31 Ocak 2014

Golden Rose Rich Color - 05

Günaydın!
Bugün ilk kez bir oje hakkında yazı yazıcam :) Çook severek sürdüğüm bir oje 2-3 haftada bir elim mutalaka ona gidiyor; Golden Rose Rich Color - 05 numaralı oje..


golden rose 05 oje

İçinde; grilik ,kahverengilik ve pembelik olan bir ten rengi bu harika varlık. (O kadar rengin karışımı ki tanımlaması zor!). Fotoğraflardakiler iki kat sürülmüş hali. Aslında tek katta da istenilen opaklığı veriyor, kabındaki rengi elde ediyosunuz, ama ben oje sürmeye çok üşendiğimden, bir oje sürdüm mü 1 hafta kalsın istiyorum :) Ondan her zaman iki kat sürerim.

Golden Rose'un Rich Color serisini denemeyenlere gözüm kapalı tavsiye ediyorum. Fırçası çok değişik, alışık olduğumuz gibi değil bir tırnağı iki darbeyle boyayabiliyosunuz. Aynı zamanda kuruma hızı da bana Flormar ve Pastel'den daha hızlı geldi. 


golden rose rich color oje

Ben renge tek kelimeyle aşık oldum.. Biter bitmez gidip depo edicem büyük ihtimal :)
Siz ne düşünüyosunuz, beğendiniz mi? Bu seride denediğiniz güzel renkler var mı?

28 Ocak 2014

Blistex Classic Lip Protector

Günaydın!
İstanbul çoook soğuk bir güne uyandı bugün. 2 gün öncesine kadar 20 dereceyken, şu an 4-5 dereceye kadar düştü. Bu hava değişikliğinden tabiki cildim ve dudaklarım çok etkilendi. Bugün de dudaklarımdaki bu kurumayı engellememde en büyük yardımcımı tanıtcam size; Blistex - Classic Lip Protector!!
(*Cilt bakımım için kullandıklarımı okumak için; tık tık)

en iyi dudak kremi
Kışın elimden düşürmediğim bu ürün, kurumuş çatlamış dudakları kolayca nemlendiriyor. Nemlendirme işlemini yaparken de dudakta yapış yapış bir his bırakmıyor. En sevdiğim özelliği de kalıcı olması, diğer kullandığım lip balmlar (nivea, burts bees, body shop) sürdükten 1 saat kadar sonra yok oluyo, blistex ise bişey yenmediği sürece 3-5 saat arası kalıyor dudağımda.
Kokusuna gelirsek, ki ben bayılıyorum, çok hoş vanilya kokuyor.


blistex classic
Bu ürünü favorim yapan başka bir özellik ise; kısa vadede yaptıkları. Sürüldüğü anda çizgili görünümü engelliyor. Ben de, bu ürünü ruj sürmeden önce taban bazı olarak uyguluyorum. Bu sayede üstteki ruj çizgilere dolamıyor, dengeli bir şekilde dağılıyor :)

Fiyat: 7,5 tl
(*Gratislerde ve bir çok eczanede bulabilirsiniz)

Sizin favori lip balmınız hangisi?

23 Ocak 2014

Yüzünüzü Doğru Kontürlüyor Musunuz?

Merhaba! 
Bugün oldukça önemli bir konuya değinmek istedim; YÜZ KONTÜRLEME. Oldukça yanlış uygulamalarına tanık oluyorum bu aralar özellikle Youtube'daki bazı videolarda da gördüğüm kadarıyla çoğumuz sabit bir kontürleme şeklini benimsemiş ve onu uyguluyoruz. Peki, bu kontürleme yüz şeklinize uyuyor mu, yoksa yüz şeklinizi daha mı çok bozuyor? Burda en önemli nokta yüz şeklinizi doğru tayin etmek ve ona göre gölgelendirme işlemine başlamak. Hadi farklı yüz tiplerine göre bu gölgelendirme işlemlerini inceleyelim;


yüz kontürleme

#1 Elmas Yüz: 
Eğer yüzünüz şakak kemiklerinizden yanaklarınızın bitimine kadar düz ve uzun iniyor, fakat çene ve alın bölgesi sivriliyorsa bu yüz şekline sahipsiniz. Öncelikle, sivri bölgeleri kesmek için düz çizgi şeklinde kontür yapmanız gerekiyor. Bu yüzden mat bir bronzer veya teninizden 3-4 ton koyu pudra yardımıyla alnınızın bitiş kısmına ve çenenizin sivri uç kısmına düz bir çizgi çekmelisiniz. Bu, o sivriliği alıp daha düz gözükmesini sağlayacaktır. Elmacık kemiklerinize gelirsek, yüzünüz uzun olduğu için tipik 45 derece açıyla yapılan gölge uygulamasını yapmamanız gerekiyor, çünkü bu yüzünüzü olduğundan uzun göstericektir. Sizin elmacık kemiklerinizin hemen altında yüzünüze yatay şekilde bronzer uygulamanız gerekmektedir. Bu, yüzünüzün upuuzun görünmesini engellicektir. Aydınlatıcıya gelirsek de farkındaysanız fotoğrafta kuzey-güney yönlü uzanan aydınlatıcı yok, daha çok yatay şekilde uygulamalısınız. (Göz altlarınız ve alın için)

#2 Kalp Yüz:
Bu benim de sahip olduğum yüz şekli. Alnım dikdörtgen, ama çene kısmım düz değil ovalimsi, yüzüm de kısa. Bizim yapmamız gereken alnımızı ovalleştirmek + yüzümüzü uzun göstermek. Öncelikle alından başlarsak, şakaklarımızdan alın bitimimize doğru iki yana çapraz gölgeler yapmalıyız. Bu alnımızın dükdörtgenliğini alcaktır. Elmacık kemiklerindeki uygulamaya gelirsek, ben şahsen o kadar aşağı inmiyorum, ama elmacık kemiklerimin hemen altına aşağı doğru eğik duran çizgiler çekiyorum, böylece yüzüm daha uzun gözüküyor. Aydınlatıcıya gelirsek ise farkettiyseniz hep kuzey-güney yönlü uzanıyor aydınlatılan yerler (göz altları,alın, çene) Çünkü neden? evet evet yüzümüzü uzun göstermek için!


yüz kontürleme

#3 Yumura-İdeal Yüz:
İşte bu yüzdeki kontürleme uygulamaları, her yerde gördüğümüz standart gölgelendirme değil mi? Ama bu yüz şekli ideal yüz şekli, yani her yüz tipine bu gölgelendirme gitçek diye bir şey yok! Bu ideal yüz şekline yapılan gölgelendirme yüzün herhangi bi yerinin şeklini değiştirmek değil, olan şekli vurgulamak tamamen. Elmacık kemkiklerinin altına vurgu yapıp belirginleştirme, göz altına ve alın bölgesine aydınlatma vs..

#4 Dikdörtgen Yüz
Alnınızdan çenenize kadar olan yanlardaki kısımlar dümdüz iniyorsa ve çenenizin birleşiminda ovallik yoksa bu yüz şekline sahipsiniz. İlk olarak fotoğrafta dikkatinizi çekmesi gereken aydınlatıcıyla koca bir üçgen yapılmasıdır. Bunun mantığı kare + üçgenin bir yuvarlak oluşturmasıdır. Yani bu üçgen yardımıyla yüzünüz ovallik kazanıcaktır. Elmacık kemiklerinizin vurgusunu, yüzünüzün uzun veya kısa olmasına göre kendiniz belirlemelisiniz. Eğer, uzun yüze sahipseniz resimdeki gibi yatay kontür, kısa yüze sahipseniz ise asağı doğru çapraz kontür yapmalısınız. 

yüz nasıl ince gösterilir

#5 Oval Yüz:
Bu yüz şekli yine ideale yakın yüz şeklidir, o yüzden diğerleri gibi belirli kuralları yok. Fakat bazı oval yüzler geniş alına sahip oluyor, bu görüntüden rahatsızsanız, alnınızdan şakaklarınıza kadar saç dibinizi takip ederek bronzer uygulaması yapabilirsiniz.

#6 Yuvarlak Yüz:
Herhalde en çok şikayet edilen yüz şekli! Unutmayın bu yüz şeklinin baş kuralı, süreceğiniz her renkli kozmetiği yukarı aşağı doğrultuda uygulamanız gerektiğidir. Bronzerı, kulağınızın başlangıcından yüz bitiminize kadar fotoğraftaki gibi aşağı-çapraz yönlü sürmelisiniz. Farkettiğiniz üzere allık bile düşey durmakta, böylece yüzünüzün yuvarlıklığı azalıp daha uzun gözükmesi sağlancak. Aydınlatıcıya gelirsek, alın kısmınıza sürdüğünüz aydınlatıcı kesinlikle kaşlarınızın arasından yukarı doğru uzanmalı, yatay değil!

Bir yazının daha sonuna geldik, umarım sizin için yararlı olmuştur!

22 Ocak 2014

Rimmel London - Lasting Finish by Kate 30

Merhaba! 
Bu sabah hazır yolumun üstündeyken bir Watsons'a uğriyim dedim iyi ki de demişim, favori markalarımdan olan Rimmel London'ın yine favori serilerimden olan Kate Moss serisine yeni renkler gelmiş :)
Ben de hemen beğendiğim bir rengi denemek için kaptım ve resmen aşık oldum bu ruja, buyrun inceleyelim;

rimmel london by kate 30

rimmel london 30
Bendeki rengi 30 numaralı olan, içinde vişnelik olan bir şarap rengi.


Swatchlanmıs hali;
plumb lipstick
Rengi tenimde böyle ama dudak tabanı daha koyu olduğu için, dudakta daha güzel rengini veriyor. (Zaten aşağıda o halini de görüceksiniz) 
Rujun yapısı çok güzel yumuşacık, sürerken kayıyor resmen. Tam mat renkte diyemem nemli yapıda ama herhangi sim, parlaklık da içermiyor, rujun kendi doğal ışıltısı var sadece. Dudağımda herhangi bir kuruluk yapmadı, altına bir balm uygulamama rağmen. 8 saate kadar kalıcı olduğunu iddia etse de tabiki bu biraz abartı. 3 saate kadar değişmeden kalabiliyor ama ondan sonra tazelenmesi şart.
Kokusu ise rengine yakışır bir şekilde vişne kokuyor! Eskiden kullandığımız Nivea-bakım rujlarından vişneli olan ile aynı kokuda.
Fiyat: 15 tl

Dudağımdaki hali;
rimmel london lasting finish

rimmel london lasting finish by kate

Tam bir kış rengi! Ben çok sevdim, siz ne düşünüyorsunuz?

20 Ocak 2014

Sevdiğim/Sevemediğim Ecotools Fırçaları

Merhaba! Pazartesi sendromunun yavaş yavaş atlatıldığı bu saatlerde yeni bir post yapmak istedim. Fırçalar hakkında hazırladığım ilk yayın, oldukça çok detaylı fotoğraflara yer vermeye çalıştım. Umarım yararlı bulursunuz..

Ecotools fırçaları seçme sebebim, Türkiye'de kolay ulaşılabilir bir marka olması (keza Gratis olmayan şehir kalmadı heralde?). Ayrıca fiyat/performans oranının oldukça iyi olması. Bugün de çok severek kullandığım ve hiç memnun olmadığım toplam 3 fırçasını tanıtıcam. Diğer 2-3 fırçasını daha kullandım ama onları çok seviyorum veya nefret ediyorum diye kategoriye koyamadığım için arada kalanlar olarak değinmedim.


ecotools brushes

Öncelikle Ecotools tamamen çevre dostu bir marka olması ve hayvanlar üzerinde deney yapmamasıyla koca bir + kazanıyor benden. Ayrıca fırçalarının tutma yeri de bambudan yapılıyor, gri-aliminyum kısmı ise tamamen geri dönüştürülebiliyor-muş-. Şimdi detaylı yorumlarına geçebilirim;


ecotools powder brush

#1 Ecotools Far Fırçası: 

ecotools blending brush

ecotools far fırçası

Markanın en sevdiğim fırçası kendisi. Yapısı inanılmaz yumuşak, uygulanışta çok soft bir görüntü bırakıyor. Ben, blending brush yani karıştırma fırçası olarak kullanıyorum. Farlar arası renk geçişini çok güzel yapıyor, renkleri çok doğal karıştırıyor birbirine. Tüy dökme gibi bir problemi yok. (6 aydır kullanıyorum, her hafta yıkıyorum nerdeyse). Mac 217'yi andırıyor.
Fiyat: 10 tl (indirimli hali)

# Ecotools Pudra Fırçası:

ecotools pudra fırçası

uygun fiyatlı makyaj fırçaları

Bu da severek kullandığım bir ürün. Fotoğraftan da görüldüğü üzere çok bol ama gevşek kıllı, asla yapay bir görüntü vermiyor. Çok yumuşak yapılı olduğu için doğal bir şekilde dağıtıyor pudrayı. Fakat belirtmeliyim ki ben bu fırçayı sıkıştırılmış pudrayla kullanıyorum. (Mac Studio Fix, Rimmel Stay Matte gibi) Yani, toz pudralarla pek iyi bir performans vereceğini düşünmüyorum. Çünkü; fırçanın kıllara uca doğru inceliyor ve araları açılıyor, yani toz veya mineral pudralar bu aralara dolabilir. Başarılı bir uygulama olmaz gibi geliyor bana.
Fiyat: 18 tl (indirimli)

# Ecotools Fondöten Fırçası:

ecotools fondoten fırçası

ecotools fırçaları

İşte bir türlü sevemediğim tek Ecotools fırçası! Sevmeme nedenim ise inanılmaz iz bırakması. 2. fotoğraftan anlaşıldığı üzere çok düz ve sert bir yapısı var. Bu yüzden uygulandığında çizgi çizgi bir görüntü oluşturuyor. Fırçayı hafif yan tutup vurma hareketleriyle uyguladığımda bir iz bırakmıyor ama bu da tüm yüze uygulamak için vakit ister. O yüzden, bu fırçayı ben kızarıklıklarıma kapatıcı uyguladığımda hem sabitleme hem dağıtma göreviyle kullanıyorum o vurma hareketiyle (göz altlarıma değil).
Fiyat: 15 tl (indirimli)

Eveeet, bugünlük bu kadar umarım fırça arayışında olanlara ve Ecotools fırçaları denememiş olanlara yardım edebilmişimdir!

14 Ocak 2014

Golden Globe 2014 Makyajları

Bildiğimiz gibi dün Altın Küre Ödülleri verildi. Birçok internet sitesinde, bloglarda en şık ve en rüküşler seçildi, kıyafetler yorumlandı. Peki ya makyajlar? Bu postta da kırmızı halının en güzel ve en kötü makyajlarını yorumlayalım dedim!

Beğendiklerim 

Emma Roberts
Gecenin en güzel buğulu göz makyajı! Yeşil-ela gözlerinin güzelliğini daha da ortaya çıkarmış. Yüzünde porselen makyajı, dudaklarında nude tonları tercih ederek tüm dikkati gözlere çekmiş. Saçlarını da sade bir at kuyruğu yaparak bu asil görüntüye kavuşmuş kendileri!

   
 Amber Heard
Bu kadın sizce de kusursuz bir güzelliğe sahip değil mi!!? Koyu Lacivert elbisesiyle gözlerindeki bronze uyumunu mükemmel tamamlayarak, güzelliğine güzellik katmış. Amber Heard, yeşil göze, bakır-bronze renklerin ne kadar güzel gittiğini bu makyajıyla bir kez daha kanıtladı! Sanki nude ruj yerine, biraz daha kahve alt tonlu dudak rengini kullanabilirdi. Siz ne düşünüyorsunuz?

Olivia Wilde
Bu gecenin favorisi benim için bu makyaj oldu! (lütfen resmi büyütüp bakınız) Su yeşili gözlerini, mürdüm tonlarında dumanlı makyajıyla tamamlamış. Mor-mürdüm tonları çok dikkat edilmesi gereken renklerdir, bu renkleri kullanınca başka canlı bir renk kullanmamalısınız(gerek dudaklarınızda, gerek allık olarak) O da bu kurala uyup nude bir rujla makyajını tamamlamış.

Sandra Bullock
Kıyafetini sevemesem de, saç ve makyajını çok yakıştırdım kendisine. Kahve tonlarda buğulu makyajıyla çok sade bir görüntü yakalarken, dudağındaki gül kurusu rengiyle yüzüne rank katmış. Allığı ve dudakları arasındaki uyuma da bayıldım!

Sarah Hyland
Birçok sitede saçı ve makyajı için 'çok çocuksu' yorumunu alsa da bence bu saç ve makyajla duru güzelliğini ortaya çıkarmış. (zaten 1990 doğumlu bir bayan ne bekleniyorsa). Bu senenin modasından örgülü topuz ona çok yakışmış! Dudaklarını da elbisesi gibi toz pembe seçerek harika bir uyum yakalamış. Bold kaşlarını da kendisine çok yakıştırdım ben!

Beğenmediklerim

Jennifer Lawrence
Bu makyajı ona hiç yakıştıramadım, sizce de lise mezuniyetine gider gibi değil mi allah aşkına!? Simli gri far, simli kırmızı ruj OLDU TAMAM HAZIRIM. Güzel saçlarını kestirerek tam bir Pink olmuş zaten :( Bu basit görüntüsü kırmızı halıya hiç gitmemiş gerçekten.

Lena Dunham
Tartışmasız gecenin en kötü makyajı olduğunu söylememe gerek yok heralde? Dişlerine bulaşmış garip renkteki rujunu, yamuk yumuk eyelinerıyla tamamlamış kendileri. Oh Lena Lena...

Julia Roberts
Julia Roberts'ı bu Nebahat Çehre görüntüsüne kim soktu merak ettim. Garip kıyafeti yetmiyomuş gibi (elbise içine gömlek), bu yaşlı saçı ve makyajı onu olduğundan 10 yaş büyük göstermiş. Onun o gür dalgalı saçlarını eskisi gibi açık istiyoruz! Tamamen siyah beyaza büründün bari mercan veya bordo tonlarda bir rujla renk katsaydın be ablacım. Kendisi bildiğim kadarıyla Emma Roberts'ın halası, ondan bir makyaj dersi alması şart olmuş!

Taylor Swift 
Pembe elbise + kırmızı ruj veya tam tersi kombinleri bir türlü beğenemiyorum. Gözü yoruyor, bence birbirini tamamlamalar, aynı renk olmasa da en azından ton olarak. 

Julia Louis-Dreyfus
Elbisesini ona çok yakıştırsam da, bu makyajını beğenmedim. Göz altı torbalarını bile doğru düzgün kapamadan evden çıkmış! Göz makyajına, gözlerinin yarısından başlayıp aşağı doğru uzatması ise gözlerini olduğundan daha da düşük göstermiş.







10 Ocak 2014

2014 indirimi alışverişim

Selam bakımlı hanımlar! Umarım bu güzel, güneşli, baharı anımsatan cuma gününüz güzel geçiyodur.. Bildiğiniz gibi yılbaşına yaklaştığımız dönem bazı mağazalar indirime girmişti ama bazıları da geç girmeye inat etmişti. (Zara, Bershka vs.) Geçen kış da olduğu gibi yine 2 Ocak'ta gireceklerini duydum ve alışverişim için o tarihi bekledim.
Bugünkü post da nerelerde kaç indirim var + 2014 kış indiriminden aldıklarım postu olmuş olacak. 

Başlayalım...
ZARA
zara 2014
Bu ürünü Zara'nın internet sitesinde görüp çok beğenmiştim zaten. Fakat 2 Ocakta o da indirime girer belki umuduyla beklemiştim. %50'ye varan indirim olmasına rağmen tabiki montlarda geçerli olmadı. Baharlık ürünlerde indirim vardı fakat içime sinen bir şey bulamadım. Bu indirimi yakalamak isteyen bir an önce Zara'nın yolunu tutsun, malum sonradan çok döküntü mallar kalıyor sadece.
Bu monta gelirsek soft krem rengi var. Oldukça sicak tutuyor, özellikle yakasında kadifemsi tüy kısmı atkı görevi görüp boynu ısıtıyor. Boyu kalça hizasına geliyor, çok uzun değil.
Aynı modelin siyah rengi de mevcut.
Fiyat: 199tl (lütfen 200 değil...)

YARGICI
2014 babet modelleri
Yargıcı'da net %50 indirim var ve biiir sürü babet çeşidi mevcut. Oldukça rahat bir babet, ön tarafı kısa değil parmak çizgileriniz gözükmüyor (öyle babetlere bir türlü alışamadım). Bu modelin açık kremi, kahvesi ve siyahı mevcuttu.
Fiyat: 49 tl

BERSHKA
Bershka'da da büyük bir indirim vardı. Bazı deri montların, bu senenin modasından olan asker yesili trenchcoatların 50 liraya olduğunu gördüm. Bir kot monta bayıldım özellikle hem de 45 liraydı fakat bedenim kalmamıştı. Daha çok günlük basit seylerini seviyorum Bershka'nın. Ürünlerinin çok kaliteli olduğunu düşünmüyorum, fakat modelleri hoşuma gidiyor :) İşte benim aldıklarım;
bershka etek modelleri
Resimde rengi kahverengi gibi çıksa da koyu bir bordo yüksek bel etek aslında. Kışın en sevdiğim rengi olduğu için bayıldım bu eteğe! Bunu iki şekilde giymeyi planladım bile şimdiden. 1- krem kalın ama kısa bir kazakla giyip, altına da siyak opak çorapla siyah çizme giycem. 2-siyah ince bir bluzu eteğin içine sokup giycem, altına da yine siyah opak çorabımı giyip siyah süet bir babet giycem!
Aynı eteğin siyahı ve koyu yeşilini de gördüm, birkaç renk daha vardı ama hatırlayamadım.
Fiyat: 35 tl
 Üzerimdeki duruşu bu şekilde;
 kıyafet kombinleri

 Yırtık bir kot pantalon uzun zamandır istiyodum, fakat hep karşıma abartı yırtıklar çıktı onları da pek beğenmiyodum. Bershka'da karşıma çıkan bu kot tam istediğim ayardaydı. Fiyatı da uygun olunca dayanamadım hemen kaptım :)
2014 bershka katalog
 zara kot
Fiyat: 39 tl

H&M
Açıkçası H&M'de çok az üründe indirim uygulandığını gördüm. Çünkü 2-3 hafta önce gittiğimde de beğendiğim şeyler aynı fiyattaydı. Tabi uyguladıkları ürünlerin de hakkını vermişler. Kazaklar 20 tl, tshirtler 10 tl falandı..Bir de iç çamaşırı bölümündeki indirim bölümüne bakmanızı öneririm. Gelelim benim aldıklarıma;
h&m 2014
Biliyorum daha yaza çok var! Ama bu elbiseye ba-yıl-dım. 36 bedeni yoktu yine de dayanamayıp 38'ini kaptım. Allahtan çok büyük durmadı, üst kısmı lastikli olduğundan kolay oturuyo, vücudunuzun şeklini alıyor. Boyu tam dizin 2-3 parmak üstünde. Arkasında küçük bir fermuar var ama bele kadar falan inmiyor.(5-6cm)

 h&m indirim
Önü de yuvarlak kesim ne çok açık ne de tam boyunun bittiği yerde. Havalar biraz daha ısınınca kalın çorap + ceket ile giyilebilceğini düşünüyorum. 
Fiyat: 25tl. 

2014 kış modası
Resimde baskın renk mor olsa da gerçekte bordoya daha yakın bir kazak. Benim kış favori rengim kendileri!
Boyu biraz kısa tam kalça kısmında bitiyor. Aynı modelin bir sürü rengi mevcut; siyah, krem, gri, koyu yeşil, lacivert.
Fiyatı: 25 tl

spor kıyafet modelleri
Kapşonlu bir sweatshirt, rengi çok hoş içinde siyah kırçıllar olan bir gri. İçi yumuşacık değişik bir tüy yapısı var. Yürüyüşe falan giderken giymelik! GAP'in klasik sweatshirtuyle aynı tarzda sadece 100 lira daha ucuzu :)
Fiyat: ya 25 ya 35 tl idi üzgünüm emin olamadım.

hm beyaz tshirt
Bunun için pek anlatılcak bir şey yok gördüğünüz gibi düz beyaz t-shirt. Her dolapta olması gereken bir ürün kesinlikle. Yakası-boyu tam ideal. Benim gibi beyaz t-shirtu cok kullanan biriyseniz h&m'de uygun fiyata depolayabilirsiniz. Tabiki daha bir sürü rengi mevcut.
Fiyat: 10 tl

Eveet, benim alışverişim bu kadardı. Siz en çok hangi ürünü sevdiniz? Ve bildiğiniz-duyduğunuz başka hangi mağazalarda güzel indirim var? Yorum olarak bırakırsanız çok sevinirim!

9 Ocak 2014

Maybelline Mono Eyeshadow - Iced Fudge

Günaydınlaaar :)
Bugün blogda Maybelline'in tekli farlarından Iced Fudge rengini incelicez. Maybelline'in en az ünlü ürünü farları heralde, o yüzden standın o kısmına hiç bakmazdım. Fakat bu farı görünce epey ilgimi çekti renk olarak ve denemek istedim. 


maybelline far
Gümüş yansımalı pembe-mürdüm bir renge sahip bu farın özelliklerine gelirsem;

* Renk ve pigmentasyon harika, tek parmak darbesinde bile kabındaki rengi elde ediyorsunuz.
* Ürünün yapısı biraz değişik. Kremsi yapıdan çok sıkıştırılmış pigment gibi toz toz yapıda. Bu yüzden göz altlarına biraz dökülme yapıyor. Ama sürmeden fırçanızı biraz ıslatıp uygularsanız bu sorun çözülüyor. (Bir de, ten makyajınızı göz makyajınızdan sonra yapmalısınız.)
* Yine aynı sebepten ötürü çok tozutma yapıyor. Kabı fotoğraflarda gördüğünüz gibi mahvoluyor.
* Kalıcılığı gayet başarılı, renk tüm gün göz kapaklarımda kaldı.
* Hem gündüz hem gece makyajına uyabilcek bi renk. Özellikle kahve ve mor tonlarla gölge yapılınca harika duruyor :)
* Ben renk olarak Mac - Sable'a benzettim. O tonlarda bi far arayışındaysanız çok daha uygun fiyata Iced Fudge'ı alabilirsiniz.


maybelline far
Bir parmak darbesiyle bile kabındaki rengin aynısı elde ediliyor. İçindeki gümüş simler, ışıkla birleşince harika yansıyor!

Bu da bu ürünle yaptığım göz makyajım. Hava biraz karanlık olduğu için çok güzel yansıtamadım ama yine de harika durmuyor mu? :)

*Ürünü 11 tl'ye Gratis ve Watsonslarda bulabilirsiniz.

8 Ocak 2014

Rimmel London - Kate Moss Ruj 104


Merhaba,
Bugün favori rujlarimdan olan Rimmel London - Kate Moss 104 numaralı rujun incelemesini yapıcam sizlere.

Benim gibi ışıl ışıl rujları sevmiyosanız bu seriye bakmalısınız. Çünkü normalde mat rujlar, parlaklık ve nem içermediğinden dudakları inanılmaz kurutuyor. (Mesela Deborah mat rujlar) Parça parça bir görüntü olusturuyor. Bu rujlar nemlendirici iceriyolar ve bu sayede rakiplerine kiyasla daha az kurutuyor bence, o cirkin parcali goruntuyu asla olusturmuyo ama tabiki her mat rujdan once yapilmasi gereken dudak peelingi yapilirsa (ben dis fircasiyla soguk suda dudaklarimi fircalayarak yapiyorum)
Kaliciligi orta seviyede acikcasi 2-3 saat sonra tekrar uygulanma istiyor. Cok hafif bir yapisi var dudaginizda yapis yapis bir his birakmiyor.

Bu seriyi kullananlarin favori rengi 107 olsa da ben ondan guzel bordolar denedim, ama 104'ten guzel dogal-gul kurusu rengi deneyemedim:)


Kırmızı şeker mi şeker bir kabı var. Bendeki rengi 104;


rimmel london by kate 104

Çok doğal koyu dudak rengi bir renk. Her gün kullanıma uygun. Kokusuna gelirsek, eğer böyle yapay meyve kokularını sevmiyosanız rahatsız edebilir ama beni rahatsız etmedi aksine sevdim fresh bir meyve kokusu var.

                                                            Bu tenimdeki rengi;

rimmel london by kate

Bu da dudağımdaki doğal görüntüsü :)

rimmel london mat ruj

* Fiyatı 15 tl. Watsonslarda bulabilirsiniz.