26 Mart 2014

Make Up For Ever - HD Fondoten

Hepinize günaydın :)
Uzun zamandır kaliteli bir fondoten arayışındaydım. Çok sevdiğim ürünler oldu, fakat işte bu tam istediğim gibi dediğim olmamıştı. Sonunda onu da buldum; Make Up For Ever'ın HD Fondoteni.

İlk olarak ne bu HD onu açıklayayım. High Definition anlamına geliyor ve ürün kamerayla 10 kat zooma kadar kendini belli etmiyor. Yani yüzünüzde makyaj yokmuş da kendi cildinizmiş gibi doğal durmasını sağlıyor. Kamera karşısındaki birçok ünlü de bu yüzden bu fondotenin müptelası :)

hd fondoten
Ürün, pompalı başlığıyla kap konusunda benden tam puan aldı. Böylece hem kolay kullanım sağlıyor, hem de daha hijyenik oluyor. Şişeyi güzelce çalkalayıp, elime öyle sıkıyorum çünkü içinde jelimsi bir sıvı daha var. 1 pompa benim yüzüme tam yetiyor. Şimdi genel özelliklerine gelelim;
 + Benim gibi doğal bitişi sevenler eminim bu fondotene bayılcak, çünkü ciltle çok güzel bütünleşen bi ürün. Asla maske gibi durmuyor.
+ Su bazlı bir ürün, yani yağ içermiyor. Benim karmadan yağlıya dönük cildimde ekstra bi yağlanma yapmadı. Sadece gün ortasında (sürdükten 4-5 saat sonra) üzerine pudra geçiyorum, öylece gün sonuna kadar parlamadan idare ediyor.
+ Kapatıcılığına orta diyebilirim. Renk eşitsizliklerini sorunsuzca örtüyor, fakat çok sorunlu ciltlerde sivilceleri tamamen kapatabilceğini düşünmüyorum.
+ Yapısı oldukça akışkan, bu sayede çok kolay uygulanıyor. Fırça, sünger veya elle uygulayabilirsiniz. Ben en iyi sonucu Real Techniques Stippling Brush ile elde ettim.
+ Kalıcılığı harika! Gün sonunda makyajımı çıkarırken, pamukta hiç görmediğim kadar çok ürün görüyorum.
+ Herhangi bir kokusu yok
+ Ben de herhangi bi reaksiyona, kızarıklığa veya sivilcelenmeye sebep olmadı.
+ Ürün spf içermiyor, bu sizin için bir - mi + mı bilemiyorum fakat benim için +, cünkü birçok yüksek spfli fondoten yüzünden fotoğraflarda bembeyaz ve kalıp gibi bi makyajla çıkıyordum. Bu fondoten de öyle bi sorun yok. (İstediğiniz günlerde zaten fondotenin altına kendiniz güneş koruyucu kremlerden sürebilirsiniz)
- Benim için tek eksi yanı, içeriğinde talc olması. Kullandığımız birçok makyaj malzemesinin içerik yönünden kirli olmasına ben artık göz yumuyorum. Bunu az da olsa dengelemek için, makyajımı güzelce çıkarmaya ve tonikleme işlemimi aksatmamaya özen gösteriyorum.



hd fondoten
Ben renk tonu olarak 118 Flesh'i kendime uygun buldum. Bu renkler nasıl gidiyor Bayan Bakımlı derseniz, Sephora'nın sitesinde alt tonuna göre çok güzel açıklanmış ben de bi kısmını buraya yazıyım.

115 Ivory - Türkiye'ye gelen en açık ton bu. Pembe alt tonlu
117 Marble - Sarı alt tonlu
118 Flesh - Bej alt tonlu
120 Soft Sand - Sarı alt tonlu
123 Desert - Olive alt tonlu diye geçiyor, tam Türkçe karşılığını bilmiyorum fakat denediğimde bana inanılmaz sarı geldi.
125 Sand - Bej alt tonlu
127 Dark Sand - Sarı alt tonlu 
128 Almond - Bej alt tonlu
130 Warm Ivory - Pembe alt tonlu
...Bu şekilde giderek koyulaşıyor ürün renkleri.


makeup forever hd
Gördüğünüz gibi oldukça akışkan bir ürün, doğallığını biraz da buna borçlu bence. Renk olarak da ilk sarı alt tonlu olanları denemeye başlasam da, bej gerçekten yüzüme tam uydu.

Cildim çok sorunlu değil fakat kızarıklar ve renk eşitsizlikleri var, bu fondoten bunu gerçekten çok doğal bir şekilde örttü, sanki kendi cildimmiş gibi oldu. Ayrıca fotoğraflarda cidden pürüzsüz çıkıyor
:)

*Ürün 30 ml, fiyatı 105 tl. Sephoralar'da ve Make Up For Ever'ın kendi mağazalarında bulabilirsiniz.

* Küçük bi not düşmek istiyorum; ülkemizde ne yazıkki olmayan Revlon markasının Photo Ready fondoteni, bu fondotene dupe olarak gösteriliyor. Eğer yurtdışından alma fırsatınız varsa çok daha uygun fiyata benzer bir fondoteni deneyebilirsiniz..

23 yorum:

  1. Gerçekten doğal bitiş sağlamış benim için fiyatı biraz yüksek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benım için de yüksek Allahtan karşılığını alabildim.. Bu ara kozmetik diyeti şart oldu :)

      Sil
    2. Yinede bu sonuç için değer :)

      Sil
  2. Ahh bu fondöteni deli gibi istiyorum :) Gerçekten çok doğal durmuş cildine canlılık vermiş güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de cok istiyodum uzun suredir en sonunda dayanamadim :) cok tesekkurler..

      Sil
  3. Bu fondoteni almadan olmeyecegim :)

    YanıtlaSil
  4. merhabalar bana yardımcı olursanız sevinirim ben n128 hd fondotren kulllanıyorum ve mac face and body de denemek şstşyrorum ancak rengini deneyemiyorum çünkü bulınduğum yerde mac satış mağazası yok yardımlarınızı bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende 118 rengi ve Mac Face and Body'nin de c2 rengi var. C2 biraz daha sari alt tonlu ama koyuluk olarak aynilar. Dediginiz renkleri kullanamadigim icin emin olamiyorum malesef ama bana N4 uygunmus gibi geldi. Google'a Mufe HD 128 vs Mac yazarsaniz gorsellerde karsilastirmali bi resim var. Sanki orda C4 rengi ayni gibi gosterilmis.

      Sil
  5. merhaba ben tuba, ben mac magazasına gittiğimde c1 rengini tavsiye etmişlerdi nötr sarı alttonluyum 117 rengini düşünüyorum sence çok mu sarı olur denedin mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yorumunuzu cok gec goruyorum kusura bakmayin. Turkiye'ye gelen renkler 115-117-118 olarak gidiyor zaten bildigim kadariyla. 115 direk pembe tonlu, 118de benim kullandigim Mac'te C2'ye benzer olan renk. Yani C1'e en uygun 117 olcaktir bence de

      Sil
  6. Merhaba , Hd fondetenin hangi rengini önerirsiniz bugday tenliyim. Bulundugum yerde malesef deneyip alabilecegim bir yer yok teskkler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ten renginizi gormeden yorum yapmam cok zor :/ internette findatation.com diye bir site var orda daha onceden kullandiginiz bir fondotenin rengini girerek, o rengin Make up for ever HD'de hangi renge es oldugunu gorebilirsiniz. Veya google gorsellerde Makeup For ever HD swacthes yazarak renklerine bakabilirsiniz. Tahminim 123-125-127 numaralar bugday tene uygun gozukuyor ama tabi tam bir sey soyleyemem :/

      Sil
  7. Bu fondöteni nereden bulabilirim? Fiyatı nedir

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar, fondöten tavsiyenizi dikkate aldim ve cok memnunum. Bir de sizde pudra olarak ne onerirsiniz ogrenebilir miyim? Fondöten kullanmayip yalnizca pudra kullanmak istedigim zamanlar icin. Benim cildim de karma bir cilt.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memnun kalmaniza cok sevindim gule gule kullanin :) Mac'in Studio Fix pudrasi tam da dediginiz gibi bir urun. Ben de fondoten istemedigim zamanlarda pofidik bi fircayla yuzume suruyorum ve hafif bi renk esitligi sagliyo. Eger sunger yada tok killi bi fircayla uygularsaniz da orta-yogun kapaticilik veriyo. Ben cok memnunum :)

      Sil
  9. Benim cildim lekeli yani koyu renkte küçük beklerim var sizce bu ürün renkleri kapatır mi

    YanıtlaSil
  10. Selam Benim cildim lekeli yani koyu renkte küçük beklerim var sizce bu ürün renkleri kapatır mi

    YanıtlaSil
  11. Benim cildim lekeli yani koyu renkte küçük beklerim var sizce bu ürün renkleri kapatır mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki biraz ortecektir ama hepsini kapamaz muhtemelen, daha yogun kapaticilikta fondotenler mevcut buna kiyasla

      Sil
  12. Talc biraz kafami karistirdi 😕cok istiyorum ama kararsiz kaldim dogum gunumde geliyor revlonun icerigine kiyasla hangisi daha iyi.cevap verirsen cok sevinirim🙏😇

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baktim simdi, Revlon'da Talc yok ama onun icinde de her cesit silikon var. yani ikisinin de ayri kirli icerigi mevcut ne yazikki. bitis olarak da epey farklilar, bu daha dogal bir gorunum ve hafif parlaklik saglarken, Revlon direk mat ve cook kalici cilde yapisan bi fondoten :) ihtiyaciniza gore karar verin bence cunku icerik olarak ikisi de kotu..

      Sil
  13. Talc biraz kafami karistirdi 😕cok istiyorum ama kararsiz kaldim dogum gunumde geliyor revlonun icerigine kiyasla hangisi daha iyi.cevap verirsen cok sevinirim🙏😇

    YanıtlaSil