16 Mayıs 2015

Nars All Day Luminous Weightless Fondoten

Merhaba! Hepinize mutlu haftasonları..

3 aylık kullanımın sonunda Nars'ın yeni sayılabilcek All Day Luminous Weightless Fondoteninin detaylı incelemesini yazmak istedim bugün artık :)

Yazıya başlamadan önce belirtmeliyim ki Blogger'daki bi sorun nedeniyle fotoğraflar çok bulanık ve ölçüsüz oldular, o sorunları görmezden gelin lütfen..


Nars All Day Luminous Weightless
Uzun adından da anlaşılcağı üzere bu fondoten, uzun süreli kalıcılık, ışığı yansıtan bir görüntü ve yüksek kapatıcılık ve ağırlık yapmayan bir his vaad ediyor. Hem de bunları bir pompa ile yapıcağını iddaa ediyor. (Tüm reklam ve tanıtım videolarında makyaj artistleri bu ürünün bir pompa kullanılması gerektiğini, o şekilde tasarlandığını söyleyip duruyor.) 



Nars All Day Luminous Weightless Foundation
Nars'ın vaadlerini geçip, fondoten hakkında kendi düşüncelerime gelirsem;

* İlk olarak, yapısı mat bir bitişte olmasına rağmen, ışığı yansıtma özelliğini gerçekten gösteriyor. Donuk ve mat bir bitiş değil de özellikle alın ve yanak bölgelerinde satin, hoş bir görünüm bırakıyor. 

* Fakat kuru ciltliler bu özelliğine ve adındaki Luminous yazısına inanmayın derim, çünkü gerçekten etki ve his olarak kuru bir yapısı var. Benim ekstra yağlı bir cildim olmasına ve şu ana kadar çoğu mat hatta pudra bitişli fondotenlerde kuru gözükme gibi bir sorunla karşılaşmama rağmen, bu fondotende hafif kuru bölgelerde bu sorunu yaşadım. Özellikle çene bölgesindeki dönemlik sivilcelerden sonra oluşan kuru bölgeye inanılmaz yapışıyor ve parça parça bir görünüm alıyor. Onun dışındaki yağlı ve nemlenmiş bölgelerde böyle bir sorun yaşamıyorum. Hatta adındaki flawless etkisini çok iyi gösteriyor. Pürüzsüz ve kadifemsi bir etki bırakıyor cildimde. Kısacası kuru hatta normal ciltlerin uzak durması, karma ve benim gibi yağlı ciltlerin nemlendirici sonrasında anlaşabileceği bir fondoten. 

* Oldukça yüksek bir kapatıcılığı var. Ama bu kapatıcılığı, yapısını ağır ve kalın yaparak değil, ürünü çok pigmentli yaparak sağlamışlar. Gerçekten su gibi hafif bir fondoten, ciltte hissedilmiyor diyemem ama bu kapatıcılığa göre çok az hissediliyor. (sanki düşük kapatıcılıkta bir fondoten veya bb krem sürmüşsünüz gibi.)

* Kalıcılık konusunda da vaadlerini yerine getiriyor. 16 saat olmasa da, 10 saatlik kullanımın sonunda (etkisi hafiflese de), kapatıcılığını devam ettirebilmiş oluyor. 

* Yağ kontrolunde ise yapısına kuruluğuna kıyasla çok başarılı olduğu söylenemez. 3-4 saat içinde yağlı ciltlerde parlama yapıyor. (Bunda, fondoteni cilde pürüzsüz yedirebilmek için öncesinde uygulanan bol nemlendiricinin de etkisi olabilir.). Yine de üzerinden 1 kere pudralamayla günü idare ettirebilceğiniz tarzda bir fondoten.

* Çok çabuk sabitlenen bir ürün, bunun bana göre bir pozitif bir negatif özelliği oluyor. Negatif yanı, dağıtırken hızlı davranmanız gerekiyor, yoksa siz dağıtamadan sürdüğünüz bölgelere yapışabiliyor. Pozitif yanı da, güzelce sabitlendiği için üzerine pudra uygulamadan da kullanabilirsiniz. Böylece o ışığı yansıtma özelliğini yok etmemiş de olursunuz. :)

* Şu 1 pompa iddaasına gelelim şimdi de. Öncelikle pompadan gelen 1 pompa ürün, diğer fondotenlerin 1 pompasının yanında çok az kalıyor. (Nerdeyse yarısı kadar.) Bu yüzden açıkçası bana 1 pompa yetmiyor. Fırçayla uyguladığımda 1.5 pompa, süngerle uyguladığımda sünger birazını emdiği için 2 pompa ürün kullanıyorum. 

* Ürünü buffing ve stippling fırçalarla bir de nemli süngerle uygulamayı denedim. Öncelikle stippling ile hiç uyuşamıyorlar bence, dağıtmak inanılmaz zor oluyor. Buffing ile uygulandığında epey yüksek kapatıcılık sunuyor ama dediğim gibi çene, kaş arası gibi kuru bölgelerde kendini belli edebiliyor. Bu yüzden ben bolca ürün emse de, nemli süngerle uygulamayı en başarılı yol buldum bu fondotende. 


Diğer Nars fondotenlerinin aksine bu fondoten, pompasıyla birlikte geliyor. Zaten bu kadar akışkan bir yapıdaki ve 1 'pompa'nın yeterli geleceğini söyledikleri fondotene pompa takmasalar ayıp ederlerdi. 



nars fiji
Bendeki rengi Light 5 Fiji. Oldukça sarı alt tonlu bir ürün. 
Benim sarı alt tonlu, beyaz-açık buğday koyuluktaki cildime iyi uyum sağladı. (Mac'te NC20, Make Up For Ever HD'de 118 kullanıyorum.)

Serideki tüm renkler biraz sarı alt tonlu. Dediğim gibi ben epey sarı benizli olmama rağmen bana bile yarım ton sarı kalıyor. Yani nötr veya pembe ciltliyseniz tüm cildinize uygulatmadan almamanınızı tavsiye ederim. 


cars foundation fiji
Fiji renginin elime uygulanıp yedirilmiş hali bu şekilde. 



Yardımcı olması adına internetten bu görseli buldum. Fotoğrafta yok ama en açık rengi Siberia ve nötr alt tonlu. Daha sonra fotoğraftaki sırayla koyulaşmaya başlıyorlar. Mont Blanc epey pembe alt tonlu. Ayrıca Sephoralarda tüm renkler bulunmuyor ne yazıkki (Mesela NC 15'e uygun Gobi rengi bulunmuyor..) O yüzden Nars mağazalarında denemenizi öneririm. 


Son olarak ürünün içerik listesi de bu şekilde;
Nars All Day Luminous Weightless fondoten, paraben ve yağ içermiyor fakat en az onlar kadar zararlı slikon maddesini bolca içeriyor. Tamam, slikon çoğu fondotende bulunan ve o jelimsi yapıyı sağlayan madde ama genelde içerik listelerinde sonlara doğru olurdu. (İçerik listesindeki ürünler bulunma oranlarına göre diziliyor.) Fakat bu fondotende ilk sıradaki ürün silikon. Ayrıca mica ve silica da içeriyor. Yani içerik olarak epey kirli, uzun vadede gözenekleri tıkayabilcek bir yapıya sahip. Bu yüzden her gün kullanıma değil de daha az sıklıkta, uzun süre kalıcılık istediğimiz özel günlerde kullanıma uygun bana göre. (Tabiki tercih meselesi.)

Özet olarak, ben fondotenin ince yapısına rağmen sunduğu güzel kapatıcılığı ve kalıcılığını çok sevdim. Fakat yağlı cilt haricinde birine tavsiye edemem, çünkü ben bile çok yağlı cildimle anca uyum sağladım (yarattığı kuruluklara). Benim için daha çok, uzun kalıcılıkta bir fondotene ihtiyaç duyduğum günlerde, özel gün ve gecelerde kullanmayı sevdiğim bir fondoten oldu. Her gün kullanıma uygun olduğunu düşünmüyorum.

*Ürünü Nars mağazalarında ve Sephoralarda bulabilirsiniz.
Fiyat:140 tl


14 yorum:

  1. benim Fondötende aradığım özellik kolay dağılması ve inceliği :) İnce yapıda olanları çok seviyorum, dediğin gibi yapısı ince kapatıcılığı çoksa gece makyajında kullanılabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım, daha çok gece veya özel gün fondoteni gibi bir şey. Zaten içinde SPF de yok, fotoğraflarda güzel çıkıyor :)

      Sil
  2. Yağlı ciltlerde parlama yapmasaydı severdim onu :) Ama şimdi sevmedim :) Ama kapatıcılığını beğendim görsele bakarak. Çok zarif bir kapatma tarzı far şekerin :)
    Güzel ve bilgilendirici yazı olmuş. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduğun için ben teşekkür ederim :) Evet incecik yapısına rağmen çok örtücü bir yapısı var, benim de en sevdiğim özelliği bu oldu..

      Sil
  3. tamamen aynı şeyleri düşünüyoruz. benim kuru cildime uymadı zaten hiç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yagli ciltle bile uyusturmak zor oluyor, kuru ciltler direk uzak durmali bence de

      Sil
  4. Harika bir inceleme olmus canim emegine saglik! :)

    YanıtlaSil
  5. Bu fondöteni ilk çıktığından beri merak ediyordum.Detaylı ve güzel bir yazı olmuş,emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler, isine yaramasina sevindim :)

      Sil
  6. Çok faydalı bilgiler içeren detaylı ve güzel bir inceleme olmuş. Elinize sağlık. Bu tarzdaki çalışmalarınızın devam etmesi ümidi ile, sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  7. Bu fondötenin üstüne pudra uygulamam gerekli mi cildim karma doğal dursun ve pürüzsüz olsun istiyorum

    YanıtlaSil
  8. Ben kırmzı alt tonlu beyaz tenliyim bna kaç numarası uyar

    YanıtlaSil
  9. Ben kırmzı alt tonlu beyaz tenliyim bna kaç numarası uyar

    YanıtlaSil