19 Kasım 2015

Moshos Garden Kaş&Kirpik Bakım Yağı

Merhaba!
Moshos Garden'in kaş ve kirpik bakım yağını 2 aya yakındır düzenli olarak kullanıyorum ve bendeki etkilerini artık paylaşmak istedim.
İlk olarak Moshos Garden markasından kısacık bahsediyim. Moshos Garden, organik sertifikalı, doğal, çevreye ve hayvanlara zarar vermeden üretim yapan, vegan bir Türk markası. Cilt temizleme ürünleri, tonikler, kil maskeleri, nemlendiriciler, saç bakım ürünleri, kaş&kirpik bakım yağı ve tırnak bakım yağı gibi popüler ürünleri mevcut. 


moshos garden
Moshos Garden'in bana denemem için yolladığı ürünlerden en çok ilgimi çeken ve beni heyecanlandıran bu kaş&kirpik bakım yağı oldu, zira tam bir kirpik fakiriyim; seyrek, cılız, açık renkli ve kısa kirpiklere sahibim. 

Bu ürün de içeriğindeki doğal yağlarla, kirpikleri besleyip güçlendirmeyi vaad ediyor. Zaten ürünün içeriğinde açık açık görüyoruz, Hint yağı, Tatlı Badem yağı, Argan yağı, Çekirdek yağı, Susam yağından oluşuyor. Yağların gücüne inandığımı ve özellikle saç bakımımda sadece bu tarz yağları kullandığımı hep söylerim. Saçlarımda boya olmasına ve hatta maşa düzleşirici gibi şeyleri sıkça kullanmama rağmen, saçlarım bu aktar yağları sayesinde yumuşak ve parlaktır hep. Kısacası bu kaş ve kirpik serumu da, aktarlardan alabilceğiniz doğal yağların karışımından oluşuyor. Yalnız bu kadar yağı alıp karıştırmak biraz tuzluya geliyor normalde. (Her bir yağ 10 tl civarı oluyor, hatta argan yağı vs daha da pahalı). Moshos Garden karışımı bizi bu zahmetten ve fazla paradan kurtarıyo diyebiliriz yani.

1.5-2 ay kadar sürede, her gün olmasa da bi 30 kere uygulama sonucu, bendeki etkilerine gelirsek;
Kirpiklerimde gözle görülür bir uzama oldu. Özellikle maskara uyguladığımda bu farkı daha iyi farkettim. Boş bölgelerde kirpik&kaş çıkartma gibi bir etkisini gözlemlemedim. Alt kirpik bölgemin bir kısmında kirpiğim yok (muhtemelen kökü de yok), o bölgede değişen bir şey olmadı. Yani gürlük, dolgunluk gibi etkiler değil de daha çok var olan kirpik ve kılların hızlı uzamasını sağladı bende. 
Bir diğer etkisi de kirpiklerimi güçlendirmek oldu. Onu da şu şekilde farkettim, daha kalıcı olduğu için günlük hayatta sıklıkla waterproof maskara kullanıyorum. Ve bu maskarayı akşam temizlemesi bir dert. Yağ bazlı temizleyeciler kullansam da tamamen maskaradan arındırmak için, kirpiklerime pamukla biraz baskı yapmam gerekiyo malum. Ve bu zamanlarda, pamuğa 1-2 tel sıklıkla gelirdi. Son 1 aydır bu dökülmelerin azaldığını farkettim. 



moshos garden
Öncesi-sonrası fotoğrafı da bu şekilde. Tamamen aynı açı ve ışıkla çekmem imkansızdı malum ama yine de uzatma etkisinin farkedildiğini düşünüyorum. Alt kirpik dibimdeki boşluklar görüldüğü üzere aynı kaldı. 

Bu arada bu ürünü nasıl uyguladım?
Her gece yatmadan, kulak temizleme çubuğuna yağ karışımından biraz alıp kirpiklerime maskara sürer gibi uyguladım, hem kök kısmına, hem uçlarına. Göz içime çok fazla kaçırmamaya çalıştım çünkü kaçtı mı epey bulanıklık yapıyor. Kaşlarıma da aynı şekilde yağdan sürdüm. Uygulama için kapağının arkasında küçük bir maskara fırçası olsa çok daha pratik kullanımı olcağını düşünüyorum.


kirpik uzatma
Ürün, açıkçası benim beklentimi fazlasıyla karşıladı çünkü olmayan kökten kıl çıkartması biraz hayal olurdu. sağladığı uzunluk 1-2 ayda beni tatmin etti. Siz ne düşünüyorsunuz? 

Ürün 50 ml'lik ambalajında satılıyor. Ben 30 kullanımda anca 5te 1'ini falan kullanmışım. Uzun süre gidecektir yani bu boyu. Fiyatı 39.90 tl.
Moshos Garden ürünlerine Moshosgarden.com adresinden ulaşabilirsiniz.

3 yorum:

  1. Kirpikler biraz daha canlı ve uzun sanki :) Bir de dökülen kaşlara çözüm olan bir ürün olsa =)

    YanıtlaSil
  2. Bende farklı bir firmanın böyle bir ürününü kullanmıştım ama ben daha çok kaşlara yönelmiştim. O da baya işe yaramıştı :)

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten gözle görülür bir fark olmuş :)

    YanıtlaSil