine karıştırdıktan sonra bir pamuk yardımıyla göz makyajımı temizliyorum. Makyaj temizleme sularının zor çıkardığı rimelleri eyelinerları kolayca çıkarıyor. Pamukla hırpalama gerektirmiyor. 

Biraz yağlı bir his bıraksa da Neutrogena'nın çift fazlı temizleyicisi kadar zeytinyağı etkisi yapmıyor. Yine de üzerinden suyla bir daha temizleme yapmak şart çünkü özellikle göz altlarında biriken fazla yağ, o ufaklı yağ bezelerinin oluşmasına sebep oluyor.

Paraben içermiyor. Normalde içeriğe çok dikkat eden biri olmasam da buna sevindim çünkü gözüme direkt uyguladığım bir ürünün bu kimyasaldan yoksun olması büyük bir +. 
Ayrıca ürünün belirgin bir kokusu yok.

Büyük boyunu almayı planlıyorum. :)




Sephora Soothing Cleansing Milk: Ten ve göz makyajı temizleyici süt olarak geçse de, makyajın heralde çeyreğini ciltten çıkarabiliyor. Ayrıca üzerinde göz için de olduğu belirtilse de, gözle temas helinde deli gibi yakıyor. Göz makyıjını da çıkarmayı geçin her yere dağıtmaktan başka pek de bir şey yapmıyor. :) -(Zaten içeriğinde alkol ve parfüm olan bir ürünü göze uygulamak ne kadar doğru tartışılır.)-

İçeriğindeki Macadamia yağı sayesinde evet bıraktığı etki yumuşak ve nemlendiricili oluyor fakat benim için dediği görevi yapmadığı için başarısız bi ürün. 

Şimdilik bitirmek için, cilt makyajımı temizledikten sonra ciltteki gerginliği alması ve nemlendirmesi adına 2. aşama olarak uyguluyorum. Büyük boyunu almayı düşünmüyorum. 



Sephora Instant Refreshing Toner: Cilt rahatlatıcı bir tonik olarak çevirebilirim heralde :) Makyajımı temizledikten sonra özellikle ekstra yağlanma olan cilt bölgelerimi bir de bu tonikle temizliyorum. Çünkü makyaj temizleme sularının gözenek içi temizlik için yeterli olduğunu düşünmüyorum genelde haftada 2-3 kez tonikliyorum. Çoğu toniğin aksine yüzü germiyor. Ayrıca içerik olarak da birçoğuna göre daha temiz; alkol ve paraben içermiyor. (Parfum içeriyor; fresh bir kokusu var.)

Makyajımı çok güzel temizlediğimi düşündüğüm zamanlarda bile cildimi toniklediğimde pamukta makyajla karışık kir lekeleri oluyor. O yüzden bu aşamayı ihmal etmemeliyiz.

Büyük boyunu almayı düşünüyorum. :)


Bu seti 15 tl gibi bir rakama aldığım düşünülürse, oldukça karlı oldu benim için. :)
Temizleme sütünden her ne kadar nefret etsem de çift fazlı temizleme suyuyla toniğini bir o kadar sevdim. 

Umarım aklında bu ürünler olanlara yardımcı bir yazı olmuştur. 
Hepinize mutlu günler!


6 yorum:

  1. Makyaj temizleme sütlerinin genel olarak boşa alındığını düşünmeye başlıyorum. Bende Vichy ve Garnier'inkileri denemiştim ve yeterince temizlediklerini düşünmediğimden çöp oldular :)
    Tonik bencede çok önemli. Aynen bende haftada 2-3 kere kullanmaya çalışıyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum kesinlikle tek basina guzel bi etkileri yok, anca cilt temizken uygulanmasi gerekiyor ona da insan useniyor acikcasi :)

      Sil
  2. Merakla beklediğim inceleme yazısıydı emeğine sağlık. Cilt temizliğinde ne kadar temizleme suları ya da cift fazlı temızleyiciler kullansam da jel ve suyla cildimi buluşturmadan rahat edemem ayrıca doğru yere değinmİşsin, bazı makyaj temizleyicileri yağlı içeriğe fazla sahip olduklarından yağ bezeleri ortaya çıkıyor,maalesef kendimden biliyorum nası gececekler artık kim bilir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de eskiden dikkat etmezdim ne yazikki, muhakkak suyla da durlamaliyiz en son cildi :)

      Sil
  3. Göz makyaj temizleyicisi kullanıcılar tarafından genel olarak beğeniliyordu fakat toniğinin iyi olduğunu bilmiyordum en yakın zamanda bende bir şans vericem ayrıca çok güzel bir inceleme yazısı olmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cogu tonigin aksine cildi germiyo ayrica makyajimi ne kadar iyi temizledigimi dusunsem de bu tonigi kullandiktan sonra pamukta hep bi kalinti oluyor az da olsa. Yani gorevini yapiyor benim icin fazlasiyla :)

      Sil