4 Temmuz 2015

Loreal Casting Sunkiss Saç Rengi Açıcı Jel

Merhaba!
Yazın gelmesiyle tende bronzlaşmayı, saçta da açılmayı sağlayan ürünler piyasaya üşüşmeye başladı. Ben de merakıma yenik düşüp Loreal'in yeni sayılabilcek aşamalı saç rengi açıcı jelini denemek istedim. Ürün, boyasız saçlar için olduğunu söylese de ve benim saç uçlarım boyalı olsa da 'en kötü ne olabilir?' mantığıyla yine de kullandım... Ve bu çerçevedeki sonuçlarını paylaşmak istedim. 


Öncelikle ürün 100ml'lik bir tüpte geliyor. Ben 3 kere kendime, 3 kere de arkadaşıma kullanarak neredeyse bitirdim. Tüm saça değil de daha bölgesel uyguladığım için daha az ürün kullandım. (Saç miktarına ve ne kadar kullanıldığına göre elbet değişir ama ortalama 4-6 kullanımlık diyebilirim.)



En temel özelliklerinden bahsedicek olursam; ürün, renksiz ve jel yapıda. Çok güzel bir kokusu var, boya veya açıcı ürünler gibi kokmuyor. İçeriğinde hidrojen peroksit var ve bu sayede saç rengini aşamalı olarak açmayı vaad ediyor. Üstte de belirttiğim gibi boyalı saçların kullanması tavsiye edilmiyor. Kullanımı gayet basit; jeli kuru veya ıslak saçınızın istediğiniz yerlerine sürdükten sonra, güneşe çıkarak ya da saç kurutma makinesinin ısısı yardımıyla kurutuyorsunuz. Ben iki türlü de denedim ve güneş yardımıyla kurutulunca saçı daha az kuruttuğunu farkettim. (En azından benim saçımda öyle etki verdi.)



Güvenlik talimatları bu şekilde.

Benim saçımdaki etkisine gelirsem;
Üstte de belirttiğim gibi saçlarımın uçlarında ombre var, fakat en son Kasım 2014'te yaptırmışım. Ondan sonra saçlarımı 1 kere kestirmiştim. O yüzden boyalı kısımlar baya uçlarda kaldı diyebilirim. (En son boyadan sonraki halini bu yazıda görebilirsiniz.)

Saçlarıma uygulama şeklim şu şekildeydi; saçımı sağ sol ve arka olarak 3 bölgeye ayırdım ve her bir bölge için avcumun yarısı kadar ürünü elimle tarama hareketi yaparak saçıma yedirdim. Kafa kısmımdaki saçlar hariç her yere sürdüm. (Temel olarak kulak hizamın aşağısı) ve önlerdeki katlarıma, bebek saçlarıma da uyguladım. 

İlk kullanımdaki etkisine gelirsek, saçımın ucundaki boyalı kısımlarda 1 ton, boyasız kısımlarda yarım ton kadar açılma oldu. 2şer gün arayla toplam 3 kere kullandım. Saç uçlarım daha fazla açıldığı için diğer iki uygulamada orta kısımlara ağırlık vererek uyguladım. Ve kumral saçlarımı toplamda 2 ton kadar açtım diyebilirim. Saçlarım orta koyulukta bir kahve, bu yüzden boyasız kısımlarda hafif turuncumsu bir açılma oldu, aşağılardaki açık boyalı kısımları ise daha sarı tonlu açtı. Turunculuk rahatsız edicek bir renkte değil sadece daha sicak tonlu diyebilirim. (Aşağıdaki görselde görebilirsiniz.)

Saçlarınız çok koyu bir renkse muhtemelen daha çok turunculaşma olucaktır, bu yüzden tavsiye etmem. Ama kumral veya daha açık tonlu saça sahipseniz, çok güzel bir renk elde edebilirsiniz.

Saç uçlarımı epey kuruttuğunu da söylemeden geçemicem. Kullandıktan sonra yağlarla saç uçlarına bakım yapmakta fayda var. 

Bu ürünü en çok tavsiye edebilceğim grup, orta kahve veya daha açık saça sahip olup, evde ombre yapmayı düşünenlere olur. Saç uçlarından uygulamaya başlayarak yukarılara doğru yedirirlerse (tarak yardımıyla aralara da uygularlarsa) boyasız, daha doğal bir ombre görünümüne kavuşabilirler. Ürün zaten aşamalı şekilde saç rengini açtığı için ilk uygulamada yarım ton, 3-4 uygulamanın sonunda 2 ton kadar açılma gözlemleyebilirler ve istedikleri yerde durabilirler. 


Jelin bendeki etkisi 3. kullanım sonunda bu şekilde oldu. Dediğim gibi, saç diplerim saçımın kendi rengi. En uçlardaki sarılıklar da ombreden kalma. Orta kısımdaki etkisi ise benim saçımda doğrudan yaptığı açılma. Hafif sicak tonlu bir açılma. Saç uçlarımdaki kuruluklar da burdan bile belli olmuş zaten.


Ürünün fiyatı indirimsiz 24 tl, fakat indirimlerde 15-20 tl gibi bir fiyata alabilirsiniz.
(Gratis, Watsons; Migros ve bazı Bimlerde satılmakta)

52 yorum:

  1. Çok doğal ve hoş duruyor keyifle kullan ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, kesinlikle doğal bir görüntü oldu :)

      Sil
    2. Merhaba benm saçlarım açık kahverengi sizce bunu sorduğumda hangi renk olur

      Sil
  2. Bence gayet hos olmus canim, güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  3. Bence gayet hos olmus canim, güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  4. Bu ürünü çıktığından beri merak ediyordum ama saçımda boya olması yüzünden denemeyi düşünmedim.Senin saçlarındaki görüntüsü hoşuma gitti gayet doğal olmuş güle güle kullan :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boya olan kısımların altında açıcı olduğu için o kısımları daha çok açıyor, doğal saçı daha az. Bunu bilerek uyguladığınızda istediğiniz gibi açabilirsiniz saçlarınızı :) Çok teşekkürler..

      Sil
    2. Ben kahve rengi boyalı saçlarıma sürsem 1-2ton açıp köyü kurala dönmek istiyorum zarar olur mu?ayrıca kuruttuktan sonra saçta kalması bana normal gelmiyor .. önce kirli saça uygulayın kurutma güneşte ve 2 saat sonra yikansam da kimyasal kalmasa?

      Sil
  5. Merhaba :) Blogunuzu takipteyim. Bana da beklerim nurundelidolublogu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. CaBım çok güzel olmuş ama hangi rengini aldın üç çeşidi var diye duydum da kahveden açık sarıya olan mı bu :)

    YanıtlaSil
  7. Benim kaşlarım da çok koyu acaba bir kereye mahsus süraem bir şey olurmu aldırmıyorum kaşlarımı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tavsiye etmem sonuçta içinde hidrojen peroksit var. Kaşlarınızı dökebilir de..

      Sil
  8. Harika olmuş tatlım fakat tam renk gecişlerini basıl ayarladın biraz anlatormısın bugün ben de yapıcam da aynı renk saçlarımız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk saçımı 3'e ayırdım, sağ sol ve arka taraftakiler olarak. Daha sonra her bir bölge için avcum kadar üründen aldım. İlk olarak aşağılardan başlayarak yukarılara doğru çıktım elimdekini yedirerek. Son olarak da saçımı taradım (Böylece aralara da geçiyor açıcı).

      Sil
  9. Ya tatlım dediğin gibi yaptım ama neredeyse hiç açılmadı gibi gemde 2 3 kere tekrarladım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güneş ışığında ya da saç kurutma makinesiyle kuruttunuz değil mi?
      Icinde hidrojen peroksit oldugu icin her turlu acicaktir saci, ama acilma orani degisebilir tabi. Bir de acilmasi genelde gun isiginda belli oluyo bir de oyle bakin :)

      Sil
  10. Bende denemek istiyorum saçlarım koyukahve acaba turunculasma olurmu ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçlar ne kadar koyu ise o kadar turunculaşma olur muhtemelen. Garanti veremem, sadece benim orta kahve-kumral saçlarımda hafif bir turunculaşma yaparak açtı. rahatsız edicek boyutta değildi.

      Sil
  11. Bende denemek istiyorum saçlarım koyukahve acaba turunculasma olurmu ??

    YanıtlaSil
  12. Bende denemek istiyorum saçlarım koyukahve acaba turunculasma olurmu ??

    YanıtlaSil
  13. Sarı saçada uygulayabilirmiyiz bebek sarısına yaklastırmak için ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bence ne kadar aciksa kendi saciniz, o kadar dogal ve guzel bi acilma olur :)

      Sil
  14. Benim saçım da kına vardı çikolata kahveye boyadım dipleri tuttu ama uç kısımları tutmadı bu ürünü uç kısımlarıma uygulasam etki eder mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, urun boyali saclara etki ediyor zaten. Boyali saclarin kullanmasi onerilmiyo sadece daha cok yipratir diye cunku icinde sac acici icerikler var. Yani etki eder ama muhtemelen boyali kisimlari daha cok kurutur. Benim o sekilde oldu en azindan

      Sil
    2. Bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Yapmam için biraz cesaret ve bazı riskleri göze almam gerek galiba.

      Sil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  16. Merhaba, yine ben. Benim ten rengim buğday saçımın rengi şuan çikolata kahve ama değiştirmek istiyorum hangi renk yakışır bilmiyorum yardım eder misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama ben ne yorum yapsam bos kalir, seni gormedim bile kaldi ki herkesin zevkleri farklidir :) ama ciddi degisimler yerine araya isiltilar, daha acik renkler ile guzel bi renk yakalayabilirsin bence

      Sil
    2. Haklısın canım :) teşekkür ederim yardımların için.

      Sil
    3. Küllük dört orta kahve buğday teni e çok yakisiyor

      Sil
  17. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  18. Merhaba aklıma bir şey takıldı ve size sormak istiyorum. sunkiss de açıcı bir jel sonuçta sürdükten sonra makinayla ısı uygulamak saça zarar verip yakmaz mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saci yakmiyor ama kesinlikle kurutuyor diyebilirim. Ayrica eskiden papatya suyu falan surdugumuzde de guneste bekletirdik ya, bu da o sekilde isiyla aktive oluyo. Iceriginde hidrojen peroksit yani acici ozellikte madde var ama sadece ondan olusmuyor bir suru maddesi var o yuzden sanirim direk acici surup isi tutmus olmuyoruz :)

      Sil
    2. Benim saçın boyalı köyü kural yanlışlıkla kahve oldu 5 ay önce ve bu ürünü sunkiss deneyeceğim fakat bence bu kimyasallar kirli yağlı saç a uygulayın kurutup 2-3saat sonra yıkamak saçta kimyasal kalmamalı

      Sil
  19. benim doğal saç rengin koyu kahveydi siyaha dönük bir renkti ben saçlarımı oryalle açtırmıştım sonra beğenmedim tekrar koyu kahveye boyattım sonra iyi bi kuaforde ombre balyaj tarzı birşey yaptırdım uçlara doğru açık kumral koyu sarı geçişli şekilde boyalı ve sunkiss aldım biraz daha açmak için sence tutarmı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de saclarim seninle ayni su an sadece kendi rengim kumral. Bendeki etkisi de su sekilde oldu; koyu kisimlarda yarim ton-1 ton kadar acilma, ombreli koyu sari kisimlarda ise 2 ton kadar acilma. Herkesin sac yapisi farkli oldugundan kesin bir sey soyleyemem ama benzer bir sonuc alicagini dusunuyorum. Tum saca uygulamak yerine ilk onca bir tutamda deneyebilirsin :)

      Sil
  20. Merhabalar
    Benim saçım acık sarı bu ürünü kullandıgımda nasıl bi sonuç alırım acaba ?

    YanıtlaSil
  21. Bu ürün sonrası boya yapmak sacı yıpratır mı?

    YanıtlaSil
  22. Kesinlikle tavsiye etmem. Saci cok sertlestiriyor ve yipratiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de yazimda kuruttugunu ve yiprattigini belirttim. Yalniz icinde acici oldugu icin bu beklenmedik bir sey degil. Boya yaptirmaktan daha az yipratici oldugunu soyleyebilirim.

      Sil
  23. merhabalar
    benim kız kardeşim 13 yaşında saçını loraelle açmak istiyor acaba bir şey olurmu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüntü olarak saçları papatya suyuyla açmak gibi doğal bir etki bırakıyor, o yüzden abartı bir görüntü oluşturmaz asla. Tek eksisi saçları kurutması olcaktır, onun dışında bir zararı olmaz bence. Bir de sadece saçım uç kısımlarına sürmekte fayda var, sonuçta kimyasal içerikli bir ürün, kafa derisi yerine saçta kalsın etkisi :)

      Sil
  24. Uyguladıktan sonra saçınızı yıkadınız mı?

    YanıtlaSil
  25. Uyguladıktan sonra saçınızı yıkadınız mı?

    YanıtlaSil
  26. Saçlarımı şimdiye kadar hiç boyamamıştım. Uyguladım rezalet oldu sadece ceviz büyüklüğünde ve ilk uygulamada. Yeşilimsi oldu. Okuyanlara asla tavsiye etmiyorum.

    YanıtlaSil
  27. ben saçlarıma ağustos 2016 da ombre yaptırmıştım ama bir kestirme işlemi yaptırmadım şuan bunu uygulasam olur mu kötü bir etkisi olmaz değil mi ya da 2 3 ay daha beklemeli miyim

    YanıtlaSil
  28. Saç diplerine ve derisine zarar verir mi

    YanıtlaSil
  29. Uygulamadan sonra sacta kaliciligi ne kadar akiyor mu yoksa kaliyor mu kestirene kadar

    YanıtlaSil