26 Aralık 2015

The Balm Autobalm California Palet + Gosh Matt Plum ruj ilk inceleme, yaptığım örnek makyajlar


Merhaba!
Geçen gün Gratis'ten çok güzel bir yılbaşı hediye pakedi aldım. Bugün hem o pakedi paylaşmak, hem de bu paketten çıkan ürünlerin swatchlarını ve bunlarla yapabilceğiniz makyajları göstermek istedim. 

gratis ürünleri
Paketten;
The Balm Autobalm California paledi
Gosh 008 Matt Plum ruju
WetnWild fastdry serisinden bir oje
Body Fantasies vücut spreyi 
çıktı. 


The Balm Autobalm California - İlk İzlenim

the balm gratis
California palet, 1 allık ve 3 fardan oluşuyor. Ama allığı far, üstteki açık ışıltılı rengi highlighter, mat kahve farı kaş ürünü ve koyu simli farı da eyeliner gibi kullanma şansınız var. Küçücük palet epey iş görüyor yani. Ayrıca içlerindeki renkler oldukça uyumlu olduğundan, tek palet ile tüm makyajı da aradan çıkarabilirsiniz. Özellikle seyahatlerde bir dolu ürün taşımamak adına epey kullanışlı olur. 

Blush/Shadow: Palette sol bölümde şeftali-mercan tonlu bir allık var. Dediğim gibi dilerseniz, bu ürünü far olarak da kullanabilirsiniz. Mesela ben karıştırma fırçama hem bu üründen hem de kahve fardan alıyorum ve daha sicak tonlu bi kahve elde edebiliyorum. Oldukça pigmentli ve yumuşak bir dokusu var. Bu yüzden bolca tozutuyor.

Highlighter/Shadow: Toz pembe&şampanya karışımı, ışıltılı bir far. Tek katta ışıltısı ve simleri doğal duruyor, hem tüm göz kapağınıza hem de elmacık kemiklerinizin üstüne ışıltı katması için kullanabilirsiniz. Ya da ıslak bir fırçayla göz pınarlarınıza uygulayıp daha parlak ve belirgin bir ışıltı elde edebilirsiniz. Bu renk diğerlerine göre daha az tozutuyor.

Brow/Crease: Mat orta tonlu bir kahve. Katlanma bölgesine uygulayıp gölge vermek için ideal ve risksiz bir renk. Neredeyse her göz makyajıyla uyumlu bir gölge rengi. Kaş farı olarak da kullanılabilir tabi ama benim kaşlarım için biraz sicak kaldı ve doğal durmadı rengi. Yine oldukça pigmentli ve tozutmaya müsait. 

Lid/Liner: İçinde altın ve bronz simler olan koyu acı bir kahve. Highligher rengi ışıltı ve yansıma içerirken, bu daha çok parça simler içeriyor. Göz kapağının dış kısmına gölge rengi olarak ya da ıslak bir fırçayla eyeliner olarak kullanabilirsiniz. (Aşağıda iki şekilde uygulanmış halini de paylaştım.) Pigmentasyonu diğerlerine göre oldukça düşük.



the balm gratis
Uygulanmış halleri de bu şekilde. 


California palet ile yaptığım göz makyajları
günlük makyajlar

kahve göz makyajı
Bu makyajda paletteki tüm far renklerini kullandım. 
İlk katlanma bölgeme mat kahve far ile gölge verdim. Daha sonra pembe-şampanya rengi elim ile pıt pıt yaparak göz kapağımın boş kalan kısmına uyguladım. Katlanma bölgesine çok gelmedim, zira o bölgede ışıltı, sim vs pek hazzetmiyorum). Son olarak da koyu kahve simli farı gözümün sadece dış kısmına tek kat uyguladım. Böylece daha gölgeli ve renk geçişli bir makyaj çıkmış oldu. 



the balm göz makyajı

kahve eyeliner
Burada da koyu kahve farı eyeliner gibi uyguladım. Bunu nasıl yaptım;
The Balm'ın put a lid on it isimli far bazından biraz alıp eyeliner fırçama iyice sürdüm, daha sonra da bolca fardan aldım. Zaten farların tozutmaya müsait bir yapısı olduğu için, fırçadaki  kremsi ürünle bu tozlar birleşip krem eyeliner gibi bir hale geliyor. Kuyruk kısmını bu tarz sivriltmek için de, kulak çubuğunu misel suya batırıp, o kısmı keskin bir hat şeklinde sildim. 


Gosh Velvet Touch - 008 Matt Plum
gosh matt plum
Gosh'un Velvet Touch rujlarının iki serisi var gördüğüm kadarıyla. Bir seri daha kremsi yapılıyken, diğeri mat yapıda. Bendeki ruj, mat serinin en koyu rengi; 008 Plum.


gosh gratis
Dışarıdan çok koyu kahve-bordo gibi dursa da aslında uygulanmış hali oldukça farklı. 


gosh ruj gratis
Görünüşünden oldukça açık ve pembe tonlu bir renk oluyor sürüldüğünde. Pembelik ve vişnelik bulunduran bir mürdüm gibi tanımlayabilirim sanırım. Benim ten ve dudak rengimde öyle durdu en azından. Hatta görsellerden Mac-Rebel'in biraz daha soft hali gibi geldi bana. Yapı olarak mat ama hafif kremsilik de var. Dudakları donuk derece mat bir halde bırakmıyor.  Daha kremsi ve hafif renkli durmasını istiyorsanız, altına lip balm da kullanabilirsiniz.


gosh plum lipstick
Benim dudağımda bu şekilde durdu. Bu iki kat uygulanmış hali.


Siz ne düşünüyorsunuz ürünler ile ilgili? Palet ile ilgili başka nasıl makyajlar çıkarabiliyorsunuz paylaşırsanız çok sevinirim.. 


2 yorum:

  1. ruja bayıldım :) bende de var ama daha kullanmaya kıyamadım :)

    YanıtlaSil
  2. Harıka durmuş sende ruj ,gule gule kullanmalar canım <3

    YanıtlaSil