2 Haziran 2015

NYX Allık - Angel

Günaydın!
Artık resmi olarak yaz mevsimine geldik, havaların ısınmaya başlamasıyla makyajda incelmeyi, hafif & yokla var arası makyajı daha çok tercih eder oldum. 
Bugün de bu tarz günlerde kullanmak için aldığım, soft pembe renkteki allık Nyx-Angel'dan bahsedicem. :)



nyx angel allık
Nyx allıkların bence bu kadar popüler olma sebebi, çok uygun fiyata birçok renk seçeneği sunması. Ama ülkemizdeki satış fiyatları düşünüldüğünde (32 tl) ve mevcut renk seçenekleri düşünüldüğünde benim o kadar da ilgimi çeken bir marka olmadı açıkçası. Yine de Angel isimli bu allığını, Beautyjoint.com alışverişimde sepetime ekleyemeden geçemedim. Bu renk için düşündüklerime gelirsem;
- Kabında daha belirgin bir pembe olarak dursa da, uygulandığında daha çok dusty hatta nude pembe diyebilceğimiz bir hale geliyor.
- Benim için pigmentasyonu gerçekten düşük allıklardan. (Rengin açıklığından kaynaklanan bir sorundan bahsetmiyorum, parmakla veya fırçayla ürünü çok az alabiliyorsunuz.) Ki, allık konusunda o kadar da pigmentasyon meraklısı biri değilimdir, The Balm allıklar gibi fırçaya aldıktan sonra 100 kere üflemektense daha orta pigmentte allıkları tercih ediyorum. Ama Angel, gerçekten de uygulanıp uygulanmama konusunda beni şüpheye düşüren allıklardan. Ölü beyazı olmasa da beyaz tenli biriyim ve bende de belli olmuyorsa, buğday ve esmer tenlilerin hiç memnun kalcağını sanmıyorum. Daha çok bembeyaz tenlilerin, çoğu allığın onlarda fazla belirgin durduğunu düşünenlerin no-makeup makeup allığı olabilcek nitelikte. 
- Pigment kısmındaki sorundan dolayı 3-4 kat uygulamam yetmiyormuş gibi, kalıcılık konusunda da beni üzünce çekmecenin en arka köşelerinde kendine yer buldu bu allık. Günün ortasında kontrol ettiğimde, nerdeyse hiç allık belirtisi yoktu. Muhtemelen 2-3 saat içinde uçuyor. 
- Kabından bakıldığında çok hafif yansımalar görülse de, yanağa bu ışıltıları asla vermiyor ve mat yapıda duruyor. 
- İçerik olarak çok kirli. (Aşağıda detaylı içeriği var.)



nyx angel allık
Allığın -parmakla- iki kat uygulanmış hali bu şekilde. Dediğim gibi mat krem-pembe bir görüntüsü oluyor benim sarı alt tonlu açık tenimde. 


İçerik olarak, olabilcek en kirli yapıya sahip allıklardan heralde. Mica, Talc, Silikon ve Parabeni bolca içeriyor. 

Kısacası, Angel rengi için konuşacak olursam, bembeyaz bir teniniz varsa ve varla yok arası duran bir allık arıyorsanız şans verebilirsiniz, aksi halde es geçmenizi tavsiye ederim. 

* Ben allığı beautyjoint.com sitesinden aldım ve 3 haftada elime ulaştı. Ama artık yurtdışı alışverişleriyle uğraşmanıza gerek yok çünkü NYX Türkiye'ye geldi. Bağdat Caddesi mağazalarını ziyaret edebilceğiniz gibi, online alışveriş sitelerine de NYX Cosmetics'ten ulaşabilirsiniz!



6 yorum:

  1. NYX allıkları denememiştim ancak denemeyi düşünüyordum ama içeriği bu kadar kötüyse mümkün değil almam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok beyaz tenli değilsen zaten bu rengi es geçmeni öneririm zaten, ki kötü içeriği de cabası dediğin gibi..

      Sil
  2. Bu rengi çok istiyordum ama indirimde denk gelmediğim sürece almamaya karar verdim şu an,hayal kırıklığı oldu:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok merak ederek almıştım ama bu kadar yok gibi olcağını tahmin etmiyordum :) Hele 33 liralık fiyata asla tavsiye etmem..

      Sil
  3. iyi günler aldığınız sitenin türkiyeye kargosu var mı acaba?

    YanıtlaSil