30 Temmuz 2015

Cyrene Hydra-Theraphy Anti Oxydant Beyaz Kil Maskesi

Merhaba!
Bugün size, kullandığım ilk andan beri cildimde etkisini ve farkını göstermiş ve cilt bakım rutinime dahil olmuş bir kil maskesini tanıtmak istedim; Cyrene'in beyaz Fransız kili içeren maskesi (tam adıyla Cyrene Hydra-Threapy Anti-Oxydant Skin Perfector Cream Mask).
İlk olarak bir alışverişimin yanında 15 ml'lik deneme boyu hediye edilince deneme şansı bulmuştum. (Ki 15 ml çok rahat 6-7 kullanıma yetti). Şimdi de tam boyuyla yoluma devam ediyorum. Yani yorumlarım, 2 aylık ve haftada 2 kez kullanım sonucunda oluşan yorumlar olucak. 


Bazı cilt bakım ürünleri var ki etkisini ilk kullanımda değil de, uzun ve düzenli kullanım sonucunda alırsınız. Bazılarının da ilk kullanımdan itibaren cildinize katkısını/etkisini gözlemleyebilirsiniz. Bu kil maskesi de aynen o şekilde, ilk kullanımda bile gözle görülür fark sunuyor.

İlk olarak her zamanki gibi ürünün vaadleriyle başlamak istiyorum;
- Zengin içerikleri sayesinde cilde aydınlık katarak derinlemesine nemlendirmek ,
- İçeriğindeki anti-oksidanlar sayesinde de cilt dokusunu korumak,
- Cilt yüzeyindeki kiri ve toksinleri absorbe ederek detoks etkisi sağlamak,
- İçeriğindeki doğal yağlar ile cildin ihtiyacı olan nemi, esnekliği ve elastikiyeti geri kazandırmak,
- Sonuç olarak, daha elastik, taze, ipek gibi yumuşacık, pürüzsüz ve aydınlık bir cilde kavuşmamızı sağlamak.
- Maske, tüm cilt tipleriyle uyumlu.
- İçeriğinde parfüm, etil alkol, paraben veya renklendirici bulunmuyor. Ayrıca Cyrene markası Cruelty Free ve Vegan, yani hayvan testleri yapmayan ve ürünlerinin üretiminde hayvanlara zarar vermeyen bir marka. 


cyrene hydra threapy
Maskeyi nasıl uyguladım?
Maskeyi T bölgeme, yanak içlerime ve çeneme uyguladım. (Kısaca yanaklarımın dış kımı hariç yüzümün her yerine.)
1-2 dk masaj yaparak iyice yedirdim. 
Maskenin üzerinde 10-15 dk tutulsun diye belirtilmesine rağmen ben 20-25 dk kadar beklettim (Çünkü yüzümde tam olarak kuruyup, sertleşmesi yaklaşık o kadar sürüyor.) 
Daha sonra da ılık bir suyla yıkadım. Ve kalan yerleri de pamuk yardımıyla temizledim. 
Bu uygulamayı haftada 2 kere yapıyorum.

Şimdi de benim cildimdeki sonuçlarına gelirsem;
- Maskeyi ılık suyla temizledikten sonra ilk farkettiğim etkisi yanak bölgemdeki kızarıklığı alması ve daha eşitlenmiş bir cilt tonu sağlaması oldu. Kesinlikle 'berrak cilt' vaadini yerine getiriyor diyebilirim. 

- İkinci ve benim en memnun kaldığım yanına gelirsem, burun bölgemdekiler ağırlıkta olmak üzere gözeneklerimi gözle görülür bir şekilde küçülttü. Zaten maske kururken, cildinizde benekli bir yapı oluşuyor gözeneklerinizin şeklinde. Muhtemelen bu şekilde gözenekler de temizlenip, küçülüyor. Bu yüzden ben maskeyi cildimi temizleme jeliyle temizledikten sonra kullanıyorum. Gözeneklerim kir veya yağ ile doluyken kapanıp küçülmesinler, cildim temizken gözeneklerim de o şekilde kapansın. :)

- Çoğu kil maskesini kullandıktan sonra cilt tüm sebumdan arındırıldığı için, yağsız, nemsiz ve gergin bir cilt kalıyor ortada. Bu durum hem kuru ciltlerin bu tarz maskeleri kullanmasını engellerken, benim gibi yağlı ciltlerde de şu tarz bir probleme yol açıyor; diğer kil maskelerini kullandıktan bir gün sonra genelde cildim normalden de fazla yağ içinde kalıyor. Çünkü yağlı cilt yapım, cildimin çok kuru olduğunu düşünüp, daha fazla sebum üretiyor. Cyrene kil maskesi ise en azından benim şu ana kadar denediğim kil maskelerinin aksine yumuşak ve nemli bir cilt yapısı sağlıyor. 

- Benim için tek eksi yanı kokusu oldu. Muhtemelen içeriğindeki kilin ve papatya gibi bitki özlerinin kokuları birleşince biraz rahatsız edici bir koku çıkmış ortaya. Ama hem temiz içerik olsun, zararlı kimyasallar olmasın diyip, hem de buna söylenme hakkım yok sanırım. :)



gözenekleri küçültmek için
Fransız kilinden oluştuğu için normal kil maskelerinin aksine beyaz yapıda. 


cyrene içerik
İçerik listesi de bu şekilde. Benim her şeyiyle çok memnun kaldığım bir ürün oldu ve kesinlikle bittikçe almaya devam ederim. 

Ürünün iki boyu var, 100 ml ve 25 ml şeklinde. 
100 ml'lik boyunun fiyatı 54 tl, 25 ml'nin 25 tl. (Bu fiyatlar 31 Temmuz'a kadarki indirimli fiyatlar.)
15 ml'nin bana 6 kullanım için yettiğini düşünürsek, kaç kullanımlık olduklarını kabataslak hesaplayabilirsiniz. 
Cyrene'in sitesinden veya Lila Kutu'dan ulaşabilirsiniz. 

13 yorum:

  1. Eşitlenmiş cilt tonu ve gözenekleri küçültme diyince bi noluyor ya dedim kendime:) Baya güzel bir ürüne benziyor,merak ettim bende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle tavsiye ederim canım, bir alışverişinde bu ürünün testerını isteyip de deneyebilirsin :)

      Sil
  2. Ay bence aradığım şey bu... Çok güzel anlatmışsın ama sen de canım eline sağlık <3

    YanıtlaSil
  3. fena halde tahrik oldum. elimde zilyon tane kil maskesi var ama bitsin bunu da denemem lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya bende de var ama açıkçası çoğunun cildimdeki fazla yağı almaktan başka katkısını görememiştim. Bu sanki cilt temizleyici + tonik + maske + nemlendirici gibi etki bırakıyor

      Sil
  4. Ayy cidden fena cezbetti yalnız. İçeriğini inceledim hemen. Komedonejik maddeler var ne yazık ki:( O yüzden alamicam herhalde:(( Glamglowları bi bitireydim iyiydi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrudur canım malesef içerik olarak çok bilgili değilim, sadece elimdeki diğer kil maskelerinin içeriğine baktım ve daha az kimyasal ismi, daha çok bitki/yağı ismi görebildim. Bu da daha temiz hissi uyandırıyo kullanıcı da ya da öyle teselli oluyoruz :) Cildimde her hangi bir reaksiyona sebep olmadı ama benim, kızarıklık, yanma vs

      Sil
  5. bu markayı keşfetmem gerek artık! bu ürün benim için üretilmiş gibi ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle denemelisin :) Alışverişlerde o kadar deneme ürünü yolluyolar ki sevip sevip koşup yenilerini alıyoruz böyle de..

      Sil
  6. güle güle kullan ende 2 haftadır deneyimliyorum bakalım tam olarak etkisi ne olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarim benim gibi siz de cok memnun kalirsiniz :)

      Sil
  7. Merhaba ben eczaneden aldığım Zigavus Isolde'nin beyaz kil maskesini kullanıyorum çok memnunum herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil