18 Haziran 2015

Pastel Nude Far Paleti


Günaydın!
Kimse yaz geldi artık renkli, cıvıl cıvıl göz makyajlarına geçtim diye birbirini kandırmasın, nude renklerin, toprak tonlarının göz makyajında hepimizin vazgeçilmezi olduğunu biliyorum. Pastel'in de bunu bilerek sadece doğal tonlardan oluşan bir far paleti yapması çok hoşuma gitti. 
Pastel'in, deneyip blogumda yorumlamam için gönderdiği ürünlerin arasında bu palet de olunca çok sevindim. Ürün, daha çoğu Gratis Watsons'a gelemedi ama Pastel Shop'tan direk online olarak ya da Pastel'in kiosklarından ulaşabilirsiniz. Online almayı düşünenlerin çokça olduğunu düşünerek, palet hakkındaki yorumlarıma, farların swatchları ve özelliklerine bir an önce yer vermek istedim blogumda. 2 haftadır tüm makyajlarımda bu paleti kullanarak yeterince fikir edindiğimi düşünüyorum, artık yorumlarıma geçebilirim...



pastel nude eyeshadow
Pastel Nude Far Paleti, teneke yapıda dayanıklı bir ambalajda satılıyor. Kapanma kısmı oldukça sağlam, seyahatlerde taşınmaya uygun bir ambalaj. Paletin arka kısmında da tüm içerik bilgileri yazıyor. (Normalde türk markalarında pek içerik bilgisi olmuyor).



pastel yeni far paleti
Palet, 8 adet naturel tonlarda fardan oluşuyor. Üst sıradaki 4 far mat, alt sıradakiler ise ışıltılı/simli. Benim gibi katlanma bölgesinde farı dağıtmak için sadece mat farları tercih ediyorsanız, paleti epey kullanışlı bulcaksınız. Çünkü mat renklerin 3'ü katlanma bölgesi için ideal. Kahve, şeftali ve gül kurusu açıkçası benim ihtiyacımı oldukça karşılıyor göz makyajlarında. 

Alt sıradaki ışıltılı renkler ise göz kapağının asıl kısmına uygulamak için çok hoş seçilmiş renkler. (Paletteki duruşlarıyla alt sıra 1. ve 3. renkler oldukça benzer olsa da uygulanmış halleri epey farklı.)

Ayrıca paletteki her farın 3er gram olması da epey güzel, çok uzun süre yeticekler muhtemelen. (Karşılaştırma adına The Balm'ın paletlerindeki farlar 0.85 g, Mac refill farlar da 1.5 g.) 

Paletin içinden bir de çift taraflı fırça çıkıyor. Bir tarafı sünger aplikatör, diğer tarafı da küçük yassı bir fırça. Yassı tarafı alt kirpik dibine far veya kaş altına aydınlatıcı uygulamak için uygun. 




pastel far paleti
Farların yapılarına oldukça yumuşak ve kolayca renk veren şekildeler. Pigmentasyonları da gayet başarılı benim için. Özellikle mat renklerin de ışıltılı renkler kadar kolay sürümlü ve pigmentli olması sevindirdi. Mat olanlar hafif pudramsı, ama tebeşirimsi yapı dediğimiz gibi toz toz olup pigment vermeyen farlardan değil. Işıltılı olanlar ise daha kremsi yapıda. 

Tozutma seviyesine gelirsek, The Balm kadar olmasa da biraz tozutma söz konusu. Tozutmanın önüne geçmek adına, farları göz kapağının ana kısmına uyguluyorsanız parmak yardımıyla uygulayabilirsiniz. O şekilde pek tozutma oluyor. Zaten yapıları yumuşak olduğu için parmakla kolayca uygulanıyorlar. Karıştırma amacıyla fırçayla alcaksanız ise tozutma kesinlikle bir miktar olucak diyebilirim. 

Kalıcılık olarak da oldukça başarılılar. Özellikle çizgilere dolma gibi bir sorun hiç yaşatmadılar. Far bazı uygulanmadığında 4-5 saat sonunda renk biraz hafifliyor ama uçup gitmiyor, altına far bazı uygulayıp farı uyguladığınızda ise gün boyu yerinde durdu makyajım. (Yağlı göz kapaklarım olmasına rağmen.)

Palet ile ilgili tek negatif düşünceme geliyim. Mat renkler biraz karıştırdıkça fazla dağılan, rengi uçuklaşan cinsteler. Özellikle üst sıradaki şeftali renginde bunu bolca gözlemledim. Bu yüzden göz kapağının katlanma bölgesine mat farı uygularken 2 kat uygulamak daha iyi bir sonuç vericektir bu palette. (Bu özelliği muhtemelen benim gibi fazlaca karıştırmayı seviyorsanız farkediceksiniz. :) Işıltılı renklerde böyle bir sorun yaşamadım. 


Swatchlara gelirsek;
Üst sıradaki mat renklerin swatchları soldan sağa sırayla bu şekilde. Her rengi tek bir kat uyguladım. Dediğim gibi pigmentasyonları ve rengi direk verişleri beni memnun etti. Palette gölge renkleri olarak bir tipik kahve, bir sicak ton ve bir de soğuk ton seçilmesini çok takdir ettim. Her türlü makyajin dağıtma rengi bu farlarla elde edilebilir bence. 

Renkleri sırasıyla;
Kırık Beyaz: Palette çiğ bir beyaz olarak dursa da, uygulandığında kırık beyaz şeklinde duruyor. Açık tenliyseniz tüm göz kapağına uygulayıp renk eşitliği sağlamada kullanabilirsiniz. Veya benim gibi kaş altında simli renkler yerine daha doğal bir görüntü için mat açık renkler tercih ediyorsanız, kaş altını aydınlatmada da kullanabilirsiniz. Ayrıca diğer farların renklerini açmak içinde biraz bu farla karıştırabilirsiniz. 
Kahve: Orta tonlu nötr bir kahve. Katlanma bölgesi için ideal gölge kahvesi... Çoğu makyajda dağıtma rengi olarak kullanabilirsiniz. Veya buğulu bir görüntü yakalamak istiyorsanız, sürdüğünüz kahve veya siyah kalemi, bu far ile dağıtarak daha yumuşak bir bitiş yakalayabilirsiniz.

Şeftali: Göz makyajında altın, bronz, turuncu gibi sıcak renkleri tercih ediyorsanız, şeftali rengi ideal bir karıştırma rengi oluyor. Yalnız yukarıda bahsettiğim uçan renk sorununu en çok yaşatan renk de bu. Belirgin bir renk almak için 2 kat karıştırarak uygulamak daha iyi olucaktır. 

Gül kurusu: Benim göz makyajlarında kullanmayı çok sevdiğim renklerden. Soğuk tonlu makyajlarınızı (özellikle gümüş, taupe, siyah renkli..), dağıtmada kullanabilirsiniz. Ayrıca, bu farı tüm göz kapağınıza uygulayıp, boş bir karıştırma fırçasıyla karıştırıp bir de bolca rimel uyguladınız mı tek renkle grunge/bohem makyaj görüntüsünü de elde edebilirsiniz. 




pastel nude palet swatch
Işıltılı renklerden ilk üçlü, yapı olarak bence kusursuz. Yumuşacık, pigmentli ve yansımalılar. Sondaki kahve ise ışıltılı/yansımalıdan çok simli yapıda. Üstte de belirttiğim gibi bu sıradaki renkleri parmakla uygulayarak hem daha net bir renk elde edebilirsiniz, hem de daha az tozutma.
Soldan sağa renkler;
Taupe: Palette epey gri dursa da, uygulandığında ışıltılı bir taupe rengi oluyor. Benim için sür çık bir renk oldu. Göz kapağıma sadece bunu uygulayıp, boş bir karıştırma fırçasıyla azıcık dağıtıyorum. Bolca rimelle çok sade, hoş bir göz makyajı oluyor. 

Turuncu: Altın ışıltılar içeren bir turuncu. Sanki aydınlatıcıymış gibi çok güzel bir yansıması var. 

Bronz: Palette en sevdiğim renk kesinlikle bu. Bronz, taupe, hafif altın hepsinin karışımı. Bronz bir cilt makyajında aydınlatıcı olarak da kullanılabilir ayrıca. 

Koyu kahve: İçinde altın simler olan bir acı kahve. Palette gölge rengi adına koyu bir renk koyulmasına sevindim. Göz kapağının dış kısmına V şeklinde uygulanıp, makyaja daha derin bir görüntü verilebilir. Ayrıca kesik uçlu bir fırça ile eyeliner olarak da uygulanabilir. 


Özetle;
Paletteki renk seçimlerini oldukça başarılı buldum. Farların yapıları ve pigmentleri de oldukça başarılı. Özellikle makyaja yeni başlayanlar ve elinde doğal tonları barındıran bir palet olsun nerdeyse tüm göz makyajlarımı aradan çıkartıyım diyenlerin şans vermesi gereken bir palet. 
Paletin fiyatı 26.5 tl
Pastel'in sitesinden ulaşabilirsiniz.

Not: İlerleyen postlarımda bu palet ile yaptığım makyajları da örnek olması adına paylaşacağım. :)

22 yorum:

  1. Çok güzel bir inceleme olmuş canım. Paletin renkleri tam benlikmişş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim canım :) Evet bu renkler benim de vazgeçilmezim..

      Sil
  2. Çok güzel bir inceleme olmuş canım. Paletin renkleri tam benlikmişş :)

    YanıtlaSil
  3. ben görür görmez aldım ve severek kullanıyorum ..:-))

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuş canım, eline emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım, beğenmene sevindim :)

      Sil
  5. Çok güzel olmuş canım, eline emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Ürün incelemeniz harika olmuş birçok kişiye gönderdiler ama swachını bile yapmaya üşenerek yorum yazmışlardı. Bu kadar Ayrıntılı inceleme için çok teşekkür ederim makyaj fotosu da bekliyoruz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler güzel yorumun için :) Makyaj fotoğraflarını aslında bu yazıda yayınlamak istemiştim ama bir an önce merak edenler ve almak için swatchları bekleyenler için yazıyı yetiştirmek istedim :) Haftaya kesinlikle makyajları da paylaşıcam..

      Sil
  7. Çok güzel bir yazı olmuş,bu ürünü baya merak ediyordum özellikle de mat renkler için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mat renkler benim beklediğimden iyi çıktı açıkçası, hem pigmentli hem tebeşirimsi olmayan mat far pek bulunmuyor malum :)

      Sil
  8. LİPLOSSUNU KESİNLİKLE ALICAM KAFAYA KOYDUM :)))

    YanıtlaSil
  9. Renkler çok güzelmiş gerçekten :)
    Bu arada blogdaki son postumda sizi bir mimde etiketledim.Cevaplandırırsanız çok sevinirim :)
    Yazı linki:http://somurtkansirine.blogspot.com.tr/2015/06/mim-herseyden-biraz.html#more
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Uzun zamandır bu kadar özenle hazırlanmış bir blog yazısı olmamıştım. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Bu palet gratise geldi mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelmis deniyor ama ben hic goremedim. Belki buyuk sadece bir iki gratise :/

      Sil
  13. İçeriğinde paraben var mi acaba?

    YanıtlaSil
  14. İçeriğinde paraben var mi acaba?

    YanıtlaSil