23 Ocak 2014

Yüzünüzü Doğru Kontürlüyor Musunuz?

Merhaba! 
Bugün oldukça önemli bir konuya değinmek istedim; YÜZ KONTÜRLEME. Oldukça yanlış uygulamalarına tanık oluyorum bu aralar özellikle Youtube'daki bazı videolarda da gördüğüm kadarıyla çoğumuz sabit bir kontürleme şeklini benimsemiş ve onu uyguluyoruz. Peki, bu kontürleme yüz şeklinize uyuyor mu, yoksa yüz şeklinizi daha mı çok bozuyor? Burda en önemli nokta yüz şeklinizi doğru tayin etmek ve ona göre gölgelendirme işlemine başlamak. Hadi farklı yüz tiplerine göre bu gölgelendirme işlemlerini inceleyelim;


yüz kontürleme

#1 Elmas Yüz: 
Eğer yüzünüz şakak kemiklerinizden yanaklarınızın bitimine kadar düz ve uzun iniyor, fakat çene ve alın bölgesi sivriliyorsa bu yüz şekline sahipsiniz. Öncelikle, sivri bölgeleri kesmek için düz çizgi şeklinde kontür yapmanız gerekiyor. Bu yüzden mat bir bronzer veya teninizden 3-4 ton koyu pudra yardımıyla alnınızın bitiş kısmına ve çenenizin sivri uç kısmına düz bir çizgi çekmelisiniz. Bu, o sivriliği alıp daha düz gözükmesini sağlayacaktır. Elmacık kemiklerinize gelirsek, yüzünüz uzun olduğu için tipik 45 derece açıyla yapılan gölge uygulamasını yapmamanız gerekiyor, çünkü bu yüzünüzü olduğundan uzun göstericektir. Sizin elmacık kemiklerinizin hemen altında yüzünüze yatay şekilde bronzer uygulamanız gerekmektedir. Bu, yüzünüzün upuuzun görünmesini engellicektir. Aydınlatıcıya gelirsek de farkındaysanız fotoğrafta kuzey-güney yönlü uzanan aydınlatıcı yok, daha çok yatay şekilde uygulamalısınız. (Göz altlarınız ve alın için)

#2 Kalp Yüz:
Bu benim de sahip olduğum yüz şekli. Alnım dikdörtgen, ama çene kısmım düz değil ovalimsi, yüzüm de kısa. Bizim yapmamız gereken alnımızı ovalleştirmek + yüzümüzü uzun göstermek. Öncelikle alından başlarsak, şakaklarımızdan alın bitimimize doğru iki yana çapraz gölgeler yapmalıyız. Bu alnımızın dükdörtgenliğini alcaktır. Elmacık kemiklerindeki uygulamaya gelirsek, ben şahsen o kadar aşağı inmiyorum, ama elmacık kemiklerimin hemen altına aşağı doğru eğik duran çizgiler çekiyorum, böylece yüzüm daha uzun gözüküyor. Aydınlatıcıya gelirsek ise farkettiyseniz hep kuzey-güney yönlü uzanıyor aydınlatılan yerler (göz altları,alın, çene) Çünkü neden? evet evet yüzümüzü uzun göstermek için!


yüz kontürleme

#3 Yumura-İdeal Yüz:
İşte bu yüzdeki kontürleme uygulamaları, her yerde gördüğümüz standart gölgelendirme değil mi? Ama bu yüz şekli ideal yüz şekli, yani her yüz tipine bu gölgelendirme gitçek diye bir şey yok! Bu ideal yüz şekline yapılan gölgelendirme yüzün herhangi bi yerinin şeklini değiştirmek değil, olan şekli vurgulamak tamamen. Elmacık kemkiklerinin altına vurgu yapıp belirginleştirme, göz altına ve alın bölgesine aydınlatma vs..

#4 Dikdörtgen Yüz
Alnınızdan çenenize kadar olan yanlardaki kısımlar dümdüz iniyorsa ve çenenizin birleşiminda ovallik yoksa bu yüz şekline sahipsiniz. İlk olarak fotoğrafta dikkatinizi çekmesi gereken aydınlatıcıyla koca bir üçgen yapılmasıdır. Bunun mantığı kare + üçgenin bir yuvarlak oluşturmasıdır. Yani bu üçgen yardımıyla yüzünüz ovallik kazanıcaktır. Elmacık kemiklerinizin vurgusunu, yüzünüzün uzun veya kısa olmasına göre kendiniz belirlemelisiniz. Eğer, uzun yüze sahipseniz resimdeki gibi yatay kontür, kısa yüze sahipseniz ise asağı doğru çapraz kontür yapmalısınız. 

yüz nasıl ince gösterilir

#5 Oval Yüz:
Bu yüz şekli yine ideale yakın yüz şeklidir, o yüzden diğerleri gibi belirli kuralları yok. Fakat bazı oval yüzler geniş alına sahip oluyor, bu görüntüden rahatsızsanız, alnınızdan şakaklarınıza kadar saç dibinizi takip ederek bronzer uygulaması yapabilirsiniz.

#6 Yuvarlak Yüz:
Herhalde en çok şikayet edilen yüz şekli! Unutmayın bu yüz şeklinin baş kuralı, süreceğiniz her renkli kozmetiği yukarı aşağı doğrultuda uygulamanız gerektiğidir. Bronzerı, kulağınızın başlangıcından yüz bitiminize kadar fotoğraftaki gibi aşağı-çapraz yönlü sürmelisiniz. Farkettiğiniz üzere allık bile düşey durmakta, böylece yüzünüzün yuvarlıklığı azalıp daha uzun gözükmesi sağlancak. Aydınlatıcıya gelirsek, alın kısmınıza sürdüğünüz aydınlatıcı kesinlikle kaşlarınızın arasından yukarı doğru uzanmalı, yatay değil!

Bir yazının daha sonuna geldik, umarım sizin için yararlı olmuştur!

11 yorum:

  1. Harika bir yazı olmuşş
    birçok insanın sahip olduğu yüz şeklini bilmediğine eminim :)

    YanıtlaSil
  2. Bende bu ara bu duruma merak sarıştım. Süper oldu bu yazı.

    YanıtlaSil
  3. Her ne kadar denesem de yüzümde çok sırıtıyormuş gibi geldiği için hep geri siliyorum :)
    Güzel yorumun için teşekkür ederim tekrar. Ben de çok sevdim blogunu takipçinim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet beyaz tenli olunca zor oluyor..
      Ben bronzeri fircaya alip ilk elime suruyorum, sonra kalan hafif urunle golgelendirme yapiyorum tavsiye ederim :)

      Sil
  4. Bugüne kadar bir çok yerde yüz kontürleme ilgili yazılar, makaleler okudum ama içlerinde bu konuda olduķça doğru açıklamaların bulunduğu belki tek değil ama okuduğum ilk yazı sizin yazınız oldu, Hem tebrik hem doğru bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Blogunuzu tesadüfen buldum ama düzenli takip edilcek güzel bir blog olduğunu düşünüyorum. biraz diğer postlarınıza göz atayım:)))size güzel bir gün geçirmenizi dilerim,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugune kadar aldigim en guzel yorumlardan biri gercekten cok tesekkur ederim. Yararli bulmaniza cok sevindim :)
      Umarim blogun diger postlari icin de benzer dusuncelere sahip olursunuz..
      Iyi gunler :)

      Sil
  5. Elmas sanırım yüzüm benim de. Sakaklar ve elmacik kemiklerim dolgun değil ama yandan belli oluyor diğer aşağı düz sarkmis gibi bi görüntüsü var cenem de dar. Hangi yüz şekline sahibim acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eger ceneniz yuzunuzun geri kalanina gore sivri kaliyorsa yani yanak bolgeniz duz iken ceneniz ucgen bitisliyse elmas yuz sekline sahipsinizdir

      Sil
  6. Yuz şeklimi bilemiyorum yardım edebilirmisiniz

    YanıtlaSil