3 Haziran 2015

Pastel Day Long Lipcolor - 20


Merhaba!
Son zamanlarda Türk kozmetik markalarının da makyaj trendlerini yakından takip etmesine çok seviniyorum. Flormar'ın ardı ardına çıkardığı değişik koleksiyonları, Golden Rose'un Mac Mat rujlara muadil o güzel Velvet Matte serisi ve Pastel'in, Lime Crime, Anastasia Beverly Hills gibi markaların likit rujlarını aratmayan mat ve kalıcı likit rujları... 
Bugün de Pastel'in bu mat likit rujlarından 20 numarasına yer vermek istedim. :)


pastel likit ruj 20
Pastel Day Long Lipcolor Kissproof serisi, likit yapıda, sürdükten 5-10 saniye sonra kuruyup matlaşan ve uzun saatler boyunca uçup, dağılıp, kaybolmayan bir yapıya sahip. 

Ben iki farklı şekilde kullanıyorum bu ruju ve ikisinin de yapısı ve özellikleri farklı şekilde oluyor.

1) Direk boş dudaklarıma (lip balm yokken) kendi fırçası yardımı ile uyguluyorum. Ürünü iyice yaydıktan sonra, üst ve alt dudağımı birbirine değdirip yedirmeden rujun kurumasını bekliyorum. Üstte de belirttiğim gibi ilk uygulandığında ıslak yapıda olsa da 10 saniye içinde matlaşıp oturuyor. Bu uygulamanın sonunda dudaklarım epey kuru yapıda oluyor (birbirine sürtemeyecek kadar kuru diyim). Fakat bu şekilde sürüldüğünde kesinlikle gün boyu yerinden hiç oynamadan duruyor. Gün boyudan kastım bildiğiniz 10 saat boyunca (yağlı bir şeyler yemezseniz tabiki) dudağınızda duruyor. Bu uygulamanın tek kötü tarafı 5-6 saatin sonunda rujda hafif çatlamalar oluyor ve dudak çizgileri belli oluyor. Yine de rujumun tüm gün durmasını istediğim, tazelemeye vaktim olmadığım ya da yemek yerken çıktı mı acaba diyip gerilmek istemediğim günlerde gerçekten kurtarıcı bir ruj oluyor. 

2) Dudağıma ilk önce lip balm uyguluyorum. Daha sonra rujdan dudağıma 2-3 nokta koyup, parmağımla ruju tüm dudağıma yayıp yediriyorum. Ruj kuruyup oturduktan sonra da tekrar üzerine lip balm geçiyorum. Bu şekilde uyguladığımda ruj, daha kremsi bir yapıya bürünmüş oluyor (dudaklarımı birbirine sürtebiliyorum diyeyim.) Ben bu bitişi kendi adıma daha çok seviyorum çünkü hem dudaklarım çöl kuruluğuna gelmemiş oluyor hem de ruj çıkarken çatlamak yerine hafif hafif azalarak yok oluyor. Ama tabiki bu sürüşün de eksi yanı, ilk uygulama kadar kalıcı olmaması. Yine 3-4 saat boyunca rahatlıkla yerinde durduğuna garanti verebilirim. 

Bu rujun bir sevdiğim özelliği ise kokusu. Mac rujlardaki vanilya kokusuna benzer bir koku hakim, sürerken çok hoşuma gidiyor. :)

Farkettiğim bir diğer özellik ise ruj sürüldükten ve kuruduktan sonra biraz koyulaşıyor. 1 ton kadar farklı oluyor son durumda.


pastel day long
Fırçası, olması gerektiği incelikte bana göre. Dudak kenarlarına kadar kolayca sürebiliyorsunuz. 



pastel day long kissproof 20
20 numaranın swatchı bu şekilde. Soğuk tonlu bir gül kurusu...



pastel 20 numara ruj

Uygulanmış hali de bu şekilde. Fotoğraflarda, 2. anlattığım yolla uygulanmış halini görüyorsunuz (altına ve üzerine lip balm sürülmüş). Görüldüğü üzere bu şekilde hiç de kuru bir görüntü bırakmıyor.  Özetle, bayılarak kullanıyorum ve kesinlikle bana uyan renklerini almaya devam edicem. Şimdilik aklımda şarap renkli 19 numarası var. :)


* Pastel rujlara; Pastel Online'dan, Gratis ve Watsonslar'dan ulaşabilirsiniz. 
Fiyat: 18,90 tl

20 yorum:

  1. bende bayıldım su anda rengi harikaa :) bende bloğuma beklerim canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim :) Blogunu takibe aldım :*

      Sil
    2. Bu rujlar dolgunluk vermekte mi?

      Sil
  2. Çok yakışmııııış!
    19 numarasına bayılıyorum <3
    15 vardı bide bende sanırım o da süper, daha nude bi ton

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 19 ve 20 benim de favorilerim! özellikle 19 kışa harika gidicek bir ton :)

      Sil
    2. Dolgunluk vermekte mi

      Sil
  3. rengine bayıldım kesinlikle aklımda en kısa zamanda alıcam :)

    YanıtlaSil
  4. Bu rengi çok güzel ve sana da çok yakışmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de seri de en sevdiğim renk bu oldu, çok teşekkürler canım

      Sil
  5. Ben kurumasını ve çatlak görüntü vermesini sevemedim. Belki renginden kaynaklıda çok sevmiyor olabilirim kendimde kini. Bu numarasını sende görmüştüm, arıyorum ama yok memleketimde. Bulursam alacağım inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuru olmasını kabullendim ben de sonuçta tüm gün kalan bir ruj ama o çatlak görüntüyü ben de sevmedim ama yazıdan bahsettiğim 2.yol ile uygulayınca (altına ve üstüne nemlendirci uygulayıp, ruju da az uygulayarak) öyle çatlama sorunu olmuyor. Dene istersen :)

      Sil
  6. Bende 17 numarayı denedim o da harika:-)

    YanıtlaSil
  7. bu ürün için bir dudak kalemi önerebilir misiniz rica etsem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birebir ayni olmasa da Essence'in satin mauve isimli kalemi de gul kurusu renginde. Ben onunla kullaniyorum :)

      Sil
  8. Bu ürüne ne kadar bayılsam 15 numaralıyı bir türlü bulamadım, 20 numaralısıda bir harikaymış, sizede çok yakıışmış.. ^-^ Sizi takipteyim, banada beklerim
    www.sanatinsaklisirlari.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  9. gerçekten müthiş bir renk. 15 ve 20 numarayı deli gibi aradım ama bulamadım. Bende 17 numarasını yorumladım bloguma beklerimm :)
    http://www.kendinerenkkat.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  10. gerçekten müthiş bir renk. 15 ve 20 numarayı deli gibi aradım ama bulamadım. Bende 17 numarasını yorumladım bloguma beklerimm :)
    http://www.kendinerenkkat.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  11. 23 numarasıda harika, bugün aldım ve bayıldım. Tavsiye ederiim

    YanıtlaSil
  12. 23 numarasıda harika, bugün aldım ve bayıldım. Tavsiye ederiim

    YanıtlaSil
  13. Vaktim yok diyorsanız ve sabah sürüp akşama kadar tazelemeden kalıcı makyaj arıyorsanız Day Long formülü tam size göre.

    Pastel Day-long Lipcolor ile gün boyu dilediğiniz gibi bir şeyler yiyin, için. Uzun süre kalıcı özelliği olan rujunuzun iz bırakmadığını ve renklerini canlılığını hiç kaybetmediğini göreceksiniz.

    www.hafifeal.com/e/pastel-day-long-lipcolor

    YanıtlaSil