7 Ocak 2015

Beautyjoint Alışverişim

Merhaba!
28 Kasım günü yani namı değer Black Friday'de yaptığım Beautyjoint.com alışverişim haftasonu elime ulaştı sonunda. Bilmeyenleriniz için biraz site hakkında bilgi, nasıl alışveriş yapıldığı ve kendi alışverişimden söz etmek istedim. 


Beautyjoint bir yurtdışı kozmetik satış sitesi ve Türkiye'ye gönderimleri var. Ortalama 3 ile 5 hafta arasında siparişiniz teslim ediliyor. Ülkemizde olmayan markalar olduğu gibi, ülkemizde olan ama değerinden daha pahalıya satılan markalara da ulaşabiliyorsunuz. (Nyx ve Physicians Formula gibi)
Başlıca markaları sayıcak olursam; Nyx, Elf, Milani, Revlon, Real Techniques, Lime Crime, China Glaze, BH Cosmetics, Jordana, WetnWild, The Balm, Loreal, Maybelline... Var da var yani. 



Sitenin ana sayfasında, Sale, New Products, Best Sellers gibi kısımlar olsa da; bu kısımlar cidden hiç güncellenmiyor. 4-5 ay önce baktığımla tamamen aynı ürünler var. O yüzden buralarda oyalanmak yerine yukardaki Eyes, Lips, Face... bölümlerini gezmenizi öneririm. 
Ne aradığınızı bilmiyor ve bu markaların hangi ürünlerinin iyi/kötü olduğunu bilmiyorsanız, Google'da Best Elf/Milani/Nyx Products diye aratıp yabancı blogları okuyabilirsiniz. 
Benim kendi araştırmalarım ve meraklarım sonucu şöyle bir liste yapmıştım kendime;

Milani Baked Blushes
Nyx Powder Blushes (Taupe - kontür için olan)
Milani Bella Eyes Gel Powder Eyeshadows
Elf Jumbo Eye Pencils (Milk, Yoghurt, Rust, Bronze..)
Elf Brushes (Göz fırçaları çok uygun fiyata oldukça başarılılar. -siyah saplı olanlar için konuşuyorum.-)
LA Girl Pro Concealar (Yabancı Youtuberların en çok kullandığı kapatıcı heralde.)

Birkaçını bulamasam da buna benzer bir alışveriş sepetiyle siparişimi vermiştim. 

Peki bu siteden ne alınmaz?
Kesinlikle The Balm alınmaz, çünkü ülkemizde sıklıkla yapılan indirim dönemlerinde burdaki fiyatların yarısından da az fiyata sahip olabiliyoruz.

WetnWild, Rimmel, Real Techniques, doların da artmasıyla ülkemizdeki fiyatlarla çok benzer fiyatlara geliyor. Bence alışverişi bunlarla kalabalıklaştırmaya gerek yok zira 100$ üstü alışverişlerin gümrükte takılma ihtimali oluyor. 



Alıcaklarınızı sepete atıp alışverişi bitirdiğinizde, Checkout tuşuna basıp kargo ve ödeme bilgilerine geçebilirsiniz. (Ben üye olup sipariş vermenizi öneririm çünkü üye olunca ekstra indirim varsa ondan yararlanabiliyorsunuz, bir de mailinizi verdiğiniz için, kargo takip numaranız oraya mail atılıyor.)

Burda size küçük bir tüyo vermek istiyorum. Ödemeye gerçekleştirmeden önce, Google'a 'beautyjoint code' yazıp burda bulunan sitelerden %5-%10 indirim veren kodlara ulaşabilirsiniz. Genelde hep oluyorlar.

Step 1-2-3'te kişisel bilgilerinizi ve kargolanıcak adresi girdikten sonra, sizi Kargo türünü seçiceğiniz 4. adım bekliyor. Ben en uygun fiyatlısını yani kargo takibi olmayanı seçtim. Diğerlerine boşuna para vermek istemedim açıkçası. 
Bu kargo takipsiz yöntem şu şekilde oluyor; size siparişinizden 4-5 gün sonra bir kargo numarası atılıyor bir linkle beraber. O linke tıklayıp verilen kodu girdiğinizde siparişinizin Amerika'daki durumunu görebiliyorsunuz. Ama o da 1-2 günlük şey oluyor. Ondan sonrasını göremiyosunuz. Yalnız kargonuz Türkiye sınırları içine girdiğinde aynı kodu Ptt Yurt Dışı Kargo Takip'ten sorgulatarak, siparişinizi takip edebiliyosunuz. 

Bu arada Beautyjoint'te sabit bir kargo ücreti yok. Sepetinizdeki ürün miktarına göre bir tutar ödüyorsunuz. O yüzden, oo ben Ayşe ve Fatmyla birleşirim kargo ücretini birlikte öderiz, mantığı burda işlemiyor. Ürün adedi arttıkça, kargo miktarı artıyor. Benim 9 üründen oluşan 45 dolarlık siparişime 9 dolar kargo ücreti verdi. 

Kargo tipini seçtikten sonra aşağısında 'shipping insurance' diye bir bölüm var. Yani olur da, kargonuz kaybolur, gümrükte takılır veya herhangi bi sorun sebebiyle elinize ulaşamazsa paranızı geri alabiliyorsunuz, eğer kargo garantisi yaptırırsanız. Türkiye'de gümrükte kozmetiğe karşı bir yasak olduğu için ne olcağı belli olmuyor. O yüzden bu garantiyi yapmanızı tavsiye ederim ben. Zaten 3 dolar bir fiyatı var. 

En sonda, siparişiniz hakkında yorum kısmı var. Ben kendi siparişimde burayı boş bırakmıştım ama öğrendim ki; buraya kargonuzun üzerine makyaj veya kozmetik gibi şeyler yerine 'art supply' (Fırça, araç gereç vs) yazmalarını talep edebiliyomuşsunuz. Kargonuzun gümrükte takılma ihtimalini azaltıyo bu da. 

Gördüğüm kadarıyla en sorunsuz alışveriş yapılan yurtdışı kozmetik sitesi Beautyjoiny. Tüm bunlara rağmen gümrükte takılma ihtimalinin küçük de olsa hala olduğunu unutmayıp, 100 $'ın altında alışverişler yapmanızı tavsiye ederim. 



Peki ben neler aldım;

(BF2014, Black Friday'de alışveriş yaptığım için, onun %20 indirim koduydu.)

Umarım yararlı bir yazı olmuştur. Başka sorularınız varsa, yorum olarak bırakabilir ya da bayanbakimli@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

22 yorum:

  1. Fircalarin ucreti nekadar acaba ben de almayi dusunuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Accessory kismindan ulasabilirsin tum fircalara. Mesela Elf'in 2$'a ve 4$'a iki blending fircasi var. 4$'lik olanlar yani Studio olarak gecenler cok daha basarili. Ben bir de kontur icin Small Tapered Brush aldim o da 4$'di ve cok basarili :)

      Sil
  2. Aaa cok uygun fiyati siteye en kisa zamanda bakicam benim icin cok yararli bi yaziydi tesekkurler :)

    YanıtlaSil
  3. Elf'in fircalari mükemmel! Benim de bir kac tane var! Güle güle kullan.

    www.missysworld.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de cok sevdim karistirma fircasini! :)

      Sil
  4. Nyx'in en çok istediğim allığı angel,Türkiyedeki fiyatlarla gerçekten alınmayacak bir marka.Çok mantıklı bir alışveriş olmuş bence güzel günlerde kullan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, hem 5$'lik alliklari 30 tl'ye satiyorlar hem de genelde istenilen renkler bulunmuyor Turkiye'de. Cok sagol canim :)

      Sil
  5. Bu site sanırım en az gümrük sorunu çıkaran sitelerden, daha hiç ürünü geri döneni görmedim. Ki dönse bile sigorta yaparsan para iadesi alıyorsun.. Blogunu takipteyim :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba uzun zamandir lush big sampuani ariyorum ama bulamuyorum alabilecegim bir internet sitesi vaya instagram hesabi var mi? Cevap verirseniz cok sevinirim bu arada yaptiginiz goz makyajlarina ve urun yorumlariniza bayiliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, güzel yorumunuz için çok teşekkürler :)
      Bildiğim kadarıyla Lush, kendi sitesi hariç başka sitede satış yapmıyor. Tabi Ebay ve Amazon gibi sitelerde mevcut yalnız ürünler orjinal mi, Türkiye'ye gelir mi, gümrükten geçer mi bilmiyorum açıkçası. Instagram'da daha önce birkaç kere alışveriş yaptığım ve kefil olabilceğim 'Orjinaliburda' hesabı var. Amerika'da bulunan her ürünü getiriyor. Fakat şu an sipariş dönemi değil, onu instagramdan takip edip, sipariş dönemini başlattığında sipariş verebilirsiniz. :)
      Onun dışında Instagram'da yurtdışından ürün getiren birçok hesap mevcut ama kendim alışveriş yapmadığım için garanti veremiyorum, şu şekilde olur veya kesin gelir diye.

      Sil
    2. Cok tesekkur ederim :))

      Sil
  7. merabalar:) ben de istiyorum ama çok da korkuyorum böyle sitelerden alışverişe:/ ama nyx soft mattelerde gözüm var ama istediğim hiç bir renk yok Türkiye'de. ah bi korkumu yenebilsem:) siz ödemeyi neyle yapıyorsunuz kredi kartıyla mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kredi kartıyla yaptım hiç bir sorun yaşamadım fakat Paypal hesabı açıp ordan yaparsanız kart bilgilernizi de korumuş olursunuz, içiniz rahat olur öylece :) Sanırım hem gümrük hem ödeme konusunda hiç sorun yaşatmayan nadir yabancı sitelerden beautyjoint o yüzden korkunuz olmasın :) yazıda da bahsettiğim gibi epey yüklü bir alışveriş yaparsanız, sigorta yapın böylece gümrükte veya herhangi bi seyde sorun yaşarsanız paranız size iade edilsin :)

      Sil
    2. zaten dayanamıyorum o rujları almam lazım:) paypal de daha güvenli olur. çok teşekkür ederim:)

      Sil
  8. merabalar:) ben bugün alışveriş yaptım ve adres kısmında ilçe yoktu. ilçenin posta kodunu yazdım. yani mah. sok. apt. daire şehir ülke ve de posta kodu falan adreste. siz de mi böyle yapmıştınız? yanlış mı diye ödüm kopuyor şu an

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba:) ben adres kismina ilceyi de yazmistim ama posta kodundan da bulabilirler bence. Ayrica icinize cok dert olduysa mail atabilirsiniz Beautyjoint'e, ben 2 kere atmistim ikisinde de 1-2 gun icinde detayli bir sekilde donus yapmislardi. Ama ben sorun olcagini sanmiyorum :)

      Sil
    2. geç kalmadıysam attım bakalım nolucak:) size de çok teşekkür ederim:))

      Sil
  9. merhaba bende bir soru sormak istiyordum.Kredi kartımızla alışveriş yapabiliyoruz değil mi yani dolar olarak ödeme yapmıyoruz onlar karttan dolar olarak karşılığını mı kesiyorlar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kredi kartimla alisveris yaptim evet, o anki dolar kuru ne ise onla carpilip hesap ozetine eklendi TL olarak

      Sil
  10. merhaba bende bir soru sormak istiyordum.Kredi kartımızla alışveriş yapabiliyoruz değil mi yani dolar olarak ödeme yapmıyoruz onlar karttan dolar olarak karşılığını mı kesiyorlar?

    YanıtlaSil
  11. Meraba:) Kredi kartına taksit yapıyorlar mı? Malum türkiye'de taksit yok kozmetiğe:)

    YanıtlaSil