23 Haziran 2016

Sleek Highlighting Palette - Solstice

Merhaba!

Çoğunuzun bildiği gibi İngiliz drugstore markası Sleek, Gratislere geçtiğimiz ay geldi. Revlon, Sleek, NYX derken epey ulaşamadığımız markaya Türkiye'de kolayca ulaşabilir olduk güzel oldu, artık yurtdışı sitelerinden gümrükten geldi mi geçti mi diye gerilmicez ya da Instagram'da 2-3 katı fiyatlar bayılmak zorunda kalmicaz. 

Daha önce Sleek'in Face Contour Kit'ini İngiltere alışverişimde almış ve epey severek kullanmıştım. İnceleme yazısını ve swatchlarını görmek isterseniz buradan inceleyebilirsiniz. 

Sleek'ten denediğim 2. ürün de bu aydınlatıcı paleti oldu. 4'lü şekilde gelen bu aydınlatıcı paletinin 2 rengi mevcut: Solstice ve Precious Metals. Bendeki rengi Solstice, 1 krem aydınlatıcı, 2 baked pudra aydınlatıcı, 1 de normal pudra aydınlatıcıdan oluşuyor. Precious Metals versiyonu ise daha bronz tonun ağırlıkta olduğu 3 krem, 1 pudra aydınlatıcıdan oluşuyor. 



sleek aydınlatıcı

sleek gratis
İlk olarak söylemeliyim ki, inanılmaz şık bir ambalaja sahip. Normalde allıkları ve kontür kitlerindeki siyah plastiğimsi ambalaj yerine, altın külçe görünümünde, sağlam ve high-end görünümlü bir ambalaj kullanılmış. 

4 farklı renk ve yapıda, toplam 9 g aydınlatıcı içeriyor. (4ünün toplamı bir The Balm Mary Lou Manizer diyelim yani.)





sleek highlighter palette


sleek gratis
Renkleri ve yansımalarını iyice gösterebilmek için her açıdan fotoğraflamaya çalıştım ama aşağıdaki swatchlarda daha doğru duruşlarını görebilirsiniz zira kabında durduğu gibi durmuyor çoğu renk.

İlk bakışta çok cesur renkler gibi gözükse de, uygulandığında o baskın gözüken lila, turuncu gibi renkler asla gözükmüyor. 

Palette, sol üstteki Ecliptic isimli renk krem bir aydınlatıcı. Uygulandığında pembemsi bir şampanya gibi duruyor. Yapısı yumuşacık, çok pigmentli ve buna rağmen krem yapısı sayesinde ciltle çok güzel bütünleşen bir ürün. Benim yağlı cildimde kalıcılığı da gayet güzeldi. Hafif pembelik barındırsa da yansıması şampanya tonunda, o yüzden her cilt tonuna yakışcağını düşünüyorum. 

Palette sağ taraftaki Hemisphere(üst) ve Equinox(alt) renkleri, baked (fırınlanmış) pudra yapısında. Palette en pigmentli olanlar bana göre bu ikili. Direk far olarak bile kullanabilirsiniz. Yukarıda da belirttiğim gibi ambalajda gözüken lila ve turuncu renkleri asla baskın durmuyor. Lila olan, gümüş yansımaya sahip çok açık pembe duruyor. Özellikle pembe alt tonlu beyaz ciltlere çok yakışacağını düşünüyorum. Alttaki turuncu olan ise bir aydınlatıcıya göre fazla bronz tonunda. O yüzden allık üstüne ışıltı katmak için daha uygun. 

Son olarak, sol alttaki Subsolar rengi ise sarı tonlarında bir aydınlatıcı ama pigmentasyonu paletteki diğer renklere göre çok düşük ve biraz parça parça durduğunu düşünüyorum. Renk ve yansıma olarak, Mary-lou'nun çok daha hafif hali diyebiliriz.

Belirteyim, paletteki tüm renkler hem sim içeriyor, hem de ışığı epey yansıtıyor. Yani, aydınlatıcıyı güçlü sevenler için çok hoş ve kullanışlı bir palet. Ama daha doğal ışıltıyı seviyorsanız, bu paleti es geçebilirsiniz.



sleek gratis


sleek solstice
Swatchlar da bu şekilde. 

Paletteki her bir renk yüzdeki özel bölgeler için yapılmış ama tabiki bu kurallara uymak gerekmiyor, istediğinizi istediğiniz yere uygulayabilirsiniz. 
Sleek'e göre:
Ecliptic: Krem olan, kaş altı için
Hemisphere: Lila tonlu olan, elmacık kemikleri için
Subsolar: Sarı alt tonlu az pigmentli olan, burun kemeri için (belki de bu yüzden kasıtlı olarak az pigmentli yapılmış)
Equinox: Bronz olan, dudak için kullanılmalı.


Sleek Solstice aydınlatıcı paletiyle ilgili benim deneyimlerim bu şekilde oldu. Drugstoreda aydınlatıcı paletine çok rastlayamadığımız için (hatta genel olarak krem aydınlatıcı bulamadığımız için), bu palet  elinin altında çeşit olmasını isteyenler için güzel bir alternatif.
Fiyatı: 54.90 tl 



10 yorum:

  1. harika renkler :) güzel günlerde kullan

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir yazı olmuş,bende 2'li kontür kitini aldım şimdilik ama ilk fırsatta bu paleti de alacağım.4 farklı çeşit sunması ile oldukça güzel bir seçenek :)

    YanıtlaSil
  3. çok severek kullanıyorum bence harika bir palet olmuş ..

    YanıtlaSil
  4. Merhaba bu paletin solstice olanı mı metals olanı mı önerirsiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Krem aydınlatıcıları tercih ediyorsanız ve bugday/esmer iseniz Preceious Metals'i tercih edebilirsiniz, çünkü onda 3 renk krem yapıda, 1i toz yapıda. Ve kısmen daha bronz renkler, beyaz tende koyu kalabilir. Ben cok yaglı ciltli oldugum icin krem degil, pudra yapısındakilerden daha memnun kalıyorum.

      Sil
  5. Merhaba bu paletin solstice olanı mı metals olanı mı önerirsiniz?

    YanıtlaSil
  6. Ambalajı için bile almaya değer 😍

    YanıtlaSil
  7. Nasıl alabilirim bende istiyorum

    YanıtlaSil