16 Nisan 2015

Essence Long Lasting Göz Kalemleri / Hot Chocolate ve Berry Merry

Günaydın!
Bugün size çok severek kullandığım Essence'in, oldukça kalıcı, pratik asansörlü göz kalemlerinden bahsetmek istedim. Göz makyajlarında çok fazla kalem kullandığımı söyleyemem. Daha çok far ve eyeliner insanıyım. Ama keskin siyah eyeliner görüntüsü istemeyip daha doğal bir göz makyajı tercih ettiğimde; kahve, mürdüm, lacivert gibi renklerdeki göz kalemleri çok kurtarıcı oluyor açıkçası. :)


Bendeki renkler, acı kahve 02 Hot Chocolate ve hafif metalik yansımalı mürdüm 18 Berry Merry. 



Üstte de bahsettiğim gibi kalemler asansörlü yapıda. Bu sayede, kalemtraş derdi olmadan çok pratik şekilde kullanılabiliyorlar. 
Yalnız uçları normal kalem ucu sivriliğinde değil. Bu yüzden özellikle kuyruk kısmında o keskin görünümü elde edemeyebilirsiniz. Bunun için en iyi çözüm kuyruk kısmında bant kullanmak ya da kalemi sürdükten sonra, kulak temizleme çubuğunu makyaj temizleyiciye batırıp, kuyruk kısmına şekil vermek olacaktır. 



Swathları da bu şekilde. 
Hot chocolate içinde hiç bir sicaklık barındırmayan, koyu ve acı bir kahve iken, Berry Merry de tatlı bir mürdüm. Hot Chocolate da tek kat rengi almada yeterli iken, Berry Merry'yi 2-3 kat uygulamak rengi tam yansıtmada daha iyi olacaktır. 

Kalemlerin yapıları oldukça kremsi ve yumuşak. Bu özellik, uygulama kısmını kolaylaştırıyor, göz kapağı gibi hassas bir bölgeye bu tarz kalemler kullanmayı daha çok tercih ediyorum. Ama bu yumuşaklığın şöyle de bir kötü etkisi oluyor. Eğer, kalemin ucu çok fazla dışardayken sürmeye çalışırsanız, kolayca kırılabiliyor. Bu yüzden sürerken az az çıkarmakta fayda var. 

Kalıcılık kısmına gelirsek, bence gerçekten başarılılar (özellikle fiyatları düşünüldüğünde). Bazsız uygulandığında bile göz kapağı kısmına uyguladığım kalem gün boyu dururken, kuyruk kısmında hafif bozulmalar ve akmalar olabiliyor. Bazla ise kesinlikle günü çıkartabiliyorlar. 

Göz içindeki kısıma pek uygulamayı sevmiyorum çünkü üste uygulanan kalem, aşağı tarafa geçebiliyor. Daha çok göz kapağında seviyorum. Ayrıca üstte anlattığım gibi eyeliner olarak kullandığım gibi, dağınık bir şekilde göz üstüne ve altına sürüp, fırçayla dağıtınca da çok seviyorum.


 Kalemleri kullanarak yaptığım 2 makyajı da paylaşmak istedim;
Hot Chocolate rengini yarım eyeliner şeklinde uyguladım. Siyahın verdiği keskinlik yerine daha doğal bir görüntü bıraktığını düşünüyorum :) 
(Kuyruk kısmını bant yöntemiyle yaptım.)


Bu makyajda da Berry Merry rengini kullandım. 2 kat uygulayınca bu belirgin rengi elde edebiliyorum. Kuyruk kısmını, kulak temizleme çubuğuyla sivrilttim. 


Kısaca, fiyatının çok üstünde performansları olan göz kalemlerine bence şans vermelisiniz. Essence markasının tek sevdiğim ürünleri de zaten dudak ve göz kalemleri. :)
*Gratislerde 5-6 tl gibi bir fiyata temin edebilirsiniz.

8 yorum:

  1. Denk gelirsem almak istiyorum, bir çok kişi memnun bu kalemlerden :) yine güzel anlatmışsın, seviyorum seni :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim kesinlikle canım, çok teşekkürler tatlı yorumun için ben de seni çok severek takipteyim :*

      Sil
  2. Denk gelirsem almak istiyorum, bir çok kişi memnun bu kalemlerden :) yine güzel anlatmışsın, seviyorum seni :)))

    YanıtlaSil
  3. Aaaa oldukça beğendim güle güle güzel günlerde kullan :))

    Blogunun takibindeyim, bende sayfama beklerim :))

    Çok Sevgiler!

    YanıtlaSil
  4. Berry marry çok güzelmis denk gelirsem mutlaka alıcam :) banada beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. Herkes çok memnun en kısa zamanda denemek istiyorum ben de. Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. berry merry göz içine sürülebilir mi

    YanıtlaSil