4 Ocak 2015

Sonia Kashuk - Eye on Neutral 02 Mat Far Paleti

Merhaba!

Instagram'da ve blogda paylaştığım makyajlarımda sıklıkla kullandığım Sonia Kashuk'un tamamen mat ve doğal renklerden oluşan 'Eye on Neutral  02' adlı paletine yer vermek istedim bugün. 
Bu kadar sık kullandığım bir paletin incelemesini şu ana kadar girmemiştim çünkü oldukça zor ulaşılır bi palet. Türkiye'de satılmamasını geçtim, Amerika'da da sadece Target'te bulunuyor. 

Bu arada Sonia Kashuk markası, high-drugstore diyebilceğimiz bir kategoride görülüyor Amerika'da (The Balm gibi.) ve genelde fırçalarıyla ünlü. Ben mat ve günlük kullanabilceğim renklerden oluşan bir palet ararken denk geldim bu paletine. Ve İnstagram üzerinden, Türkiye'de bulunmayan makyaj malzemelerini getirip satış yapan @orjinaliburda hesabı sayesinde ulaştım. 




Palet, 12 adet mat ve nude/toprak tonları diyebilceğimiz farlardan oluşuyor. Günlük hayatta kullanımımda ihtiyaç duyduğum her renk var. İlk sıradaki nude tonları, taban rengi oluşturmada kullanıyorum. 2.sıra daha çok blending renkleri bulunuyor. Kahveler yerine bu sıradaki soft turuncu ve pembe gibi renkleri daha çok tercih ediyorum ben katlanma bölgesinde. 
3 ve 4. satır ise daha çok gölge renkleri.


Swatchlara geçmeden önce palet hakkındaki genel görüşümü belirtiyim; 
paletteki bazı renkler, deli gibi pigmetli ve yumuşacıkken; bazı renkler de az renk veriyor ve tebeşirimsi yapıdalar. Yani kesinlikle tüm renklerin yapıları aynı değil. Ama tüm farlar için ortak özellikler; çook fazla tozutmaları ve oldukça kolay dağıtılabilmeleri diyebilirim. 



Şimdi swatchlara geçebiliriz. Üst kısımda bazsız hallerini, alt kısma baz üstüne uygulanmış hallerini görebilirsiniz.

1. far: Bembeyaz bir renk. Nerdeyse krem yapıda diyebilceğim kadar yumuşak. Açık renk olmasına rağmen güzel renk veriyor. Paletin en çok tozutan farı. (İlk resimden de belli oluyor ne kadar tozuttuğu.) Ben göz pınarım ve kaş altımda kullanıyorum. 

2. far: Bej. Benim ten rengimle birebir örtüştüğü için swatchlarda çok belli olmasa da güzel bir baz rengi. Yalnız WetnWild'ın Brulee'si kadar pigmentli değil, öyle damarlı görünümün hepsini kapayamyor kısacası. 

3. far: Pembe tonlu bir bej. Çok sert bir yapısı var ve pigmentasyonu düşük.




Bu satır yapı olarak en güzel farlara sahip bana göre

4. renk: Soft bir turuncu. Benim için mükemmel blending rengi. Yapısı yumuşak ama beyaz far gibi toz toz olup parçalancak kadar değil. Çok güzel dağıtılıyor. 

5. renk: Soft bir kirli pembe. Turuncuyla bire bir aynı yapıda ve pigmentasyonda.

6. renk: Sütlü kahve. Çok pigmentli, yumuşacık bir far. Kullanmayı en sevdiklerimden. 




7. far: Kızıl kahve. Palette en ennn sevdiğim far. Harika renk veriyor. Tüm göz kapağıma bunu uygulayıp, 2.sıradaki turuncu farla dağıtmaya bayılıyorum. 

8. renk: Nefret edip nerdeyse hiç kullamadığım bir far. Hiç renk vermiyor. Verdiği renkte kabındaki renkle alakasız. Ayrıca inanılmaz sert yapıda. 

9. renk: Acı kahve. Gözümün dış kısmına uygulayıp, derinlik katmak için kullandığım bir renk. Bol pigmentli.



10. renk: Kabında taupe gibi dursa da swatchlandığında sütlü kahveye dönen, az pigmentli bir far. Yine az kullandıklarımdan. 

11. renk: Hakiki gri. Bol pigmentli güzel bir far. Güzel diyorum çünkü böyle saf gri far bulmak oldukça zor; genelde hepsi mavi-gri oluyor uygulandığında. 

12. renk: Siyah. Bazla uygulandığında kömür siyahını elde edebiliyorsunuz. Yine pigmentli ve yumuşak bir far. Eyeliner olarak da oldukça başarılı. 



Bu paletle yaptığım makyaj denemeleri;




Özetle, üzeri işaretli renklerini vasatında altında bulduğum ama diğer renklerine bayıldığım ve severek kullandığım bir palet oldu benim için. Ürünün Amerika fiyatı 20$ yani 50 tl ama dediğim @orjianliburda hesabı ile ben 70 tl'ye sahip oldum. Benim gibi mat far aşıklarına duyrulur. :)



8 yorum:

  1. çok güzelmiş, bayıldım :) aklıma düşürdün bu paleti valla, keşke senin gibi güzel makyaj yapabilsem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya sen neler yapiyosun makyaj mi yapamican caniim :))
      Palet cok guzel fakat dedigim gibi o 3-4 far da digerleri gibi olsaydi tam super olcakmis..

      Sil
  2. cok güzel renkleri varmis, tam benlik :D Benimde palet olayinda sevmedigim kullanmadigim renklerin olmasi, bu yüzden kendim yapabilecegim paletleri seviyorum. Ama gül ü seven dikenine katlanirmis, güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum canim, o yuzden Mac'ten de sevdigim renkleri dayanamayip aliyorum. Fakat bu 12 renk Mac'in ikili refill farindan bile ucuz oldugundan bir arada bu kadar her makyajda kullanilabilir renge sahip olmak da guzel oluyor :) Cok tesekkurler..

      Sil
  3. Yaa içinde çok güzel renkler varmış hemde matlar. Ayrıca çokta güzel göz makyajı yapmışsın. Güle güle kullan. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen cok kullanisli bi palet oldu benim icin, cok tesekkur ederim :)

      Sil
  4. Makyajlar harika olmuş :)

    YanıtlaSil