23 Şubat 2014

Rimmel London Stay Matte Fondoten

Hepinize mutlu pazarlaaar!
Bugün size bence hakettiği değeri görmeyen bir fondötenden bahsedicem; Rimmel'in Stay Matte Fondöteni. Eski fondöteni değiştirip piyasaya sürmüşler. Farkı; köpük-krem formda olması. Ne yazıkki Rimmel - Wake Me Up'ın gölgesinde kaldı. Fakat, yağlı ciltlerin de Wake Me Up peşinde koşmasını anlamıyorum. Kabullenelim o güzel fondöten bize uygun değil.....Karma-yağlı ciltler matlaştıran ve yüksek kapatıcılık sunan bir fondöten arıyosanız asıl Stay Matte'yi denemelisiniz!

yağlı ciltler için fondoten

İlk kez bir Rimmel London kabını sevdim. Pudrasının kabından çok şikayet alınca fondötenine özen göstermiş heralde :) Çantaya atıp çıkailcek bir ünün. Elinize istediğiniz kadar sıkıp fırçayla, ya da parmaklarınızla uygulayabilirsiniz. Bendeki 100 Ivory rengi (en açık renk) yüzüme tam uydu diyebilirim. Çok çok beyaz tenlilere koyu gelebilir. Ayrıca ürün alıştığımız fondötenlerden biraz küçük, fakat köpük formda olduğu için azıcık ürünü tüm yüze yetiyo. (30 ml)


en iyi fondoten

Dediğim gibi ürün krem-köpük formda, alıştığımız fondötenlere göre katı. Bu yüzden yüzde dağıtımı çok zor olcak diye düşündüm, ama hiç de öyle olmadı. Yüzle güzel bütünleşiyor. Ben ilk elimle yüzüme dağıtıyorum bastırmadan yedirmeden, sadece tüm yüzüme dağıldığından emin olarak. Daha sonra fırçayla yedirme işlemini yapıyorum. Söylemeliyim ki, üzerinde ince yapılı bir fondöten yazsa da oldukça kalın yapılı bir fondöten. Kapatıcılığı orta-yüksek diyebilirim. Yüzle güzel bütünleştiği ve oldukça kalın yapılı olduğu için kalıcılığı da yüksek, gün boyu yüzümde kaldı. Ayrıca sürüldükten sonra pudralaşan bir ürün, bu yüzden üzerine kalın yapıda bi pudra uygulanmamalı. (Transparan pudra iyi gidiyor -fırçayla-)

Uygulamadan önce su bazlı bir nemlendirici kullanıp 5 dk bekledikten sonra fondöteni uyguluyorum. Mat bir bitişi var ve kesinlikle bu bitişi koruyor. Beklemiyodum ama yüzümü 4-5 saat bu halde tuttu, parlama yapmadı. İlerleyen saatlerde yüzüme yine Rimmel'in Stay Matte pudrasını uyguladım (fırçayla T bölgeme), çok güzel uydu, emanet gibi üstünde BEN BURDAYIM demedi. 

!!!! Fakat çok önemli bir kısmı söylemeden geçemem. Fotoğrafta gördüğünüz gibi şu an cildimde sivilce gibi bir sorun yok, sadece ufak lekeler ve renk bozuklukları var. Sadece çenemde bir sivilce vardı, ve onun üzerine sürünce inanılmaz kuruluk yaptı ve sivilceyi belli etti. Yani bu fondöteni sivilceli ciltlere önermiyorum, yüzünüzün sadece bir bölümünde sivilce varsa da o bölgeye uygulamamalısınız. Onun dışındaki kısımlarda gerçekten pürüzsüzleştirici bir etki bırakıyor.

Kısaca, benim bayıldığım ve severek kullancağım, bittikçe alcağım bir fondöten oldu kendisi. Fakat sivilcem olduğu dönemlerde elim kesinlikle gitmicek:) Karma-yağlı ciltler için öneriyorum (öncesinde nemlendiriciyle), kuru ciltlerde daha fazla kurumaya sebep olabilir.

Birkaç yabancı makeup vlogger tanıtımı;
 https://www.youtube.com/watch?v=AHPyOw0vQzQ (3.dakikadan başlayabilrsiniz)
https://www.youtube.com/watch?v=fQdpFJFgR_o (2.20'den başlayabilirsiniz)

*Ürünü Watsonslarda 16 tlye bulabilirsiniz.

23 yorum:

  1. Merhaba canım Rimmel'in ürünlerini bende seviyorum ama özellikle fondötenlerde bir pembe altton var sanki.İnatla fondötenlerini denemeye devam ediyorum ,Rimmel Wake Me Up da gayet hoş bir fondöten ama çok yağlı ciltler için iyi bir şeçim olmayabilir dediğin gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu fondotenin de renk tonu ivory olmasina ragmen, yani sari alt tonlu olmasi gerekmesine ragmen pembeye daha yakin dedigin gibi. Wake me up'i ben de sevdim cok hafif hos urun fakat 1 saate kalmadan paril paril parladim yagli ciltliyim diye :(

      Sil
  2. Henüz Wake Me Up'ı denememiştim ama methini duymamak mümkün değil elbette. Fakat benim de cildim karmadan yağlıya dönük, bu ürün çok daha akıllıca bi seçenek olacak! Teşekkürler. :)

    Bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemeni oneririm gercekten parlama karsiti bi fondoten..
      Hemen geliyorum bloguna :)

      Sil
  3. Rimmelin fondötenlerinde şöyle bir problem var, en açık renk bile biz beyaz tenlilere oldukça koyu duruyor :/ yoksa senin cildine tam uymuş rengi ve yakışmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de beyaz tenli biri olarak o sorunu cekiyorun mesela Loreal True Match cok sevdigim bi fondoten olmasina ragmen en acigi bile benden 2-3 ton koyu oldugu icin kullanamiyorum. Mac'te rengim de NC20 baya acik bi ton oluyo yani, ama bu fondotende oyle bi sikinti cekmedim acikcasi renk olarak koyu gelmedi sadece biraz daha sari tonlu olmasini tercih ederdim

      Sil
  4. eğer bi renk arıyosanız light porcelaın ı daha çok öneririm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En cok bu rengi uymustu tenime, en acik bu diye.

      Sil
  5. Karma cildime uygun fiyatlı fondoten arayışım hiç bitmeyecek sanırım ama bunu deneyeceğim umarım memnun kalırım.. İki sorum var, kokusu nasıl? Rahatsız edici plastik kokuyormuş gibi geliyor tüp şekline bakınca niyeyse... Bir de watsons'dan indirimli fiyatı mıydı bu? Yoksa GERÇEKTEN 16 liraya mı aldın fondöteni? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2-3 ay once indirimsiz fiyati 16 liraydi evet..Yasasin Rimmel ve uygun fiyatlari :)
      Benim karma/yagli cildimle guzel uyustu hatta en uzun sure mat tutan fondoten bile diyebilirim. Ama yazida da dedigim gibi oldukca kalin yapili, yani yaz donemi icin biraz agir gelebilir. Gerci ben yine nemli sungerle uygulayip hafifletip kullaniyorum ama yine de kalin yapisindan haberin olsun:) kokusuz bi urun merak etme..

      Sil
  6. bende bu fondotenen almak istiyorum ama nerden bulabilirm watsonsda war mıdır yardımcı olur musunuz ?

    YanıtlaSil
  7. Benim kuru bir cildim var. Cene bolgem agirlikli olmak uzere alnimda falan minik minik kabarciklar var. Fondoten sursugumde bazen kuruyuo dokulmeye basliyor. Wake me up kullansam cildim kusar mı sizce? Yada baska onerebileceginiz bir urun var mi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusura bakmayin bu yorumu yeni gordum gec donus yapiyorum :/ hayir kuru ciltlerde fondoten kusma pek yapmaz zaten. Bir de wake me up islak bitisli bu fondoten yani sizin cildinize uyar :)

      Sil
  8. yalnız ürünü anlatımından beğendim ama bir sorum olacak.Sivilceli yüzde kullanımını önermem demişsin benim de alnımda ufak ufak sivilceler var ve açıkçası çok az olmalarına rağmen kapansınlar istiyorum.Acaba bu ürünü mü almalıyım yoksa başka bir fondöten önerebilir misin bana onu merak ediyorum.Şimdiden yardımların için teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Bu urun kopuk formda oldugu icin sivilceli kisimlari daha kuru ve puturlu gosteriyo bana gore. Yine Rimmel'in Lasting Finish Nude isimle fondotenini oneririm, orta kapaticilikta ve ciltle guzel butunlesen bi fondoten, daha dogal durcaktir

      Sil
  9. Kullandığınız nemlendirici nedir? Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorumu şimdi görüyorum kusura bakmayın, La Roche Posay Effaclar K kullanıyorum :)

      Sil
  10. yüzümde sivilce yok ama fazla izleri var kırmızılıklar bu föndoten kapatır mı yada baska fondöten önerir misiniz lüffen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapatır ama dediğim gibi o lekeli bölgelerde kuru bir görünüm bırakır muhtemelen. Yine Rmmel'in LAsting Finish fondotenlerini denemenizi öneririm onların bitişi daha güzel :)

      Sil
  11. Şu an bu ürünü kullanıyorum tek kelimeyle harika ama sivilceli bir cildiniz varsa önermem ayrıca kullandığım fondötenler arasında en kalıcısı. Yağlı ve karma bir cilde sahipseniz bu fondöten tam size göre bu arada sivilce ya da başka bir kusur yapmıyor

    YanıtlaSil
  12. Şu an bu ürünü kullanıyorum tek kelimeyle harika ama sivilceli bir cildiniz varsa önermem ayrıca kullandığım fondötenler arasında en kalıcısı. Yağlı ve karma bir cilde sahipseniz bu fondöten tam size göre bu arada sivilce ya da başka bir kusur yapmıyor

    YanıtlaSil
  13. Zaten sivilceli olan cildini daha beter bir hale getiren sivilcelerimi artmasına sebebiyet veren bir fondöten! MATLIK açısından güzel evet ama cildimi batırdı

    YanıtlaSil