15 Kasım 2015

The Balm Meet Matte Hughes - Committed ve Adoring


Merhaba!
Geçtiğimiz ay Türkiye'ye gelen ve hepimizin heyecanla indirim dönemi koşuşup aldığı The Balm'ın likit mat rujlarından bahsetmek istedim bugün blogda. Son zamanlarda nerdeyse tüm markalar, bu mat likit ruj furyasına katılmıştı, The Balm'ın da bunlara katılması şaşırtmadı pek. :) Ben de en çok merak ettiğim Committed ve Adoring renklerini bulunca kaçırmak istemedim. 



the balm committed
Tipik ince uzun, likit ruj/gloss ambalajında geliyorlar.



the balm committed
Sünger bi aplikatöre sahip, büyüklüğü tam ayarında bence.
Kapağı açar açmaz tatlı bir nane kokusu geliyor, ve dudakta da bir süre o tadı ve kokuyu bırakıyor. Ama çoğu naneli rujda olan dolgunlaştırma etkisini ben gözlemlemedim bu rujlarda.



the balm meet matte hughes
Bendeki renkleri Committed (üstteki) ve Adoring (alttaki).
Committed renege benim için tatlı bir şeftali nude rengi. Yalnız açık bir renk olduğu için dudaktaki duruşu dudak rengine göre çokça değişiyor. Bazı dudaklar da pembeliği baskın gelirken, bazılarında şeftali ağır basıyor. 
Adoring rengi ise hakiki bir bordo. Ne pembe alt tonlu şarap rengi ne kahve tonlu, tok bir koyu bordo.


the balm meet matte

 Committed reignin bendeki duruşu bu şekilde. 


Adoring ise bu şekilde. Pek iyi sürememişim bunu, hataları görmezden gelin. :)

Rujların yapısı hakkındaki görüşlerime gelirsem;

- Tamamen mat yapıdalar ama sabitlenmeleri biraz zaman alıyor. Pastel likit rujlar gibi 1 dakika içinde sabitlenmiyor. Bu yüzden  sürdükten sonra bir süre kendi haline bırakmak gerek (asla dudakları birbirine sürtüp yedirmeye çalışmamak gerek). Yine de yapışkanlık hisleri tam anlamıyla geçmiyor bence, özellikle Committed renginde bu his daha belirgin. 
- Yapıları tabiki likit mat ruj oldukları için biraz kuru, ama Pastel rujlardan bir tık daha az kuruluk yaptı bende. Bunda biraz üstte bahsettiğim az sabitlenmemesinin de etkisi var tabiki. 
- Kalıcılıkları çok başarılı, 4-5 saat çok rahat idare ediyor. Gün boyunca 1 kere tazeleyerek, tüm günü idare edebilirsiniz. 
- Adoring isimli koyu bordoyu uygularken biraz dalgalanma sorunu yaşadım, çünkü kabındaki rengi elde etmek için, tüpünden 1-2 kere ek almak gerekiyor ürünü. Böyle kat kat uygulayınca da; renk her yerde aynı homojenlikte durmuyor.


Benim uygulama şeklim şu şekilde;
İlk olarak bir diş fırçası yardımıyla dudaklarımı fırçalayıp ölü deriden kurtarıyorum. Daha sonra çok hafif bir kat lip balm uyguluyorum. (Bu lip balm sayesinde dudak çizgileri doluyor ve likit ruj aralara daha az dolma yapıyor, ve tabiki daha az kuru bi görüntü oluşuyor.) Daha sonra da üst ve alt dudağıma ayrı ayrı ruju uygulayıp, ruj tamamen kuruyana kadar dudaklarımı birbirine sürtmüyorum.


İçerik listesi de bu şekilde. 

The Balm likit rujları Gratislerde 34 tl'ye bulabilirsiniz. İndirim dönemlerinde ise 20 tl'ye inmekte.
Ama benim hala Türkiye'de ulaşılması kolay likit rujlarda en sevdiğim ürün Pastel 20 numara. Hem sabitlenme, hem kalıcılık olarak bende daha başarılı oldu. 
Umarım yararlı bir yazı olmuştur, iyi haftasonları :)



6 yorum:

  1. Gayet güzel anlatmissin bende committed rengini çok beğendim :)

    YanıtlaSil
  2. Gayet güzel anlatmissin bende committed rengini çok beğendim :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir yazı olmuş,bende de bu seriden Charming rengi var ve aldığımdan beri en çok bu ruju sürüyorum.En yakın zamanda Pastel 20 numarayı da alıcam çok güzel açıklamışsın :)

    YanıtlaSil
  4. renkler çok güzel ama dudak kurutttuğu için almayacağım o kadar çok mat rujum var ve hepsi de dudağımı kuruttuğu için bir köşede duruyor..

    YanıtlaSil
  5. committed rengi deli gibi arıyorum ama gratise ne zaman girsem yok :( bu arada size de çok yakışmış renkler :)

    YanıtlaSil
  6. ben sivas istasyon caddesindeki gratisten committed ı aldım çok koyu bir renk çıktı acaba rengi mi değişti

    YanıtlaSil