5 Nisan 2015

Karşılaştırma Dosyası 2: Kuru şampuanlar

Merhaba!
Vizeler, sunumlar dolasıyla biraz blogdan ayrı kaldım kabul... Ama yine bir karşılaştırma dosyası yazısı ile devam etmek istedim. Bugünkü konumuz; Kuru Şampuanlar!

Elimde olan ve karşılaştırma yapabileceğim markalar; Toni&Guy, Elidor ve Batiste. 



  Sırasıyla + ve - özelliklerini söylemeye başlayalım.
Toni&Guy Cleanse Dry Shampoo: Bu üç marka içinde en son tanıştığım ürün bu oldu. 

- Öncelikle yağı örtme başarısından bahsedelim; benim 2. Gününde deli gibi yağlanan saçlarımı adam edebiliyor. 

- Yalnız bu yeni yıkanmış etkisi gün boyu sürüyor diyemem, 5-6 saat sonra saç tekrar ağırlaşıp sönmeye başlıyor. O yüzden bu ürünü genelde kısa süreli ihtiyaçta veya saçım o kadar yağlı durumda değilken kullanıyorum

- Hacim verme özelliği inanılmaz başarılı, yapısı sıvı değil de pudralı olduğu için gerçekten pırasa saçlarım kullanıcısı olan bi ürün. (Saç diplerinize uygulayıp, saçlarınızı aşağı atıp ürünü yedirirseniz hacim konusunda en iyi sonucu alıyorsunuz) veya hacim vermek için krepe yapılmadan önce hafifçe saç diplerine uygularsanız krepeleri çok iyi tuttuğunu farkediceksiniz :)

- İlk uygulandığında tabiki beyaz bir etki bırakıyor pudralı yapısından dolayı ama iyice yedirildiğinde eser kalmıyor.

- Güzel, fresh ve ayarında bir kokusu var.

- Ürün 250 ml ve 40 tl'ye satılıyor. (Gratis ve Watsonslarda bulabilirsiniz.)



Elidor Canlandırıcı Kuru Şampuan: 

- Bu ürünü ilk kullandığımda memnun olduğumu düşünuyordum çünkü ilk uygulandığında gerçekten yağı alıyordu. Fakat bu etkisi günü kurtarmayı geçin, 1 saat sonra sönük ve yağlanmaya başlamış saçlarla kala kalıyorsunuz. 

- Bu kuru şampuanının yapısı diğerlerine göre biraz daha farklı, daha sıvı yapıda (Batiste ve Toni&Guy daha pudralı). Sanırım tam da bu yüzden etkisi diğerlerine göre daha kısa süreli. 

- Hacim vermesi gayet güzel, tüm saç diplerime uzaktan uygulayıp, üstte bahsettiğim şekilde saçlarımı aşağı eğip karıştırınca gerçekten çok güzel volume veriyor.

- Kokusu çok çook ağır. Şöyleki bu ürünü kullandığımda parfümün ne gibi sorular alıyorum. Kesinlikle o günkü kokonuz bu kuru şampuanın kokusu oluyor. Şekerli kokuları sevmeyen biriyseniz epey rahatsız edicektir.

-Ürün 200 ml ve Gratis ve Watsonslarda 13 tl'ye bulabilirsiniz.



Batiste Dry Shampoo Wild: Geldik benim göz bebeğime!

- Diğerlerine göre yapısı kesinlikle daha yoğun pudralı. Şimdi bunun yarattığı bir iyi bir kötü özelliği oluyor. +) Yağlanmayı inanılmaz güzel ortadan kaldırıyor! Gerçekten yeni yıkanmış saç etkisini bırakıyor. ve bu etki beni günün sonuna kadar idare ediyor. -) Daha pudralı yapısı sebebiyle saçta epey beyazlık bırakıyor. Uzun uğraşlar verip yedirmek gerekiyor, yoksa o grileşmiş saç görüntüsüne sebep olabiliyor.

- Hacim vermesi ve bu hacmi koruması, yine yapısı sebebiyle çok güçlü. 

- Çeşitlerine göre kokuları da değişiyor. Ben, en çok Wild olanını seviyorum. Baharatlı ve sexy bir koku, böyle kokuları tercih etmiyorsanız Fresh, Original gibi daha soft kokuları da mevcut. Bir de seride Volume XL adlı bir çeşidi var. Saçtaki yağı alırken aynı zamanda hacim ve sabitleme özelliğini de vaad ediyormuş. Fakat ben arkadaşımınkinden denediğim şekliyle nefret ettim ondan. Saçımı yapış yapış ve kuru bir yapıya soktu. Bence o çeşidi es geçebilirsiniz. 

- Ürün 200 ml, Sephora'da ve bazı Gratis ve Watsonslarda 25 tl'ye bulabilirsiniz.



Özetle;
Hacim verme özelliğinde hepsini başarılı bulsam da, eğer asıl alış amacınız yağlı görüntüyü ortadan kaldırmaksa Batiste'yi almanızı öneririm. Çünkü, en uzun süre saçınızdaki halini bozmadan dayanan o olucaktır. 
Hepinize mutlu pazarlar! :)

16 yorum:

  1. Merhabalar, bloğunuza Google'da kendimi ararken rastladım :D Yazınız çok güzel olmuş Teşekkürler, uzun zamandır kuru şampuan arayışındayım, batiste ile Toni&Guy arasında çok gidip geldim ama Batiste o cicili bicili paketi ile bir tık öne geçmeyi başardı ♡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bir an yanlışlıkla kendime yorum yaptım sandım :)
      Batiste hem performansıyla hem de daha uygun fiyatıyla Toni and Guy'ın önünde bence de..

      Sil
  2. Batiste en iyisi :) Güzel bir yazı olmuş teşekkürler ♥

    YanıtlaSil
  3. Olası ihtiyaç duyabileceğim zamanlar için bir tane batiste alacağım.Yine çok güzel bir yazı!:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alarmı 300 kez erteleyip kalkamadığımız sabahlarda çok kurtarıcı oluyor, tavsiye ederim :)

      Sil
  4. Batiste bende kullaniyorum koyu saclar icin. Gercekten mükemmel, sadece üstüne sürüp ve taramak gerekiyor. O kadar. Genelde hep bir havlu gerekiyordu ama batistle gereksiz oldu. Cok memnumum.

    www.missysworld.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok memnunum, ve bittikçe alıcam kesimlikle..

      Sil
  5. Henüz Batiste şampuanını deneme şansım olmadı. Elimdeki Elidor bitince, hemen Batiste şampuanını denemek istiyorum. Paylaşım için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elidor da anlık kurtarıcı olsa da Batiste kadar uzun süre etkili değil kesinlikle, denemeni tavsiye ederim :)

      Sil
  6. Batiste alıp denemek istiyorum. Güzel bir karşılaştırma olmuş :) takipteyiz :) seviyorum senn yazılarını okumayı ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de senin o samimi yazılarına bayılıyorum :) Batiste tavsiye edilir kesinlikle. Bazı zamanlar ona güvenip, yarım saat daha fazla uyuduğum doğrudur :D

      Sil
  7. Cok güzel bir karsilastirma olmus güzelim, emegine saglik!

    YanıtlaSil
  8. Bu yaziyi bekliyodum ben de elidordan sonra Batistenin biraktigi o beyazligi kendi beceriksizligime veriyodum 😀 yine cok güzel bi yazi olmus beybim öpüyorum

    YanıtlaSil
  9. Güzel bi inceleme yazısı olmuş canım,Elidor kullanıyorum uygulama yaptıktan sonra aynen parfüm sıkmış gbi oluyor:) ve sacımı sertleştiriyor sende böyle durum oldu mu ya da diğer kuru şampuanlarda oluyor mu?

    YanıtlaSil