12 Mart 2015

Rimmel London Lasting Finish Nude Fondoten

Merhaba,
Uzun süredir kullandığım ama bir türlü yazma fırsatı bulamadığım bir fondotene geldi bugün sıra; Rimmel'in Lasting Finish Nude fondoteni. Aynı seride bir de Nude olmayan versiyonu var (kırmızı kapaklı). O, buna göre daha yüksek kapatıcılığa sahip olarak geçiyor. 

Öncelikle belirtiyim daha önce çok drugstore fondoten deneyimim oldu ama hepsinde memnun olmadığım bir nokta çıktı ve hep elden çıkarttım. Rimmel'in Wake Me Up'ı içindeki simlerden, Loreal'in Lumie Magique'i yüzümü yağlandırıp sivilcelenme yapmasından, Maybelline Affinitone'u 3-4 saat içinde yüzümden akıp gitmesinden ve yine Rimmel Stay Matte Fondoteni çok kalın yapılı olup cildimi nefes almıyor gibi hissettirmesinden dolayı çöpe yolladım. Yoluma daha çok anlaşabildiğim high-end diye nitelendirebilceğim fondotenlerle devam ediyorum. Fakat elimde memnun olduğum 2 tane uygun fiyatlı fondoteni bıraktım bunlardan biri bugün tanıtacağım Rimmel Lasting Finish diğeri de Loreal True Match. 



Rimmel Lasting Finish Nude, hafif-orta kapatıcılıkta, satin bitişli bir fondoten. Hafif-orta diye nitelendirme sebebim; fırçayla ya da elle uygulandığında orta, nemli süngerle uygulandığında hafif kapatıcılıkta olması. Daha çok günlük kullanıma uygun, renk düzenleyici bir etkisi var. 

Cilde uygulanır uygulanmaz yansımasını belli eden güzel bir satin bitişe sahip. Ben, simli fondoten veya inanılmaz ıslak bitişli fondotenler yerine bu tarzı tercih ediyorum. Benim yağlı cildimde parlama yapıyor kesinlikle, daha çok normal-karma ciltlere uygun bir yapıda. Yine de bıraktığı sağlıklı etkiyi sevdiğim için gün içinde 1-2 kere pudralamayı göze alıyorum. 

Bendeki kalıcılığı 6-7 saat arası. Sabah yaptığım makyajım akşama doğru kesinlikle hafifliyor ve kapatıcılığı azalıyor. Ama parça parça çıkma durumu söz konusu olmuyor sadece etkisi hafifliyor diyebilirim. (Benim gibi yağlı cilde sahip değilseniz muhtemelen daha kalıcı olcaktır.)

Peki bu fondotenin hiç sevmediğim özelliği var mı?
Tabikiiii... İlki, çoğu drugstore fondoten gibi sarı alt tonlu açık renk bir tonunun bulunmaması. (Daha doğrusu ülkemize gelmemesi.) Benim cildimde bariz bir şekilde pembe kalıyor. Bu yüzden kullandığımda, ya üstüne sarı tonlu bir pudra geçiyorum ya da pembe bir allığımdan hafifce boyun bölgeme uyguluyorum ki renk eşitliği sağlansın.

İkinci sevmediğim kısım ise belki sadece benim için problem olucaktır. O da; kokusu. Çok yapay meyve-krem değişik bir kokusu var. Beni çok rahatsız ediyor uygularken.

Spf 20 koruma faktörüne sahip, günlük hayatta güneşten korunmanızı sağlayacak bi oran fakat, bu özelliği sebebiyle gece kullanmaktan kaçınmanız gereken bı fondoten. Çünkü flashlı resimlerde inanılmaz flashback veriyor, yüzü bembeyaz gösteriyor.


Pompalı bir ağza sahip. Kullanım kolaylığı sağlıyor, istediğim miktarda ürünü alabiliyorum. Tüm yüzüm için genelde 1.5 pompa ürün kullanıyorum.



Bendeki Ivory rengi. 
Fondoten, sıvı bir yapıya sahip. Ciltle güzel bütünleşiyor. Yalnız uyguladıktan sonra cilde 1-2 dk sonra tam olarak oturup, sabitleniyor. O yüzden uyguladıktan sonra bi süre kendi haline bırakmak en iyi çözüm :)



Elime uyguladığım fondoteni dağıtınca, benim sarı alt tonlu tenimde bariz pembe alt tonlu durduğu ortaya çıktı bence. Ivory rengi serideki en açık renk olsa da çok beyaz tenlilere uymicaktır. (Koyu gelicektir.) Benim NC20 tenime koyuluk olarak ancak uydu. 


*Ürün 30 ml ve 24 ay ömre sahip.
Watsons'larda 20 tl gibi bir fiyata bulabilirsiniz. 

24 yorum:

  1. Bende bunun kırmızı kapaklısı var ve çok sevdim hatta bende bugün yazdım :) Hafif orta kapatıcılık bana gelmiyor ben yüksek kapatıcılık seviyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de daha cok orta kapaticilik insaniyim :) ikimizde gule gule kullanalim iyiki almisiz...

      Sil
  2. Cok detayli güzel bir inceleme olmus canim, tesekkürler! Bu arada ojene öldüm bittim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu surunce cok ovgu aldim hep simdide cikarmak bilmiyorum :) Note-Cream Beige oje canim cok sagol guzel yorumun icin

      Sil
  3. Yine çok güzel ve detaylı bir yazı olmuş. :) Kırmızı ve beyaz kapaklıların en açık rengini elimde deneme fırsatı bulmuştum ve kırmızı kapaklı olanın alt tonu daha sarıydı ya da bana öyle geldi emin değilim ama ona da kapatıcılığından dolayı zamanla pul pul oluyor demişlerdi :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa o da degisikmis ben Rimmel'in tum fondotenlerinde ayni sekilde gidiyo saniyodum renkler. Kirmizi kapakli olani hic denemedim ondan yorum yapamicam ama bunda ben pul pul olma sorunu yasamadim hic, zaten hafif nemli bi etkisi var :)

      Sil
  4. Yazının girişine bayıldım :D Bütün fondötenlere bir cevap verip sonunda buuu falan gibi olmuş başlangıç :) Ben de hemen gidip alıcam bakalım bi de Loreal'in yazısını okuyım, ojene bayıldım :) http://asliliatalay.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslinda onlari kotuleyip bunu ovme amaciyla yazmadim da benim cilt yapim ve beklentilerimle uyusmadi diyelim digerleri :) blogunu takibe aldim..

      Sil
  5. Detaylı ve güzel bir inceleme olmuş canım.
    Buarada eğer cevaplamak istersen mimlendin. :)
    http://gzmgdr.blogspot.com.tr/2015/03/mim-21-ruj-bagmls.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim simdi goruyorum ben bu yorumu, kusura bakma. Tabiki ilk firsat buldugum an katilirim ben de mim'e :)

      Sil
  6. Canım blogun ne kadar güzel, hemen takip ediyorum bana da bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  7. merhaba oldukça faydalı bir yazı olmuş emeğine sağlık takibe aldım hemen seni de bloguma beklerim :) http://makeupby-ezgi.blogspot.com.tr/ :)

    YanıtlaSil
  8. bende kırmızı kapaklisini aldim en acık tonunu ama cok az o da bana koyu geldi azda pembe senin sarı tonlu pudranin markası ne acaba makyajdan pek anlamiyorum malesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Mac'in Studio Fix adli pudrasini kullaniyorum, C2 rengini. C kodlu renkleri sari tonlu zaten. Ayrica Loreal'in True Match pudralarinda da W kodlu renklere bakabilirsiniz onlar da sari alt tonlu :)

      Sil
    2. teşekkür ederim :)

      Sil
  9. ojene bayıldım kesinlikle tırnakların için ekstra yaptığın bir uygulama var mı çok güzel görünüyolarr

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. bende kırmızı kapaklısını aldım hiç memnun kalmadım kapatılıcığı hiçç güzel değil hemde yüzümde sivilceler çıkardı

    YanıtlaSil
  12. Merhaba, sanırım benim soruma en iyi cevap sizde! Drugstore fondötenlerinden Loreal True Match ve Rimmel London Lasting Finish Nude fondötende karar kıldığını yazmışsın. Aynı senin gibi o kadar çok fondöten denedim ki, artık son noktayı koymak istiyorum. Cildim karma hatta biraz daha karmadan yağlıya dönük bir cilt ve gözeneklerim belirgin. Bahsettiğin bu iki fondötenden hangisini önerirsin? Sen hangisinden daha memnun kaldın? Ben şu an true matchi kullanıyorum ve memnunum ama rimmeli henüz kullanmadım. True match ile ilgili tek rahatsızlığım gözenekleri sanki daha büyük gösteriyor. Rimmel nasıl ve sen hangisini önerirsin? Yardım lütfennn :)

    YanıtlaSil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. Birşey sorabilirmiyim benim cildim kuru da bunu kullanabilirmiyim ?
    mat fondoten almıştım hata yaptım yüzüm hep pul pul dökülüyor bunu kullansam aynısı olurmu ?

    YanıtlaSil
  15. Arkadaslar bugday tenliler icin hangisi uyar

    YanıtlaSil