28 Aralık 2015

Gosh Prime'n Set Pudra


Merhaba,
Instagram'da bana çokça sorulan bir ürüne yer vermek istedim bugün, Gosh'un transparan toz pudrası: Gosh Prime'n Set. Ürünü 3 aydır kullanıyorum ve artık artılarından eksilerinden bahsetmenin vakti gelmişti.

gosh prime'n set
Prime'n Set, toz transparan yapıda bir pudra. Adında da belirtildiği gibi iki şekilde kullanılabiliyor. Bir makyaj öncesinde temiz cilde primer olarak (Evet fondotenin veya bb kremin altına pudra uygulama fikri garip geliyor, biliyorum...), bir de alıştığımız şekilde makyaj üstüne, sabitlemek için transparan pudra olarak. 


gosh prime'n set

gosh gratis
Ortadaki şeridini döndürünce delikli kısım ortaya çıkıyor ve bu şekilde pudraya ulaşabiliyorsunuz. 



gosh pudra
Öncelikle pudranın yapısı ince, yeterli miktarda uygulandığında cakey ve yapay bir görüntü oluşturmuyor. Ama tabiki biraz fazla uygularsanız kendini belli ediyor. 

Bendeki etkilerine geçmeden önce, oldukça yağlı bir cildim var onu hatırlatıyım. 

Pudrayı ilk olarak makyajımın üstüne, sabitleme amaçlı kullandım. Mat tutma süresi beni gerçekten tatmin etti. Şöyleki yıllardır favori pudram Mac Studio Fix'tir, hem kapatıcılık veriyor hem de beni en uzun süre mat tutan pudradır kendisi. Kullandığım diğer Rimmel Stay Matte, The Balm Sexy Mama gibi pudralar bende 2 saat sonra parlamalar yaparken, Studio Fix beni en azından günün yarısına kadar idare eder. Gosh pudra da ona yakın bir performans sergiledi benim cildimde. Yalnız farkettiğim ilk eksisi, tekrar ve 2. katı uyguladığımda cakey durdu. Yani güç içinde yanıma alıyım yağlandıkça kullanırım diyeceğim bir pudra değil. İlk katta güzelken, 2.katta ben pudrayım diye bağırdı. Bunun dışında yanak ve çene bölgenizde kuruluklarınız varsa o bölgelere pek uygulamamak lazım, çünkü o kuru bölgelere yapışma eğilimi gösteriyor ve kuru gösterebiliyor. Ben bile cildimin sadece çok yağlı kısımlarında kullanmayı tercih ediyorum. (T bölgesi, burun kenarları, alın gibi)
Son olarak, normal bir pudraya göre bence gözenekleri, çizgileri daha geri plana atan bir pudra. Hiç makyaj yapmadan sadece nemlendirici üzerine bunu uygulayınca da mat ve daha pürüzsüz bir zemin elde edebilirsiniz.

2. olarak merak ettiğim kullanım şekli olan makyaj altına uyguladım ve etkisine gerçekten şok oldum çünkü 6-7 saat mat kaldım ve gün içinde pudralama ihtiyacı duymadım. (Normalde 3-4 saate parlar cildim ve uzun bir günde 2 kere pudralama ihtiyacı duyarım en az.) Bu heyecanımı, yağlı cilti arkadaşların anlayacağını düşünüyorum.... Hem matlığı koruyor hem de doğal olarak makyajın kalıcılığını arttırıyor. Yalnız her güzelliğin bir kötü yanı oluyor tabiki, hem makyajdan önce bu pudrayı uygulayıp, üzerine fondoten uygulayıp, bir de tekrar üzerine bununla sabitleyince gerçekten pudralı bir yüz oluyor. Özellikle burun bölgesinde soyulma-kabuklaşma tarzı çirkin görüntüler oluyor. O yüzden bu yöntemi sadece T bölgemde, çok hafif ürün alarak kullanıyorum. Yanak gibi zaten çok yağlı olmayan bölgeme hiç kullanmıyorum. Bu şekilde o kuru görüntü azalıyor. Mat kalma hissini o kadar sevdim ki sanırım burundaki o kuru görüntüyü görmezden geliyorum. Pudra üzerine termal su gibi ürünler ile hafifletiyorum. Ama daha tamamen geçiremedim. 

Bu arada bu ürünü, baking yapmak için göz altına vs kullanmak isteyenler varmış. Bence onun için yapısı fazla kuru. Göz altlarında kuruluk yapabilir, o yüzden ben pek kullanmıyorum açıkçası. 


Yukarıda anlattığım kullanım alanlarını anlatan bir yardımcı kağıt çıkıyor içinden. Burda da dediği gibi alta primer olarak bu ürünü, üzerine normal sıkıştırılmış pudra kombinasyonunu da denedim ama yok yine kuru görüntüyü engellemedi. 



İçerik listesi de bu şekilde. İçeriğindeki silikon sayesinde, gözenek görünümünü de azaltıyor kesinlikle. Parfüm ve paraben içermiyor fakat Silica, Mica ve silikon içeriyor. 

Özetle, primer ve sabitleme amaçlı birlikte kullanıldığında beni şu ana kadar en uzun mat tutan ürün oldu kendisi ve yağlı ciltlerin, bir türlü parlama sorununu önleyemeyen kişilerin denemesini tavsiye ederim. Ama çok kullanıldığında yoğun gözüktüğünü ve kabuklaşma yaptığını da inkar edemicem. 

*Ürünün normal fiyatı 35 tl, fakat bugün Gratis indiriminin son günüyken %50 indirimli sahip olabilirsiniz. 



7 yorum:

  1. Ben de günlük olarak nemlendirici ve pudra ikilisini kullanıyorum. Gün içinde T bölgemdeki parlama için kesin sonuç veren bir ürün bulamadım henüz. Bu ürünü de yakalarsam bir şans vereceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ürün beni en uzun süre mat tutan pudralardan biri bence de indirimde bir şans verebilirsiniz :) Hem dediğiniz gibi direk nemlendirici üstüne uygulandığında belki yazıda anlattığım gibi kurutma sorununu yaşatmaz..

      Sil
  2. Yağlı bir ciltte bile kabuklaşma yaptıysa ben hiç denemeyeyim o zaman hiç şansım yok. Ben Chanel'in toz pudrasını kullanıyorum çok memnunum. Hiç kabuklanma falan yapmıyor, sürüldüğü yere ipeksi bir doku katıyor ve özellikle göz altlarımda blur efekti bırakıyor yani çizgilerin görünümünü azaltıyor. Benim cildim kuru bende kalıcı ama yağlı ciltte etkisini bilemiyorum. Bir dene istersen. Hatta ben onunla ilgili bir yazı hazırlıyım en kısa zamanda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet malesef mat tuttuğu kadar kurutma da yapan bir ürün, yağlı cilt haricine tavsiye etmem.. Okudum Chanel'i favoriler yazında şimdi, merak ettirdin :)

      Sil
  3. Merak ettiğim bir üründü.Uygun fiyatlı olarak denenebilicek bir pudra anladığım kadarıyla.Güzel ve açıklayıcı bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yardımcı olmasına sevindim canım, senin de yağlı cildin vardı hatırladığım kadarıyla. Bence matlık konusunda sıkıntı yaratmayan bir pudra ama işte bir tık kurutucu.

      Sil
  4. Mac studio fix pudra paraben içeriyor mu peki

    YanıtlaSil