22 Temmuz 2015

Uygun fiyatlı favori göz makyajı fırçalarım


makyaj fırçaları
Merhaba!
Her türlü makyaj ürününde yüksek fiyatlara göz yumabiliyorum ama konu fırça olunca o fahiş fiyatları vermeye elim gitmiyor açıkçası. Bugün de size uygun fiyata alıp, çok severek kullandığım göz makyajı fırçalarını göstermek istedim. 


 İlk olarak hemen hemen aynı kıl yapısına sahip olup, aynı görevde kullandığım bu 3 fırçadan bahsetmek istiyorum. 
far fırçası
Soldan sağa sırayla Eklips Far Fırçası, Elf Blending Brush ve Ecotools Airbursh Concealer Brush. Bu 3 fırça, farı göz kapağına direk olarak uygulamak istediğimde elimin en çok gittiği fırçalar oluyolar. Yani katlanma bölgesi için değil de, direk göz kapağının üstü için kullanıma uygunlar. Göz kapağına uyguladığınız farı yine bu fırçalar ile dağıtıp, tek fırçayla göz makyajı da elde edebilirsiniz. yani çok yassı yapıda değiller, pofuduk ve yoğun kıllara sahipler bu sayede karıştırma işini de iyi yapıyolar. 
Ecotools olan aslında bir far fırçası değil, kapatıcı fırçası. Ama ben kapatıcıyı uygulamakta çok da başarılı bulmadım, o yüzden bu şekilde kullanıyorum. Krem far uygulamakta da çok başarılı. Çünkü diğerlerine göre daha kısa ve yassı yapıda. 

Hepsini rahat 50 kere yıkamışımdır ve kıl dökme gibi bir problem yaşatmıyorlar. 


Yakın çekim halleri de bu şekilde. 
Fiyatları hatırladığım kadarıyla;
Eklips Far Fırçası - 5 tl
Elf Karıştırma Fırçası - 3 $
Ecotools Kapatıcı Fırçası - 12 tl



mac 217 dupe
Artnet Far Fırçası (25), bu fiyata alınıcak en güzel karıştırma fırçası. Kılları çok yumuşak olan fırçalardan değil ama göz kapağını da rahatsız etmiyor. Farı katlanma bölgesinde çok güzel dağıtıyor. Ne büyük ne küçük, göz çukuruna tam oturan bir boyutta. Mac 217'ye muadil gösteriliyor zaten. Zamanında Sevil'den 10 tl gibi bir fiyata almıştım, ama daha sonra tekrar bulamadım malesef. Ama duyduğuma göre Konya'daki Elif Parfumeri'de satılıyormuş ayrıca artık Cosmetica.com'da da 4.90'a bulmak mümkün.



The Balm'ın yüz fırçaları olmasa da göz makyajı fırçaları benim için oldukça başarılı çıktılar. Crease, Love, Happiness da çift taraflı bir far fırçası. Bir tarafı, farı 'pıt pıt' hareketlerle diye tabir ettiğimiz şekilde yoğun uygulamamızı sağlarken, diğer tarafı da ince bir karıştırma fırçası. Özellikle kısa tatillerde yanıma sadece bu fırçayı alıp tüm göz makyajlarını aradan çıkarabiliyorum. Kıl dökme sorunu yok. Tek eksi yanı, çift taraflı olması fırçayı saklarken biraz sorun yaratıyor. 
Ben 1 yıl kadar önce Gratis indiriminde 12 tl gibi bir rakama almıştım ama sanırım The Balm'a yapılan zamlarla şimdi indirimde 20'li bir fiyata sahipti. 


Küçük ucu bu şekilde. Dediğim gibi farı göz kapağına uygulamada, göz kapağının dış kısmına gölge vermekte ya da alt kirpik diplerimde yoğun bir görüntü  istediğimde gözün altına far uygulamada da gayet başarılı. 


Karıştırma tarafı da bu şekilde. Artnet'e göre daha dar ve uzun, bu yüzden daha küçük bir alana dağıtıyor farı. Genelde koyu renkler kullanıp, renk çok büyük alanlara dağılmasın istediğimde bu fırça ile karıştırıyorum.



Eklips'in dudak fırçası kendisi ama ben göz pınarını aydınlatmakta ya da uyguladığım kalemi dağıtmakta kullanıyorum. Gratisler 2-3 tl gibi bir rakama satılıyor. 



Artnet Eyeliner fırçası. Jel eyelinerları böyle ince uçlu fırçalarla sürmeye iyice alıştım artık. Özellikle kuyruk kısmında o keskin ifadeyi yaratmakta çok başarılı oluyolar. Parfumerilerde satılıyor. Fiyatı 5 tl. Bu fırçayı bulamayanlar kırtasiyelerdeki suluboya fırçalarına da göz atabilirler. Özellikle eyeliner için her zevke uygun fırçayı, çok uygun fiyata bulabilirsiniz.



Son olarak kaşlarım için kullandığım fırça; Eklips Eyeliner fırçası. Aslında ilk aldığımda eyeliner için kullanıyordum ve oldukça seviyordum ama 5-6 yıkamanın sonunda fotoğrafta da görüldüğü üzere biraz parça parça durmaya başladı kıllar. Bu yüzden eyelineri kusursuz uygulayamadı. Ben de kaş jeli uygulamada kullandım ve çok memnun kaldım. 


Benim elimin en çok gittiği, uygun fiyatlı göz makyajı fırçaları bu şekilde. Bana önerebilceğiniz başka fırçalar varsa aşağı yorum olarak bırakırsanız çok sevinirim. :)




9 yorum:

  1. Şahane bir yazı ellerinize saglik fircalar da süperrrr 👍🏼👌🏼

    YanıtlaSil
  2. Şu artnet fırçayı meraklardayııııım!!
    The balm ın Give crease a chance fırçasını da tavsiye ederim güzelcim;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yahu keşke karaborsa olmasalar Artnetler de alsak bir sürü. İlk indirimde onu da almayı düşünüyorum kuzum :)

      Sil
  3. ellerine sağlık, fırça yazıları çok gerekli bencede daha çok yazmalıyız

    YanıtlaSil
  4. magazin ve kadın neden hep iç içedir :)

    YanıtlaSil
  5. Blogunuzu takip etmeye yeni başladım, değindiğiniz konular benimde ilgi alanım aslında. Spesifik olacak farkındayım ama göğüs büyütme ve vajina daraltma cerrahi operasyonları hakkında bilgilendirici paylaşımlar yapılabilirmi..

    YanıtlaSil
  6. @murderweb , göğüs büyütme ve Cerrahi estetik operasyonlar hakkında bilgi almak isterseniz bize'de bekleriz.Bu tarz operasyonlar için karar verme aşamasındaysanız mutlaka uzman görüşü alın, söylencelerle hareket etmeyin.
    www.gogusbuyutme.com.tr

    YanıtlaSil