22 Ocak 2016

It Cosmetics Your Skin But Better CC Cream - Fair

Merhaba!
It Cosmetics'in bu çok ünlü CC kremini sonunda blogda paylaşabiliyorum. İnternette arattığımda türkçe kaynakla karşılaşmadım, o yüzden yurtdışından almayı veya bir şekilde sipariş vermeyi düşünenlere yardımcı olacağını umuyorum. 
Tam adı 'Your Skin But Better CC+', yani kendi cildimiz ama bir tık daha iyisi gibi çevirebiliriz sanırım. BB furyasından sonra çıkan CC kremler, 'color correcting' yani cilt rengi/tonu düzenleyeci etki vermeyi vaadediyor. It Cosmetics'in bu tipik vaadler dışındaki iddialı vaadi ise; primer, güneş koruyucu, nemlendirici, anti-ageing serum ve fondoten etkisini tek ürünle sağlamak. 


it cosmetics cc cream fair

it cosmetics cc cream swatches

Şık olmayan ama oldukça kullanışlı tüp bir ambalajda geliyor. Seyehatlerde taşımaya, ya da gün içinde tazelenmek isteniyorsa çantaya atmaya müsait bir ambalajı var. Pompası sayesinde istediğiniz kadar ürünü de alabiliyorsunuz. 1 tam pompanın biraz daha azı, benim cildime fazlasıyla yetiyor.
Ürünün tamamı 32ml (1.08 oz).

CC Krem, full kapatıcılıkta olduğunu iddaa etse de daha çok orta kapatıcılıkta bir fondoten gibi diyebilirim. Tabiki alıştığımız bb ve cc kremlere göre oldukça yoğun olmuş oluyor bu da. 
Yapısı oldukça tok ve kremsi, öyle akışkan değil. Ben en iyi uygulamanın, el ile ürünü hafifçe dağıtıp/yedirip üzerinden nemli sünger ile tam anlamıyla yedirmekle olduğunu düşünüyorum. Fırça ile de denedim fakat yapısı çok kremsi olduğu için iz bırakabiliyor. Sünger yardımıyla tamamen cilt ile bütünleşip, doğal bir görünüm sağlıyor. Benim 'günlük kullanıma uygun ten ürünü' anlayışıma tam uyuyor kapatıcılık ve doğal bitiş olarak. 

SPF 50+ güneş koruma faktörü içeriyor. Tamamen fiziksel güneş koruyuculardan oluşuyor.(Aktif içeriği Titanyum Dioksit ve Zinc Oksit). Peki ne bu fiziksel koruyucu? Güneş ışınlarını direk bloke edip ciltten uzaklaştırıyor, kimyasal koruyucular gibi absorbe etmiyor. Ayrıca hem UVA, hem UVB ışınlarına karşı koruyor. Yani bu ürünle beraber ekstra bir güneş koruyucu kullanmanıza gerek yok, kendisi tek başına fazlasıyla bu görevi üstlenmiş. Bu kısmın tek eksisi, fotoğraflarda hafif beyaz bir cilt sunması. Yani gece kullanımına pek uygun değil. 

Bitiş kısmına gelirsek, ilk uygulandığında hafif ıslak duruyor (bu yüzden ilk kez kullandığımda çok korkmuştum, yağlı ciltli biri olarak), fakat 1-2 dakika içinde sabitlenip satin/mat bir bitişe dönüşüyor. Pudralı bir görünüm vermiyor. Daha çok elmacık kemikleri ve burun gibi ışığın direk vurduğu yerlerde hafif ve doğal bir yansıma bırakıyor, kalan kısımlar ise kısmen daha mat kalıyor. 

Cildimde ilk 3-4 saat tam anlamıyla kusursuz duruyor diyebilirim, orta kapatıcılıkta ve kendim cildimmiş gibi doğal bir görünüm bırakıyor. Fakat cildimin yağlı olmasından kaynaklı gün ortasında parlama yapmaya başlıyor. (Nemlendirici özelliği ve içeriğindeki güneş koruyucular düşünüldüğünde normal karşıladım tabi bunu, zira beni en uzun süre mat tutan fondoten zaten 5-6 saat kalır.) Üzerinden yağ emici mendil ve pudrayla geçtiğimde günün sonunu çıkarabiliyorum. Normal veya bana göre daha az yağlı ciltlerde muhtemelen daha uzun süre idare edecektir. Kalıcılık olarak da bir fondotenle yarışamaz asla, 7-8 saatlik ömrü var diyeyim. Sabah 7 gibi uyguladığım ürün, akşam 7de pamuğa çok çok az geliyor. Kapatıcılık gün içinde azalıyor yani, artık cilt emdiği için mi kremsi yapısını bilemiyorum. 

İçeriğindeki A, B, C ve E vitaminleri, hyaluronik asit ve kolagenlerle cilde nem verip, uzun vaadede cilt tonunu iyileştirmeyi ve yaşlanma karşıtı bir etki vermeyi vaad ediyor. Anlık nem verme kısmına katılsam da, cilt düzenleyici veya iyileştirici bir özelliği olduğuna pek inanmıyorum açıkçası. :)

Bu ürünü annemin cildinde de denedim (olgun ve kuru bir cilt) ve onda bendeki kadar pürüzsüz ve güzel durmadı. Kırışıklıklara ve mimik çizgilerine dolma yaptı ve bendeki gibi doğal bir bitiş sağlamadı. Kısacası olgun veya kuru ciltlerden daha çok genç, normal/karma/yağlı ciltlere daha uygun bir ürün olduğunu düşünüyorum.

Son olarak, ürünün çok güzel limonumsu ama bir yandan da şekerli bir kokusu var. Sürerken geliyor tabi bir tek, sonra geçiyor. 



it cosmetics cc cream fair
Serinin renk skalası epey dar, sadece 5 renkten oluşuyor. Bendeki rengi en açık renk olan Fair. Sarı alt tonlu açık bir renk. (Mac NC15'e muadil gibi geldi bana çünkü ben NC20 kullanıyorum ve ondan bir tık daha açık ve daha az sarı.) 
Bundan bir koyu renk olan 'Light' rengi görsellerde çok koyu ve turuncumsu gözüktüğü için onu tercih etmedim. İyiki de öyle yapmışım. Daha buğday tene uyabilecek bir renkmiş o. 


it cosmetics cc cream fair
Elimdeki ten ürünlerinden rengi en çok Revlon Colorstay fondotenlerden Buff rengi ile uyuşuyor. Neredeyse aynılar, ondan bir tık daha az sarı. Sipariş vermeden önce bu fondoten ile kıyaslayabilirsiniz.



Bu arada It Cosmetics markası, hayvanlar üzerinde test yapmayan bir marka.





 Şimdi beni çok şaşırtan içerik kısmına gelelim. Hayatımda ilk kez bu kadar uzun bir içerik listesi görüyorum. 

Evet, bu iki fotoğraf da içerik listesini gösteriyor....
Yazının başında da belirttiğim gibi hem baz, hem nemlendirici, hem güneş kremi, hem serum, hem fondoten olmayı amaçladığı için içerik listesinin bu kadar kabarık olduğunu düşünüyorum. İçerik listesi su, salyangoz özü ve silikon ile başlıyor ve ondan sonraki kısımlarda daha çok bitki ve meyve özütleri ve bitkisel yağlar yer alıyor. Paraben içermiyor.

Özetle, benim bir aydır günlük kullanım için elimden düşmeyen ten ürünüm oldu. Normal-karma ciltlere tavsiye ederim. 
It Cosmetics markası malesef Türkiye'de bulunmayan bir marka. Bu yüzden yabancı kozmetik sitelerinden veya Instagram'daki yurtdışından ürün temin eden hesaplardan sipariş edebilirsiniz.
Ben gümrükte kalma riskiyle uğraşmak istemediğimden Instagram'daki 'Orjinaliburda' hesabından sipariş verdim. Daha önce de alışveriş yaptığım, güvenilir bir hesap, tavsiye ederim.
Fiyatı: 125 tl
Amerika fiyatı: 38$

Umarım merak edenlere yararlı bir yazı olmuştur!

7 yorum:

  1. Bu ürünü yabancı bloggerlarda görüp merak etmiştim.Çok güzel bir yazı olmuş.Günlük kullanım için ideal bir ürüne benziyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle, günlük kullanım için hem kapatıcılığı hem doğal bitişi ideal :)

      Sil
  2. Çok güzel, aydınlatıcı içerikli bir paylaşım olmuş👍🙂 Tşkler😘

    YanıtlaSil
  3. Bu ürüne gözüm fena takılmıştı ama aşırı kuru cildime olmayacağını düşünerekten vazgeçtim

    YanıtlaSil
  4. komedojenik maddeler yer alıyor, gözenekli ciltlerin dikkat etmesini öneririm.

    YanıtlaSil
  5. Turkiye de neresi satilyor?

    YanıtlaSil
  6. Nerden temin edeceğiz insta adresini bulamadım..

    YanıtlaSil