6 Şubat 2014

Parodontax Beyazlatıcı Diş Macunu

Merhaba! Yine anca bir öğle arası vakit bulup bu post'u hazırlamak istedim. Kozmetik dışında hazırlayacağım ilk ürün incelemesi ama yararlı olcağını düşünüyorum.
Öncelikle son 1-2 yıldır dişlerimi maximum seviyede beyazlatıcak diş macununu arıyodum. Hep farklı markalar denemeye çalıştım ama hep benzer sonucu aldım. Colgate, İpana, Signal hepsinin her ürününü denedim ama bi fark elde edemedim. Bi arkadaşımın tavsiyesiyle Parodontax'ı aldım. (Reklam gibi oldu :D)
Urunu bitirdigime gore yorumlama vakti geldi diye dusundum. Buyrun inceleyelim...

Cidden, gözle görülür fark yaratan kullandığım tek ürün bu oldu. Günde iki kere kullandım ve 1 haftanın sonunda en az 2 ton beyazlama oldu diş rengimde. (Ürünün arkasında, günde 3 kereden fazla kullanılmaması gerektiği yazıyor). Ruj inceleme yazımda dişlerime övgü gelmişti, bir de maille hangi diş macununu kullandığım sorulunca, sizinle de paylaşmak istedim. O beyazlığı sağlayan ürün bu! :)


Fakat belirtmeliyim ki tadı inanılmaz kötü! Alıştığımız nane tadıyla alakası yok daha çok sanki deniz suyu içiyomuşuz gibi hissettiriyor. Kendileri de kabullenmişler bunu zaten, '14 günlük alışma sürecinden sonra, ferahlatıcı bir tat almaya başlicaksınız.' ibaresi koymuşlar. Ferahlatıcı bir tat alamadım ben ama eskisi gibi kötü gelmedi, dediği gibi 'alıştım'. :) Bir de etkisini gözle görülür şekilde belli edince, tadına katlandım açıkçası.
Bu tadın sebebi de içindekiler zaten, normal diş macunlarına göre daha doğal bi içeriğe sahip. Üstteki fotoğrafta gördüğünüz gibi Nane, Ada Çayı, Ratanya, Mineral Tuzlar, Ekinezya, Papatya ve Mirra varmış.

Ürünü eczanelerde bulabilirsiniz. Fiyatını tam hatırlamıyorum ama 15-20 lira arası olması lazım.

27 yorum:

  1. Ya aynen hepsi birbirinin aynı hiç öyle ekstra beyazlatana ben de rastlamadım bu baya fark ediyor diyorsun madem ,diş macunum bitince bunu alcam;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dene canim, 1 haftada gozle gorulur fark oldu bende

      Sil
  2. Ya ben de bu beyazlatma işine taktım bu aralar, signal colgate denedim, bunu da deneyeyim =)
    Bu arada mimlendin =)
    http://neselizebra.blogspot.com.tr/2014/02/mim-sevgililer-gunu.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de takmistim sonunda memnun kaldigim bi urune denk geldim:) mim icin tesekkurler en kisa zamands cevap gelicek!

      Sil
    2. Ben 4 senedir yurt disinda bunu kullaniyorum. Odan baskasi oyuncak gibi geliyor artik..

      Sil
  3. ben de bu diş macununu çok merak ediyorum. Bir ara almayı düşündüm ama sonra tadı çok kötü kesinlikle dayanılmaz hemen çöpe attım gibi yorumları okuyunca vazgeçmiştim. şimdi diş hekimimin tavsiyesi üzerine ipana clinic line kullanıyorum ama beyazlatma etkisi yok tabii :) elimdeki bitince bunu deneyeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tadi cook kotu, kullaninca sok etkisi birakmasin diye yazida da vurguladim zaten:) boyle hem tuzlu hem tatli garip bisey ama cidden kullandikca alisiyosun garipsemiyosun

      Sil
  4. Tadını merak ettiğimden bile alabilirim :) Beyazlatmış da üstelik. En kısa zamanda almalıyım yazı için teşekkürler ben de arayıştaydım bir süredir :) Bloğuma da beklerim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadini seven daha duymadim acikcasi:) dene tabiki oneririm..

      Sil
  5. bende ipana colgette vs vs kullandım ama yok birde bunu deneyelim bu arada mimlendin canım http://dygndesign.blogspot.com/2014/02/sevgililer-gunu-mim.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hepsi ayni onlarin...
      En kisa surede cevap gelicek mim'e cok sagol :*

      Sil
  6. merhaba takipteyim bana da beklerim

    YanıtlaSil
  7. Kullanali bir hafta oluyor tadi ilk basta kötu ama sonrdan alisiliyor dislerim bir haftada inanilmaz beyazladi ve dis etlerimdeki kirmizilik gitti harika bundan sonra hep kullanicam fiyatida cok iyi 7.5. Cok sevdim tabi tadini asla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memnun kalmaniza cok sevindim. :) Evet 5-6 kullanimdan sonra tadina alisiliyo o kadar kotu gelmiyo. E adamlar dogal icerik yapmis o kadar tada da katlanicaz :) yalniz o fiyata nerden aldiginizi soylerseniz cok sevinirim ben hep 15-16 tl gibi bi rakam oduyorum

      Sil
    2. Merhabalar ben bursada yasiyorum ve eczaneden gecen hafta 7.5 tl ye aldim. Dogallik icin katlanilir:) artik tadi normal geliyor

      Sil
  8. Arkadaslar fiyatina cok sasirdim 50 ml. 11 tl eden asagi satmiolar. 75 mllik ise 13 - 14 tl civarinda ama ben yine de cok fazla sikayetci degilim kesinlikle tavsiye ederim yillardir vazgecemedigim tek macun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz yine iyi almissiniz ben en son Gratis'ten 16ya almistim. Ama dediginiz gibi degiyo o fiyata onemli olan o :)

      Sil
  9. Dört aydır kullanıyorum. Fırçaladıktan hemen sonra nefesimin kötü koktugunu söyleyen oldu. Beyazlama da olmadı, hatta tartar olustu(dört yıldan sonra). Macundan mıdır diş tellerinden midir bilemiyorum. Yine de kullanmaya devam ediyorum.

    Ayrıca öteki diş macunlarında kanserojan beyazlatıcı maddeler bulunuyormuş. Sonuç olarak kahrolsun kapitalizm! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuza gercekten sasirdim, cunku bu urunden -tadi ve kokusu haric- memnun olmayani duymamistim. Benim 1 yildir duzenli olarak kullandigim dis macunu kendisi ve gercekten gecen yila gore gozle gorulur bi beyazlik farki oldu dislerimde. Ama heralde herkesin disinin ulasabilcegi dogal ve maksimum bi beyazlik vardir. Belki size o yuzden etki etmemistir. Tabi tel takmaniz da bi etkendir elbet, ben de eskiden tel takan biri olarak dislerin tartar olusturmaya daha yatkin oldugunu biliyorum. Siz en iyisi dis doktorunuza da danisin :)

      Sil
    2. Mesele salt beyazlatma olsa gözle görülür beyazlığı aşağı yukarı her diş macunu aynı düzeyde sağlıyor. Bu macunu kullanmamın tek nedeni diğer macunlar kadar kimyasal içermiyor ve doktorların öneriyor olmasıdır. Yoksa o iğrenç tada neden katlanayımki.

      Kullandığın diş macununa da toz kondurmuyorsun.
      Tamam bütün suç benim dişlerimde :)

      Sil
    3. Benim aradigim ozellik beyazlatmasaydi, dediginiz gibi diger macunlardan da bunu alamadim.

      Dediginiz sorunlari yasamadim, yasayani da duymadim. Uzmanlik alanim olmadigi icin yardim edemiyorum.

      Sil
  10. bende kullanıyorum buram buram karbonat tadı ve kokusu var ilk başlarda gerçekten çok kötü geliyor ama etkisini gördükçe umursamamaya başlıyorsunuz tavsiye ederim bu arada diş etlerine değdirmemeye dikkat!

    YanıtlaSil
  11. bende kullanıyorum buram buram karbonat tadı ve kokusu var ilk başlarda gerçekten çok kötü geliyor ama etkisini gördükçe umursamamaya başlıyorsunuz tavsiye ederim bu arada diş etlerine değdirmemeye dikkat!

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. Çok iğrenç reklam çenedi kopsun kim yapıyorsa alıpta kullanasım bile gelmiyor iğrençlik reklam

    YanıtlaSil
  14. Diş eti ile sorunu olan kişilerin yardımcısıdır kendileri. 😀

    YanıtlaSil