8 Nisan 2014

Batiste Kuru Şampuan / Dry Shampoo

Merhaba :)
Bugün bir süredir kurtarıcım olan bir üründen bahsedicem: İngiltere asıllı bir kuru şampuan. 1-2 ay kadar önce ülkemize geldi ve Sephora'da satılmakta.
Peki ne işe yarıyor bu kuru şampuanlar? Özellikle benim gibi yağlı saçlıların çok sevceği bi ürün :) Saçımı 1 gün yıkamayayım öbürsü gün yağlanır. Sabahın o saatlerinde saç yıkamak, kurutmak nasıl bir dert biliyorsunuz. Kuru şampuanlar sağolsun 5 dk içinde saçımızın tüm yağını alıp yeni yıkanmış hale getiriyolar. :)

kuru şampuan
İşleme prensibi basit, ürün sıkıştırılmış bir pudra. Bu pudra da saçtaki fazla yağı emiyor. Bunu yaparken saçımı sönükleştirip yapıştırcağını düşünmüştüm fakat tam tersi hacim de verdi. Tam olarak yeni yıkanmış saç görüntüsü verdi diyebilirim. Sabah uyguladığımda akşama kadar da etkisi saçımdaydı. Ama daha fazla durcağını sanmıyorum, yani sadece günü kurtaran bir ürün olarak düşünmelisiniz.

Batiste kuru şampuanların Sephoralarda; Original, Tropical, Blush, Fresh, XXL Volume ve Wild olmak üzere 6 çeşidi var. Güzel hacim verir düşüncesiyle XXL Volume olanı almak istemiştim fakat onun sprey özellikte olduğunu ve saçı biraz sertleştirdiğini söyledi satıcı bayan. Ben de diğerlerini kokuları arasında seçim yaparak Wild'ı tercih ettim :) Gerçekten hepsinin çok güzel kokusu var ve saça da bu kokuyu veriyor. 



kuru şampuan
Uygulama işlemini ise Batiste'nin önerdiği gibi yaptım. İlk spreyi güzelce çalkaladım. Sonra saçıma 30 cm uzaktan püskürttüm. Altta kalan katmanları da ayrı ayrı spreyledim. İlk uygulandığında, saçta biraz beyaz pudramsı etki bırakıyor fakat ondan sonra parmaklarımla masaj yaparak iyice yedirdim. Ve sonuç çok başarılı!


kuru şampuan
 Bu resimde de yaptığı değişim gözüküyor zaten :) Benim 2. gününde deli gibi yağlanan saçlarımı bile yeni yıkanmış gibi gösterebilmekte. Acil durumların kurtarıcısı oldu benim için. Kesinlikle bittikçe alcağım bir ürün oldu kendisi!

* Bendeki ürün 200 ml'lik büyük boy, fiyatı 25 tl (Sephora'larda bulabilirsiniz.)
Birde 50 ml'lik seyehat boyları var onlar da 13 tl.



4 yorum:

  1. bende de xxl volume var ama çok serteştiriyor saçı:/ yine de çook başarılı=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet satici bayan da oyle soyledi, o daha cok sprey olarak tercih ediliyomus..

      Sil
  2. Bende alıcam bunlardan senin yaşadığın durumda bendede var ikinci günü hemen yağlanıyor ama bunlar gerçekten hayat kurtarıcı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet 1 gun degil sanki 1 haftadir yikamiyomus gibi oluyor resmen saclarim uyuz oluyorum.. Baya pratik oluyor bu spreyler cidden

      Sil