16 Aralık 2014

Tarte Pin Up Girl Amazonian Clay 12-Hour Blush Palette

Merhaba,
Geçen hafta elime ulaşan ve bayılarak kullandığım bir ürünün, inceleme yazısının girme zamanı geldi! Normalde asla 1 ay kadar kullanmadan yorumlarımı yazmazdım ama bu ürün limited bir ürün olduğu için, birkaç ay sonra yazmamın bir anlamı olmicaktı çünkü piyasadan kalkıcaktı.

Pin Up Girl, Tarte'in bu seneki holiday setlerinden 5'li bir allık paleti. Bilmeyenleriniz için Tarte, hayvan ve çevre dostu olmakla kalmayıp, insan sağlığını da fazlasıyla düşünen bir marka. Bu sebeple içerik yönünden oldukça doğal ve temiz. Hatta ve hatta eskiden şu 'Amazonian Clay' ifadesinin ifadesinin sadece süslü isim olsun diye koyuyorlar sanıyodum, meğerse gerçekten Amazon Nehri'nin kıyısındaki kil içeriğinden yararlanılıyomuş.
Hem içerik, hem kalite yönüyle harika bu marka tabiki Türkiye'de satılmıyor. (Şaşırdık mı?). Ben bugünnesürsem blogunun sahibi sevgili Melike hanım aracılığıyla temin edebilmiştim. Tekrar teşekkür ediyorum ona. :) (Kendisi şu an sipariş almıyor, ama olur da paleti almak isterseniz yine Instagram üzerinden satış yapan @orjinaliburda ve @amerikadanaliyorum hesaplarına bakabilirsiniz.)

Geçelim bol resimli bi incelemeye;

tarte blushes

Süslü bir clutch şeklinde bi ambalaja sahip. Bir de altın rengi olunca gerçekten göze çok güzel hitap ediyor. Hatta, açık ara en güzel ambalajlı kozmetik ürünüm. :) 
Fakat tahmin edersiniz ki, böyle bir ambalajı yanında taşıması imkansız, saklaması da epey zor oluyor. 



tarte blush palette
O güzel kapağını kaldırdığımızda bizi böyle bir görüntü karşılıyor. :)
Kendi adıma, makyajlarımda ihtiyaç duyduğum/kullandığım her renk allığı barındırıyor bu palet; coraldan, soğuk bir pembeye, gül kurusundan, barbie pembeye ve hatta sol başta yer alan ve ilk kez kullandığım bir allık rengi olan pembe tonlu bir bej rengini.



Paletteki allıklar 0.158 oz, tam boy tekli bir Tarte allığın 0.200 olduğunu düşünürsek epey fazla ürün içeriyor diyebiliriz. Tekliler 26 $ iken, tam boyun 3/4'u ürün içeren 5 allığın fiyatının 42 $ olması da epey karlı oluyor. 

Sol baştan renklerin adları; Breathless, Embraced, Whimsy, Bashful, Irreplaceable. 


tarte amazonian clay blush
Renkleri tek tek incelemeden önce genel yorumumu yapıcak olursam;

* Pigmentasyonları ve rengi cilde verişleri gerçekten çok başarılı. Allığı birazcık yanakta gezdirmek yetiyor, kat be kat uygulama gerektirmiyor. 

* Yapıları oldukça kremsi, bu sayede çok kolay dağıtabiliyorsunuz. 

* Bashful rengi (coral) harici tozutma hiç yapmıyor diyebilirim. Fakat o renk gerçekten toz toz oluyor. Bu yüzden uygulamadan önce fırçadaki fazlalığı üflemekte fayda var, yoksa dökülme yapabilir. 

* 12-Hour ibaresinin iddalılığından anladığımız üzere gerçekten çok kalıcılar. 12 saat olmasa bile 7-8 saat sonunda bile (hafiflemiş olsa da) yanaklarımın hala renkli olduğunu söyleyebilirim. Gün içinde tazeleme ihtiyacı duymadım yani. (Bu güzel çünkü bu kocaman paleti yanımda taşıyamazdım. :) )

* Paletteki tüm renkler, bu limited serideki palet için özel yapılmış. Yani tekli satılan Amazonian Clay 12 Hour allıklarda bu renkler bulunmuyor. (Tabiki benzer renkler mevcut ama.)


Şimdi renkleri daha detaylı inceleyebiliriz;
tarte pin up girl

tarte blushes

Breathless: Allık rengi olarak görmeye çok alışık olmadığımız bir renk. Pembe-bej diye tanımlayabilirim sanırım. Mat yapıda. Tam bir No-Makeup Makeup allığı. Makyajınızda bolca renk kullandıysanız, onu dengeleyebilcek güzel sade bir ton. Ayrıca bu rengi, fazla renkli allıklarınızla karıştırıp, onları daha yumuşak bi renge getirebilirsiniz.

Embraced: Palette çok koyu gözüküp göz korkutsa da ışıltılı yapısı sayesinde uygulandığında gayet yumuşak bir görüntü sunuyor. Soğuk tonlu bir gül kurusu rengi. Gümüş yansımaları var. Tam bir kış rengi. :) Tozutma 0. 



tarte blush swatches

tarte amazonian clay blush

tarte pin up girl
Whimsy: Mat yapıda, orta tonlu bir pembe.  Bol pigmentli, kullanırken dikkatli olunması gerekiyor yoksa yanaklarda barbie pembesine dönüşebiliyor. 

Bashful: İçinde altın yansımalar bulunan bi coral. Embraced kadar simli değil, daha çok cilde sağlıklı bir ışıltı veriyor diyebilirim. Üstte belirttiğim gibi palette tek tozutan renk kendileri. Yine de renge bayıldığım için benim en sevdiklerimden oldu.




tarte blushes

Irreplaceable: Gül kurusu alt tonlu bir pembe. Mat yapıda. Bana göre bu da oldukça değişik bir ton. Ne gül kurusu olcak kadar soğuk tonlu, ne de pembe diyebilceğim kadar bariz bir pembe. Tozutma miktarı 0.


1 haftalık kullanım sonunda benim yorumlarım bu şekilde oldu. İyiki almışım diyorum kesinlikle. Övüldüğü kadar varmış, hem kalıcılık olarak farklarını belli ediyolar hem de yapı, renk seçeneği olarak. Ulaşma imkanınız varsa ben tavsiye ediyorum. Fiyatı biraz tuzlu evet, ama makyajlarınızda ihtiyacınız olan tüm renkleri-tonları barındırdığı için aslında karlı bir palet oluyor.
Amerika fiyatı 42$ ordan alma şansınız varsa ne mutlu :) Fakat yoksa ve almayı kafanıza koyduysanız, yukarıda belirttiğim hesaplara danışabilirsiniz. (Ben 150 tl'ye almıştım.)






6 yorum:

  1. Ba-yıl-dım bayıldıııım bayıldıııım diye şarkılar söyleyebilirim! Amerikaya giden eş dost istiyorum:( Fiyatı bence uygun tam boya yakın 5 allık için. Güle güle kullan bizim yerimize de bolca sürün tatlım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ah oyle bi dosta benim de cok ihtiyacim var:) cok sagol Ezgicim daha guzelleri senin olsun :*

      Sil
  2. bayildiiiiiim ilk kez gördüm bu allik paletini ve ilk bakista "iste bu alinir" dedim :D marka almanyada yok maalesef ama online sitelerde gözümü acik tutacagim haha :D güle güle kullan! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilk gordugum an kafaya koydum cunku genelde kocaman paletlerdeki renklerin yarisi bana hitap edip, yarisi dokunulmamis sekilde kaliyordu. Bu palette hepsini severek kullaniyorum inan :) Umarim kaldirilmadan bulursun sen de:)

      Sil
  3. Ay renklerine, ambalajina bayildim. Ne hos bi palettir bu böyle!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem ici hem disi goze hitap ediyo bence de :)

      Sil