2 Kasım 2014

Real Techniques Miracle Complexion Sponge

Merhaba!
Hazır Gratis indirimi devam ediyoken, Real Techniqueslerde de %50'ye yakın indirim varken Real Techniques'in ünlü makyaj süngerinden bahsetmek istedim. (Expert Face ve Stippling yazılarına da blogumda aratarak ulaşabilirsiniz.)


real techniques makyaj süngeri
Sünger, her RT ürünü gibi plastik kutusunda geliyor. Bu kutular seyehatlerde zarar görmeden taşımak için yararlı oluyor o yüzden ben atmıyorum. 
Peki bu sünger ne işe yarıyor?
* Fondoten, BB/CC/DD.. krem gibi sıvı ürünleri yüze doğal bir bitiş bırakarak uygulama sağlıyor.
* Göz altları, burun çevresi gibi dar bölgelere kapatıcı uygulanmasını sağlıyor.
* Krem allık, krem bronzlaştırıcının yedirilmesi gibi bir sürü işe yarıyor diyebiliriz.
Hatta birçok makyaj artisti fırça kullanmadan, sadece süngerlerle cilt makyajlarını tamamladıklarını söylemişlerdi videolarında. 

Peki fırçayla veya elle uygulamaktan farkı ne?
Kesinlikle doğal bir bitiş sunması, fondoten değil de kendi cildiniz etkisini bırakması. 
Süngeri ıslatarak biraz şişip yumuşamasını sağlıyoruz, sonrada hangi ürünü uygulicaksak o ürünü cilde buffing hareketiyle yediriyoruz. Ürünün suyla birleşmesi hem yapısını hafifletiyo, hem de daha sağlıklı bir parlaklıkla yayılmasını sağlıyor. He bunu yaparken ürün emmiyo mu? Tabiki fırçayla uygulamaya göre daha fazla ürün çekiyo. Bunu minimuma indirmek için ben ürünü cildime parça parça sürüp, direk boş süngerle yedirme yapıyorum. Fondoteni süngerin üzerine sıkığımda daha çok ürün yediğini gözlemledim. 

Dediğim gibi süngerle ten makyajı uygulaması, daha doğal / hafif kapatıcılık sunuyor. Yoğun kapatıcılık istediğimiz günler bize yeterli gelmicektir.



real techniques miracle complexion sponge

real techniques gratis
Süngerin bu düz kısmıyla ben daha çok fondoten uygulamayı tercih ediyorum. Zaten Real Techniques'in süngerini diğer beauty blenderlardan ayıran kısım da burası. Yabancı youtuberların birkaçı bu kısım sayesinde orjinal Beauty Blender'a tercih ediyor RT'yi. 
Ben onu kullanmasam da elimdeki diğer damla şeklinde olan makyaj sünerlerine göre kesinlikle düz kısımla fondoteni daha güzel yedirebiliyorsunuz. 



Sivri ucuyla da daha çok göz altı kapatıcımı uygulamayı tercih ediyorum. Yoğun uygulanmış, kendini belli eden, pul pul duran kapatıcı gerçekten çirkin bi görüntü. Süngerin içindeki nem devreye girince, kapatıcının bu çirkin yoğun görüntüsü de yok oluyor. 



İlk fotoğrafta ürünün kendi boyutunu, ikinci fotoğrafta da suyla ıslatıldıktan sonraki şişmiş halini görüyorsunuz. Üzerinde kuru ve ıslak kullanıma uygun olduğu yazsa da kuruyken ürünleri yaymak epey zor oluyor, ben tercih etmiyorum o yüzden. 

Bu arada, süngeri nemli kullandığımız ve kullanılan fondoten vb ürünün süngerin içine kolayca işlemesiyle bakteri üretmeye çok müsait bir ortam oluyor. Bu yüzden kesinlikle 2-3 kullanımda bir yıkamalıyız. Zaten üzerinde de bu şekilde belirtilmiş. Üründeki lekeler çok kalıcı değil. En azından 1.5-2 aydır kullandığım süngerde bir leke belirtisi yok. Ben makyaj temizleme jeliyle köpürterek yıkıyorum. Siz de bu tarz temizleyicilerle veya bebek şampuanlarıyla kolayca temizleyebilirsiniz.



real techniques sponge
Şimdi işin ilginç kısmına gelelim. Sağ taraftaki Amerika'dan gelen Real Techniques süngeri, sol taraftaki ise Gratis indiriminden alınan. Hem renkleri hem dokuları epey farklı. Sağdaki daha gözenekli ve daha yumuşak. Uygulama olarak çok bir fark göremedim ama sanki Amerika'dan gelenle daha kolay dağıtma yapabiliyorum.
Pixiwoo'lar fırçalarda olduğu gibi süngerlerde de mi bi değişime girdi? Haberi olan yorum olarak yazarsa sevinirim.


Özetle, doğal, hafif kapatıcılıklı ten makyajlarını, sheer bitişleri sevenlere kesinlikle önerebilceğim bir ürün. 

* Ürünün normal fiyatı Gratis ve Watsonslarda 25 tl. Şu anki Gratis indirimiyle yarı fiyatına alabilirsiniz. 

8 yorum:

  1. Aaa birbirlerinden epey farklılar çok ilginç!:) Ben hiç denemedim bu süngeri, Eklipsle arasında çok fark var mı sence tatlım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Instagramda farkliligin sebebini soylediler canim iki farkli seri varmis her yerde satilan, yani Gratis'ten sagdakini de alanlar varmis :) Eklips de fiyatina gore cok basarili hala bence (ki senin tavsiyenle almistim :*), fakat RT sunger hem daha az urun cekiyo icine, hem de urunu daha guzel ve daha kisa surede yedirebiliyosun

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. İndirimde kalmamisti maalesef, hala merak ediyorum bir turlu bana kismet olmadi:)

    YanıtlaSil
  4. merhaba,
    şu 2 farklı rt süngerden bendede mevcut. benimde çok dikkatimi çekti ve diğer rt fırcalara yaptıgımı yaptım ıkı sungerın kutusundaki tarih farklı bırı 2013 bır dıgerı ise 2014 e ait. hatta şööle söliim genıs gozeneklı olan sunger 2014 uretım. sizinde dediğiniz gibi baya bır farklılıga gıtmısler :) ilk farkettıgımde paniklemiştim sizin fotograflarınızı görünce içim rahat etti:) bilgi için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de ilk Gratis'tekinden suphelenmistim ama beni de aydinlattilar :) fircalarda oldugu gibi sungerde de degisiklige gidilmis, iki tarzda hala Amerika'da da Gratis'te de satiliyo

      Sil
  5. Kuzenim yurtdışında okuyor. Bana birden fazla beauty blender gönderdi kızlar. Almak isteyen olursa 10 tl den satacağım. Mail atabilirsiniz makyajfircam34@gmail.com

    YanıtlaSil