20 Ocak 2014

Sevdiğim/Sevemediğim Ecotools Fırçaları

Merhaba! Pazartesi sendromunun yavaş yavaş atlatıldığı bu saatlerde yeni bir post yapmak istedim. Fırçalar hakkında hazırladığım ilk yayın, oldukça çok detaylı fotoğraflara yer vermeye çalıştım. Umarım yararlı bulursunuz..

Ecotools fırçaları seçme sebebim, Türkiye'de kolay ulaşılabilir bir marka olması (keza Gratis olmayan şehir kalmadı heralde?). Ayrıca fiyat/performans oranının oldukça iyi olması. Bugün de çok severek kullandığım ve hiç memnun olmadığım toplam 3 fırçasını tanıtıcam. Diğer 2-3 fırçasını daha kullandım ama onları çok seviyorum veya nefret ediyorum diye kategoriye koyamadığım için arada kalanlar olarak değinmedim.


ecotools brushes

Öncelikle Ecotools tamamen çevre dostu bir marka olması ve hayvanlar üzerinde deney yapmamasıyla koca bir + kazanıyor benden. Ayrıca fırçalarının tutma yeri de bambudan yapılıyor, gri-aliminyum kısmı ise tamamen geri dönüştürülebiliyor-muş-. Şimdi detaylı yorumlarına geçebilirim;


ecotools powder brush

#1 Ecotools Far Fırçası: 

ecotools blending brush

ecotools far fırçası

Markanın en sevdiğim fırçası kendisi. Yapısı inanılmaz yumuşak, uygulanışta çok soft bir görüntü bırakıyor. Ben, blending brush yani karıştırma fırçası olarak kullanıyorum. Farlar arası renk geçişini çok güzel yapıyor, renkleri çok doğal karıştırıyor birbirine. Tüy dökme gibi bir problemi yok. (6 aydır kullanıyorum, her hafta yıkıyorum nerdeyse). Mac 217'yi andırıyor.
Fiyat: 10 tl (indirimli hali)

# Ecotools Pudra Fırçası:

ecotools pudra fırçası

uygun fiyatlı makyaj fırçaları

Bu da severek kullandığım bir ürün. Fotoğraftan da görüldüğü üzere çok bol ama gevşek kıllı, asla yapay bir görüntü vermiyor. Çok yumuşak yapılı olduğu için doğal bir şekilde dağıtıyor pudrayı. Fakat belirtmeliyim ki ben bu fırçayı sıkıştırılmış pudrayla kullanıyorum. (Mac Studio Fix, Rimmel Stay Matte gibi) Yani, toz pudralarla pek iyi bir performans vereceğini düşünmüyorum. Çünkü; fırçanın kıllara uca doğru inceliyor ve araları açılıyor, yani toz veya mineral pudralar bu aralara dolabilir. Başarılı bir uygulama olmaz gibi geliyor bana.
Fiyat: 18 tl (indirimli)

# Ecotools Fondöten Fırçası:

ecotools fondoten fırçası

ecotools fırçaları

İşte bir türlü sevemediğim tek Ecotools fırçası! Sevmeme nedenim ise inanılmaz iz bırakması. 2. fotoğraftan anlaşıldığı üzere çok düz ve sert bir yapısı var. Bu yüzden uygulandığında çizgi çizgi bir görüntü oluşturuyor. Fırçayı hafif yan tutup vurma hareketleriyle uyguladığımda bir iz bırakmıyor ama bu da tüm yüze uygulamak için vakit ister. O yüzden, bu fırçayı ben kızarıklıklarıma kapatıcı uyguladığımda hem sabitleme hem dağıtma göreviyle kullanıyorum o vurma hareketiyle (göz altlarıma değil).
Fiyat: 15 tl (indirimli)

Eveeet, bugünlük bu kadar umarım fırça arayışında olanlara ve Ecotools fırçaları denememiş olanlara yardım edebilmişimdir!

10 yorum:

  1. bende ecotools denemek istiyorum özellikle far fırçasını merak ediyorum bide bu tarz küçük fondöten fırçalarını bende sevmiyorum bendede avonun vardı tam bi fiyasko

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Far fircasini gozum kapali onerebilirim :) hem anlattigim gibi farlari karistirmak icin kullanabilirsiniz, hem de goz kapagina taban fari uygulamak icin..

      Sil
  2. Ecotools fırçalara ben de bayılıyorum, hem kendilerine hem de yanında gelen bez çantalarına =)
    http://neselizebra.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen o cantalar tasimada kolaylik sagliyor baya!

      Sil
  3. hiç fırçam yok en büyük eksiğim ve hiç almaya sıra gelmiyor ya :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ecotools'un setleri de var, icin de pudra, kapatici, far ve kas fircasi vardi hatirladigim kadariyla. Hem gratis indiriminde hepsi 32 lira mi ne oluyordu, bir bak istersen :)

      Sil
  4. benim de çok merak ettiğim ve hala denemediğim bir seri.... en kısa zamanda edinmeliyim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fondöten fırçası hariç tüm seriyi öneririm :)

      Sil
  5. Allık için pudra fırçasını önerir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Real Techniques Blush Brush derim gozum kapali...

      Sil